Свържи се с нас

Новини

Връчиха акта на Таня Христова заради концерта на площада

Published

on

Регионалната здравна инспекция връчи акта на кмета на община Габрово Таня Христова заради провеждането празничния концерт, който на 30 декември събра няколко хиляди души на площад „Възраждане“, за да бъде изпратена отминалата 2020 година.

„Бих искала да информирам, че днес, в качеството ми на кмет на Габрово, РЗИ – Габрово ми връчи Акт за установяване на административно нарушение за провеждането концерта на пл. „Възраждане“ на 30.12.2020 г.“, написа Таня Христова на профила си в социалната мрежа.

От думите на кмета става ясно, че актът е подписан без възражения. Таня Христова счита, че институцията Община Габрово не трябва да бъде натоварена с тази санкция. Финансовият ангажимент за глобата ще бъде поет лично от кмета. В какъв размер е санкцията обаче не става ясно от кметския пост във фейсбук.

Потърсен веднага за коментар относно санкцията за организаторите на празничния концерт, директорът на РЗИ – Габрово д-р Николай Пенчоков заяви пред „Габрово Нюз“, че Общината има законов 3-дневен срок за обжалване на акта, а глобата за юридически лица е между 1 500 и 3 000 лева.

*Използваното фоново изображение е на Борис Петков – Щрък, фоторепортер на „Габрово Нюз“, уловил красивата празнична заря с обектива си.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Представят книгата „Физическа и емоционална трансформация“

Published

on

Представяне на книгата „Физическа и емоционална трансформация“ ще се състои в Габрово на 10 февруари от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието е част от програмата на седмия фестивал „Здраве, здраве“ в Габрово. Авторът на книгата Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в приложната кинезиология.

През 2019 г. създава методът “Active sitting” и първата в България цялостна програма за Физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), базирана на приложна кинезиология.

Как да подобрим емоционалното и физическото си здраве чрез приложна кинезиология посетителите на фестивала Узана поляна видяха за първи път през 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затварят за посещения НМО – Габрово до края на март

Published

on

Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен за посещения до края на месец март, информират от институцията. Ремонтът, който ще се реализира е част от инвестиционен проект „Основен ремонт, реставрация и модернизация на стара сграда на НАГ и НМО – Габрово”, който бе разработен и одобрен в три етапа при изпълнение на предвидените ремонтни и реставрационни дейности.

През 2018 год. бе финансирана и завършена първа част „Спешен ремонт на сутерен и английски двор в Национален музей на образованието” от първия етап на проекта.

През 2022 год. бе изпълнена втората част от първия етап на проекта включващ „Основен ремонт на покрива на Националната Априловска гимназия и Национален музей на образованието”.

След проведена процедура по ЗОП на 14.12.2022 г. бе сключен договор със строител за изпълнение на дейностите по втория етап на проекта, включващ „Подмяна дограма и реставрация фасада на сградата на Априловска гимназия и НМО“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица