Свържи се с нас

Икономика

„Шести участък“ ще бъде икономически съживен

Published

on

Представители на австрийския партньор „CIMA Консултиране и управление“ ООД посетиха Габрово в края на ноември, съобщиха от местната общинска администрация. Визитата бе част от изпълнението на международен проект „Креативни индустрии за нови градски икономики в Дунавския регион“ (CINEMA), финансиран по Програма за транснационално сътрудничество „Интеррег Дунав“ 2014-2020 г.

Целта на посещението на Мелиса Бруннер и Роланд Мурауер беше да се запознаят с градското разположение, архитектурните особености и дадености, икономическите характеристики и възможности на квартал „Шести участък“.

Тяхната работа ще помогне да се изготви конкретен анализ на „Шести участък“, както и за бъдещата подготовка на три пътни карти по направления за: „Ревитализация на празни или недобре използвани застроени площи“; „Съживяване на търговията на дребно и малкия бизнес в градските центрове“ и „Създаване на Центрове за подкрепа на креативните индустрии“.

Габровският квартал е една от трите пилотни локации, които са във фокуса на направление „Съживяване на търговията на дребно и малкия бизнес в градските центрове“.

По време на първия ден от визитата австрийските гости се срещнаха с габровския екип по проекта, с представителите на „Студио Комплект“ – партньор на Община Габрово в проекта, както и с кмета Таня Христова.

Габровският екип представи резултатите от проведени анкети между заинтересованите страни относно бъдещото съживяване на икономическите дейности в квартала. Представена беше общата икономическа картина в града и в областта, индустриалният профил на Габрово, политиките на местната власт за постигане на икономически и траен растеж, въвеждането на иновации в бизнеса, образованието и социалната сфера.

Кметът Таня Христова запозна гостите с общинските планове за градско възстановяване и развитие и произтичащите от това последици за кв. „Шести участък“.

Екипът на „Студио Комплект“ въведе австрийските партньори в подготовката на организирането на тематичен хакатон. Той ще се проведе през февруари 2021 г. и ще събере потенциални партньори и участници, представители на малкия бизнес и творческите индустрии. В рамките на няколко дни те ще работят по отбори и ще предложат идеи за съживяването на габровския квартал.

Гостите разгледаха културни институции и обекти в града като Дечкова къща към Регионален исторически музей, Интерактивния музей на индустрията, РЕМО „Етър“, Музей на хумора и сатирата и Туристическия информационен център.

Според Мелиса Бруннер и Роланд Мурауер разположението на „Шести участък“ в непосредствена близост до централната търговска улица, градския централен пазар и част от местните музеи е по-скоро предимство за неговото икономическо съживяване.

Близостта на пилотната локация до търговската улица ще помогне те взаимно да си влияят и взаимодействат за по-добро икономическо и културно развитие на централната част в Габрово.

*Снимки: Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД предлага работа на стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица