Свържи се с нас

Крими

Баба от Габрово „си плати“ за увеличение на пенсията

Published

on

85-годишна жена от Габрово стана жертва на измама, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Възрастната дама повярва на схемаджия, подвел я че ако плати депозит ще ѝ бъде увеличена пенсията, която получава.

Измамата била извършена в понеделник, 21 септември.

По данни на заявителката, около 09.00 часа, неизвестно за нея лице от мъжки пол се свързало с нея и я е въвело в заблуждение, че следва да заплати депозит за усвояване на финансова помощ, свързана с ежегодно увеличение на месечната ѝ пенсия.

Имотната вреда, която бабата претърпяла, възлиза на 825 лева.

По случая в РУ – Габрово е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1 от Наказателния кодекс. Действията по разследването продължават под надзора на Районната прокуратура в Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Крими

Мелето в центъра на Габрово не е на етническа основа

Полицията призова гражданите да не се поддават на провокативни информации, разпространяващи се в социалните мрежи.

Published

on

Във връзка с инцидента от 2 май, при който две групи хора се сбиха, и придобил популярност в социалните мрежи, в габровската полиция бе извършена проверка. По случая е образувано досъдебно производство.

В хода на разследването е установено, че причина за сбиването не е омраза на етническа основа, а е вследствие на предходно познанство и влошени междуличностни отношения. Прегледани и анализирани са били и видеозаписи от камери.

Областна дирекция на МВР – Габрово приканва гражданите да не се поддават на злонамерени слухове за умишлено напрежение.

От полицията припомнят, че на 2 май, около 20.30 часа, е получен сигнал за сбиване между две групи лица на ул.”Скобелевска“. На място незабавно бяха изпратени автопатрулни екипи, които установяват двама пострадали.

Същите бяха откарани за преглед в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, като след прегледа са били освободени. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия бяха установени извършителите на деянието – пет лица на възраст между 13 и 18 години.

За случая своевременно е уведомена Районна прокуратура – Габрово.

Зареди още

Крими

Двама млади пострадаха след падане в шахта на Гергьовден

Published

on

23-годишен мъж е с избити зъби и счупен нос, а 22-годишна дама със счупен нос, след като пострадаха при инцидент с електрическа тротинетка, с която паднаха в шахта.

Пътнотранспортното произшествие е настъпило на Гергьовден – 6 май, в Севлиево на ул.“Лозарска“ около 00.30 часа, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Пристигналият на място полицейски екип установил, че 23-годишният мъж, управлявайки индивидуалното електрическо превозно средство, изгубил контрол, излязъл извън пътното платно и паднал в шахта.

Водачът и 22-годишната жена, возила се зад него, били откарани в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“.

При прегледа медиците установили, че мъжът си счупил три зъба и носа, а жената – нос. И двамата са без опасност за живота.

Зареди още

Крими

Приеха в болница с разбита глава напит от пладне велосипедист

Published

on

36-годишен пиян велосипедист пострада сериозно и бе приет в габровската болница след като претърпя пътнотранспортно произшествие на бул.“Трети март“ в Габрово.

Инцидентът е станал в петък, 26 април, около 16.50 часа, съобщиха днес от пресцентъра на полицията.

Мъжът изгубил контрол над управлявания от него велосипед, паднал и се ударил в тротоара.

На място била извършена проверка за алкохол от отзовалия се на мястото на инцидента полицейски екип, чието техническо средство отчело 1.71 промила в количеството издишан въздух.

Мъжът бил откаран за преглед в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, където била установена открита рана на челото, за щастие без опасност за живота.

Пътнотранспортното произшествие е било обслужено по административен ред.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица