Свържи се с нас

Новини

Цените на винетките остават непроменени и за 2021 година

Published

on

За шеста поредна година през 2021 г. цените на е-винетките остават непроменени, информираха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Собствениците или водачите на леки автомобили ще може да купят годишната, както и досега, за 97 лв., тримесечната – за 54 лв., месечната – за 30 лв., седмичната – за 15 лв., и уикенд винетката за 10 лв.

Шофьорите могат да купят и проверят валидността на електронната винетка на сайта www.bgtoll.bg и мобилното приложение БГТОЛ. През януари и февруари 2021 г. изтича срокът на над 800 хил. годишни е-винетки за леки автомобили.

Предвид епидемиологичната обстановка с КОВИД-19 от Пътната агенция апелират потребителите при купуване на е-винетка да използват сайта www.bgtoll.bg или мобилното приложение БГТОЛ. Електронни винетки могат да бъдат купени и през останалите канали за продажба на АПИ – на гише срещу плащане в брой или чрез терминал за самотаксуване – с карта.

Гишета има на 13 контролно-пропускателни гранични пункта, както и в 27-те областни пътни управления в цялата страната. Терминалите за самотаксуване са близо 500.

Електронни винетки може да бъдат купени и от партньорската мрежа на Агенция „Пътна инфраструктура“ чрез сайтовете www.vinetki.bg, www.tollpass.bg, www.digitoll.bg, www.epay.bg, www.telenor.bg, www.A1.bg, както и на каса в мрежата на мобилните оператори А1, Теленор, Български пощи, Easy Pay и в бензиностанциите „Лукойл“, „Петрол“ и ОМВ, а също и чрез терминалите “Cashterminal” в мрежата на “Интеркапитал груп”.

Валидността на електронната винетка може да се провери на сайта www.bgtoll.bg от бутона „Проверка на винетка“. Чрез въвеждане на регистрационния номер на автомобила и държавата, в която е регистриран, всеки може да получи информация за крайния срок на електронната винетка, независимо откъде е купена – от търговски обекти на Агенция „Пътна инфраструктура“ или в търговската мрежа на партньорите на АПИ.

Статусът може да е „активен“, „с изтекъл срок“ или „неизползван“ в случаите, когато винетката е купена с отложен старт до 30 дни от началната дата на валидност.

Собствениците на автомобили, които имат е-винетки, издадени чрез Агенцията за социално подпомагане, могат да проверят валидността им на сайта на АПИ – https://social.api.bg. Бутонът е с надпис „Проверка на е-винетка, издадена чрез Агенция за социално подпомагане“.

Информацията за срока на годишната безплатна винетка се появява след въвеждане на регистрационния номер на автомобила.

От 1 януари до 30 ноември 2020 г. през всички канали за продажба са купени над 5 млн. е-винетки за над 256 млн. лв.

Най-предпочитани от шофьорите на МПС до 3,5 т са годишните е-винетки. От тях са продадени 1 954 530 броя на стойност 189 589 410 лв.

На второ място по търсене са седмичните е-винетки. Купени са 1 717 888 бр. за 29 291 447 лв. Следват месечните е-винетки – 534 248 бр., за 21 382 995 лв., уикенд винетките – 441 955 бр., за 4 419 550 лв. и тримесечните е-винетки – 72 713 бр., за 3 926 502 лв.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ се класира на финалите по футбол на страната

Published

on

Отборът на Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ – Габрово, 11-12 клас, се класира на финалите на Националните ученически игри, след като стана зонален първенец на областите Габрово, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Враца, Видин и Монтана.

Там ще се изправи в спор за Купата на страната с останалите пет победители областни шампиони. Футболистите от Габрово, водени от треньорския тандем на заместник – директора Христо Минков и преподавателя Надежда Найденова, записаха успех над ПТГЕ „Христо Ботев“ – Монтана.

Двубоят помежду им се изигра днес, 25 април, в Севлиево и приключи при резултат 4:2. На стадион „Раковски“ габровци не оставиха съмнение кой от двата състава заслужава да се бори за Купата на България. Въпреки трудното начало на мача, ПТГ – Габрово навакса изоставане от 0:1 и обърна развоя на срещата до 4:1.

По две попадения за „василиадевци“ във вратата на противника отбелязаха Дориян Николаев и Християн Пенчев, които материализираха отличното представяне на целия отбор. В края на двубоя ПТГЕ „Христо Ботев“ успя да върне едно попадения, но последния съдийски сигнал дойде при този резултат.

Така след победата, зоналният първенец ПТГ „Д-р Никола Василиади“ се включа в битката за Купата на страната, в съревнование с победителите от останалите области в страната. Финалният турнир ще се проведе в началото на месец май в Разград.

Зареди още

Култура

„Познай кой ще дойде на вечеря?“ в Габрово

Published

on

Когато Даниел (Мариан Бачев), преуспяващ адвокат, за поредна вечер се връща в малките часове на нощта при съпругата си Катрин (Диана Любенова), с оправданието, че е бил при най- добрия си приятел, който е в депресия, тя не може да приеме това извинение.

Още повече, че никога всъщност не е виждала въпросния приятел Чарли (Антоан Петров – Анди). Притиснат от Катрин, Даниел е принуден да покани Чарли на вечеря.

Но липсата на реално съществуващ приятел поставя изобретателния адвокат в безумната ситуация да прибегне до услугите на случайно срещнат клиент на един бар.

Как ще протече вечерята, какви рискове и обрати ще се стоварят върху главата на Даниел и дали Катрин ще познае кой всъщност е дошъл на вечеря? Това ще разберете, само ако гледате пиесата на Адриен Ракка “Познай кой ще дойде на вечеря?”.

Спектакълът ще се играе този петък – 26 април, в зала „Възраждане“ в Габрово, от 19.00 часа.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица