Свържи се с нас

Любопитно

Коледен базар и Фермерски пазар в Габрово

Published

on

Габровци ще могат да посетят Коледен базар и Фермерски пазар на 19 и 20 декември от 11.00 до 17.00 ч. на площад „Възраждане“.

Превърналият се в традиция за Габрово фермерски пазар „От БГ“ се провежда всяка втора събота на месеца и има голяма посещаемост от габровци и гости на града.

В декемврийския фермерски пазар участие ще вземат фермери и производители на вино, млечни и месни продукти, захарни изделия и сладка, зеленчуци, хляб, пчелни и таханови продукти.

Най-новият участник е български производител на продукти от водорасли, които като хранителна добавка подкрепят здравето и имунната система на човека.

Освен вкусотиите за празничната трапеза, на Коледния базар ще гостуват и габровски занаятчии и майстори, които ще предложат своите ръчно направени изделия, от които посетителите ще могат да закупят подаръци за любимите си хора.

„Изберете уникални коледни подаръци и направете трапезата си незабравима от продуктите, които Ви предлагаме на Фермерски пазар и Коледен базар! Подкрепете родното!“

През двата дни ОУ „Неофит Рилски“ ще организира благотворителен щанд, на който всеки желаещ ще може да закупи ръчно изработени коледни подаръци от родители, деца и училищно настоятелство. Събраните пари ще послужат за дофинансиране на спечеленият проект на училището за изграждане на STEM център за начален и прогимназиален етап, в който ще се провеждат общообразователни занимания и извънкласни дейности, включващи дигиталните технологии.

Ще се насърчават интересът на учениците към дигиталните науки и създаването на дигитално съдържание с широк спектър от приложения в реална среда и работа със съвременна презентационна, аудио-визуална, 3D техника.

Традиционната томбола от Фермерски пазар „ОТ БГ“ ще бъде изтеглена в неделя и така един от всички, посетили и закупили стоки от пазара, ще е късметлията, който ще спечели коледна кошница с продукти.

Освен Коледния базар и Фермерски пазар на коледно украсения площад „Възраждане“, Оркестър Габрово ще поздрави всички присъстващи за предстоящите светли коледни празници.

Фермерски пазар „ОТ БГ“ и Коледен базар ще бъдат проведени при стриктно спазване на мерките във връзка с борба с КОВИД-19.

Повече може да научите на Facebook страницата: Фермерски пазар „ОТ БГ“.

Медиен партньор на Фермерски пазар „ОТ БГ“ е Новинарски портал за Габрово и региона „Габрово Нюз“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Любопитно

Представят книгата „Физическа и емоционална трансформация“

Published

on

Представяне на книгата „Физическа и емоционална трансформация“ ще се състои в Габрово на 10 февруари от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието е част от програмата на седмия фестивал „Здраве, здраве“ в Габрово. Авторът на книгата Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в приложната кинезиология.

През 2019 г. създава методът “Active sitting” и първата в България цялостна програма за Физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), базирана на приложна кинезиология.

Как да подобрим емоционалното и физическото си здраве чрез приложна кинезиология посетителите на фестивала Узана поляна видяха за първи път през 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Трявна спечели конкурса за „Най-активна община“

Published

on

Трявна спечели голямата награда от 20 000 лв. в Националния конкурс за най-активна община. Чекът бе официално връчен на кмета Силвия Кръстева, която заедно с Росен Ралев – младши експерт „Стопански дейности и проекти“ към Община Трявна и Сашка Александрова – секретар на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица към Община Трявна, с радост прие заслуженото отличие за най-активна община на 2022 година.

Финалът на конкурса се състоя на 27 януари на официална церемония в столичен хотел. Проектните предложения на четирите общини финалисти – Трявна, Плевен, Враца и Мизия бяха оценявани от компетентно жури в състав – златната ни зимна олимпийска медалистка Екатерина Дафовска, новото попълнение в отбора на победителите Катрин Тасева, заместник-министъра на младежта и спорта Петър Георгиев, Мария Яровая, експерт „Дигитални комуникации и връзки с партньори“ в Националното сдружение на общините в Република България и Теодор Георгиев – ръководител на правния отдел на Нестле България.

„Искам искрено да благодаря на целия екип на общинска администрация, без които тази награда нямаше да бъде факт, на целия екип на организатора за предоставената възможност, на всички любители на спорта, които станаха част от това приключение и на всички останали, които ни подкрепяха и помагаха през цялото това време. Спечелената сума от 20 000 лв. ще инвестираме в изграждането на нова спортна площадка с уреди в Етнографския комплекс в Трявна, които за първи път ще се монтират в България и се радвам, че те ще могат да се използват от нашите деца, техните родители и всички гости на града! Благодаря още веднъж и нека да ни е честита поредната награда!“, сподели непосредствено след финала кметът Силвия Кръстева.

Община Трявна успя да реализира общо 11 спортни събития и да въвлече над 1000 активни деца и граждани от близо и далеч. Инициативите обединиха фитнес треньори и трениращи; производители на биопродукти; детски и образователни институции; любители на латино танците и туристическите походи; инструктори по аеробика; местни спортни клубове. Събитията се проведоха в периода от 10 до 30 септември 2022 година.

Община Трявна поздравява всички участници в последното издание на Националния конкурс и благодари още веднъж на всички за активното участие и приноса в спечелването на голямата награда!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Зимни забавления по габровски в миналото

Published

on

Зимата вече е тук, а с нея идват и забавленията и спортуването в снега. В днешния снежен януарски ден Държавен архив – Габрово обърне поглед назад, показвайки как и къде габровските деца са се радвали на бялата премяна със ски и шейни.

Точно по габровски за целта не е било необходимо да се ходи или пътува надалеч. Снимките показват деца с шейни пред някогашния Народен дом в Габрово към пързалките на Бакойския баир, както и млади скиори пак на Бакойския баир.

Снимките се съхраняват във ф. 1266 „Редакция на вестник „Балканско знаме“ – Габрово“ в Държавен архив – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица