Свържи се с нас

Новини

ДГ „Явор“ приема децата на родителите от първа линия

Published

on

Кметът Таня Христова определи Детска градина „Явор“ за дежурна за Габрово, в периода от 30 ноември до 21 декември, информираха от местната общинска администрация.

Родителите, които са на първа линия в борбата с пандемията, работещи в: болнични и здравни заведения; МВР и др. институции с контролни функции; резидентни и присъствено работещи социални услуги; институции и бизнеси, осигуряващи базисни услуги на населението, и са в невъзможност за други решения в семеен кръг, могат да кандидатстват за прием на децата им в дежурната Детска градина, като попълнят следното заявление – декларация.

Документът се изпраща на е-мейл: rachevitz@gabrovo.bg (за предпочитане – с подпис и сканиран, или в jpg формат).

Информация и подробности относно допустимостта на приема в дежурната детска градина можете да получите на тел.: 0878 682479 (г-жа Габриела Умникова – гл. експерт в ДОСД – Община Габрово).

Информация и подробности относно режима на работа и условията в ДГ “Явор” – от г-жа Вера Тихова – директор, на тел.: 0898 4431 51.

След получаване на утвърдителен отговор на заявлението (по емайл или в разговор), децата ще бъдат посрещани в детската градина при следния ред: Сутрин от 07:00 до 08:30 ч.

Децата се приемат от медицинското лице и директора, носят се попълнени/оформят се на място необходимите документи: декларация за работа в условията на КОВИД – 19, декларация за съгласие за обработка на лични данни, обща декларация, бланка за лични данни.

Необходимо е всяко дете да носи: комплект дрехи за преобличане /бельо и други дрехи/; обувки, с които ще бъде в занималнята; пижама.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Бонуси и игри на най-добрите букмейкъри в България

Published

on

Българските букмейкъри предлагат на играчите не само спортни залози. Всяка платформа разполага със собствена витрина с игрални автомати. Интересното е, че за слотовете операторите на проекти за залагания предлагат много повече бонуси.

Букмейкъри в бг добавят слот машини от различни формати. Най-често това са модели с безплатни завъртания. Администрацията на казиното може да издаде бонус за тази игра и по този начин да привлече вниманието на потенциалните клиенти.

Зарове Cyber Wolf от Endorphina

Тази слот машина е разработена през 2024 г. Тя принадлежи към категорията „Зарове“. Нивото на дисперсия на слота е на средния знак, а показателят за теоретичната му възвръщаемост е 96,05%.

Размерът на минималната сума на залог за едно завъртане в играта е 0,10 монети. Максимално на едно завъртане комарджията може да постави до 40 монети. Размерът на максималната печалба в рамките на едно завъртане достига 200 000 кредита.

Игралното поле на слота включва 3 реда, на които има 5 барабана. Комбинации с награди в машината могат да се правят на базата на 10 фиксирани печеливши линии. За образуването им са необходими 2 или 3 до 5 еднакви икони. 

Слот машината поддържа и бонусни функции:

  • Хазартен кръг;
  • Безплатни завъртания;
  • Wild и Scatter;
  • Каскади.

Стойностите на игралния зар от едно до пет са бюджетни икони, които в печеливши комбинации ще донесат парична награда от 20 до 600 монети. Клепачи, Звезда, Седем и Вълк са средноплатежни икони, за комбинации с които играчът получава от 40 до 2000 кредита.

Най-скъпоплатената слот пиктограма е икона под формата на виещ вълк. Тя е и Scatter. В печеливши последователности тя дава печалба от 80, 800 или 10 000 монети.

Три или повече Scatter-символа върху която и да е клетка от игралната зона активират серия от бонус завъртания. В този режим в самото начало на играта се избира една от иконите, която ще бъде заменена с Wild. Някои от клетките в игралната зона имат знак и отговарят за запълването на лентата за напредък за определени символи. Когато скалата за определен символ се запълни напълно, символът става Wild и играчът получава +1 допълнително превъртане.

Fruity Treats от Pragmatic Play

Този слот е представен на публиката през 2024 г. Той принадлежи към категорията „Fruity Treats“. Размерът на максималната печалба, която може да се получи в рамките на едно завъртане в играта, достига 1 200 000 кредита.

При едно завъртане играчът може да постави сума от 0,20 до 240 игрови монети. Показателят за теоретичната възвръщаемост на слота е 96,08%, а степента му на волатилност е на високо ниво.

Стойността на един кредит може да бъде определена ръчно от играча в диапазона от 0,01 до 1,20. На линията е позволено да се залагат от 1 до 10 монети. Игралното поле на машината се състои от 7 реда и 7 барабана. Платежни направления в играта няма. Печелившите комбинации се създават чрез клъстерната система.

За да се образуват печеливши комбинации, са необходими от 5 до 49 еднакви икони. Изключение прави Scatter символът, който може да донесе печалби, когато се падне в размер на 3, 4 и 5 броя.

Като допълнителни функции в машината са предвидени:

  • Каскадни икони;
  • Безплатни завъртания;
  • Повторно превъртане;
  • Символи Scatter.

Евтините икони на машината бяха проектирани под формата на сърце, триъгълник, кръг и слива. Те носят от 48 до 9600 монети в комбинации. Скъпите слот символи са Лимони, Портокал, Ябълка и Многоцветни бонбони (Scatter), които носят от 120 до 48 000 игрови монети.

Свободните завъртания се активират, когато паднат три Scatter символа. Продължителността им е 10 превъртания. Също така тази опция може да бъде закупена с повишена ставка. В последния случай RTP ще бъде леко увеличен.

Juice Adventure от Playbro

Тази слот машина е представена на обществеността през 2022 г. Тя има средно ниво на волатилност, а нейният RTP достига стойност от 95%. Максимално за едно завъртане в слота комарджията може да спечели сумата до 100 милиона игрални монети.

При едно завъртане е позволено да се залага на сума от 10 до 20 000 кредита. Игралната зона на машината включва 4 барабана, разположени на 3 реда. Печеливши комбинации могат да бъдат създадени на базата на 81 печеливши линии.

Бонус функциите на машината са:

  • Повторни завъртания;
  • Freespins;
  • Wild и Scatter;
  • Каскадно падане на икони.

Череша, ябълка и лимон са евтините символи, които носят до 10 000 монети. Иконите със средна стойност са Портокал, Слива, Грозде и Диня, които носят до 20 000 монети в комбинации. Кутия с плодове е премиум икона, за комбинация с която потребителят получава до 100 000 монети.

Зареди още

Новини

Вандали посегнаха на дръвчето, засадено в памет на летеца Иван Сомлев

Published

on

Габровската областна организация на Съюза на ветераните от войните на България /СВВБ/, цитирана от Община Габрово, съобщи, че точно на Великден е било унищожено дръвчето, засаденото в центъра на града до паметната плоча на летеца Иван Сомлев.

Тази година по повод 80 години от героична гибел на летеца, в навечерието на деня на бойния му подвиг, по инициатива на местната организация на СВВБ със съдействието на Община Габрово и общинската фирма „Благоустрояване“, до паметната плоча на Сомлев в градската градина беше засадено дръвче от вида американски червен дъб.

„До края на април дръвчето за Сомлев се разлисти и всички му се радваха, за беда, точно на Великден, този символ на жива почит към летеца-изтребител беше намерен унищожен“, информира Христо Мандев от СВВБ.

„Габровската общественост трябва да знае, че на 16 април тази година делегация от габровската организация посети с. Замфирово, обл. Монтана, където е загинал Иван Сомлев с девиза „Моята смърт е нищо пред дълга към родината!”. Там жителите му са издигнали паметник, за да тачат паметта на габровския летец. В този ден, на площада сред селото се събра значително мнозинство местни хора, които дружелюбно посрещнаха габровци и заедно поднесоха венци и цветя пред паметника на Сомлев в края на селото. До паметника кметът на селото засади дръвче от лавровишна – символ на почит от местното население. Но там ще опазят дръвчето – за пример на младите хора!“, допълва още той.

Зареди още

Крими

Мелето в центъра на Габрово не е на етническа основа

Полицията призова гражданите да не се поддават на провокативни информации, разпространяващи се в социалните мрежи.

Published

on

Във връзка с инцидента от 2 май, при който две групи хора се сбиха, и придобил популярност в социалните мрежи, в габровската полиция бе извършена проверка. По случая е образувано досъдебно производство.

В хода на разследването е установено, че причина за сбиването не е омраза на етническа основа, а е вследствие на предходно познанство и влошени междуличностни отношения. Прегледани и анализирани са били и видеозаписи от камери.

Областна дирекция на МВР – Габрово приканва гражданите да не се поддават на злонамерени слухове за умишлено напрежение.

От полицията припомнят, че на 2 май, около 20.30 часа, е получен сигнал за сбиване между две групи лица на ул.”Скобелевска“. На място незабавно бяха изпратени автопатрулни екипи, които установяват двама пострадали.

Същите бяха откарани за преглед в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, като след прегледа са били освободени. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия бяха установени извършителите на деянието – пет лица на възраст между 13 и 18 години.

За случая своевременно е уведомена Районна прокуратура – Габрово.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица