Свържи се с нас

Новини

Кристина Сидорова: Нека познанието ви донесе много щастливи мигове. На добър час!

Кристина Сидорова поздрави ученици, учители и родители за първия учебен ден.

Published

on

Уважаеми учители, скъпи ученици, мили родители,

Отново е 15-ти септември и всички с трепет и вълнение си спомняме за родното училище. Толкова емоции, очаквания и радост има в този ден. Дворовете на училищата отново се изпълват с детски смях, а класните стаи се превръщат в храм на знанието и науката.

Тази година е по-различна. Пред всички нас стои изпитанието КОВИД-19. Вярвам, че с усилията на учители, родители и ученици и това препятствие ще бъде преодоляно.

Мили първокласници,
Вълнението днес за Вас е най – голямо. Вие започвате едно дълго пътуване в света на познанието.

Нека то Ви донесе много щастливи мигове с Вашите учители и съученици. И знайте, че най – големите тайни се крият в книгите. Пожелавам Ви да ги откривате всеки ден.

Скъпи ученици,
Бъдете здрави и целеустремени. Училището е онова прекрасно място, където ще намерите отговори на Вашите въпроси, ще откриете нови приятели, ще станете самостоятелни, знаещи и можещи!

Скъпи учители,
Пожелавам Ви спокойна и успешна година. Позволете ми в този празничен ден, да изразя своята признателност към Вас, които с толкова сили, постоянство, търпение и обич, възпитавате най-младите жители на нашата страна.

На добър час!

С уважение:
Кристина Сидорова, Народен представител 7 МИР

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Бързи антигенни тестове ще се правят и в КОВИД-кабинета

Published

on

След разкриването на КОВИД-кабинет в Първа база на Диагностично – консултативен център – Габрово, освен преглед и консултация, пациентите ще имат възможността да бъдат тествани и с бързи антигенни тестове.

В тази връзка, Община Габрово ще закупи 500 антигенни комбинирани бързи тестове Covid-19 и грип А+В, част от които ще бъдат предоставени на ДКЦ – I, а останалите ще се използват за тестване на бездомните лица, настанени временно в общинско помещение.

Решението беше взето вчера, 26 ноември, след проведеното редовно заседание на Общински съвет – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Детската млечна кухня в Габрово продължава да работи

Published

on

Детската млечна кухня в Габрово ще продължи работата си с нормалната си ежедневна организация и в периода на действие на допълнителните противоепидемични мерки, който бяха наложени със заповед на министъра на образованието.

Тя предлага обедно меню за деца в три възрастови групи- малки /от 10 м. до 1 г./, преходни /от 1 г. до 1,5 г./ и големи /1,5 г.до 3 г./.

Менюто на млечната кухня в Габрово можете да следите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Неделина Райчева: Научих се на работа в екип!

Published

on

Проект 2019-1-BG01-KA102-061565 „Млади предприемачи в областта на туризма“

Впечатления от производствената си практика в Лайпциг, Германия, споделят ученици от единадесети и дванадесети клас на Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“, в която се обучват ученици от Габрово, Севлиево, Трявна и Габрово.

Зададохме им едни и същи въпроси, за да анализираме престоя в Германия, и подобрим бъдещите производствени пактики в чужбина. Ето какво отговори на три от въпросите в анкетата Неделина Райчева, ученичка от 11, „а“ клас, специалност „Производство на хлебни и сладкарски изделия“.

– Кое е най-важното нещо, което научи в Лайпциг, Германия?
– Научих, че в днешно време не е необходимо да имаш голям опит, важното е да имаш желание да се учиш и знания, които да превръщаш в умения с опитен професионалист до теб. Хората в Германия бяха отзивчиви и толерантни, и ни показаха какво означава да се работи в екип в една натоварена кухня – аз работих в кухнята в базата на Виталис, организацията, която ни осигури работните места.

– Имаше ли ментор и помагаше ли ти той?
– Тя ми показа как да се усмихвам дори когато режа лук. Всъщност, разбирам, че и други съученици са го забелязали – в Германия работят с настроение и усмивка дори и в напрегнати ситуации.

– Какво би казала на съучениците си за практиката в Германия?
– Беше невероятно преживяване. Всеки, който има възможността да участва в подобен проект, трябва да го направи!

Подкрепата на Европейската комисия за изготвянето на настоящата публикация не представлява одобрение на съдържанието, което отразява гледните точки само на авторите и не може да се търси отговорност от Комисията за всяка употреба, която може да бъде използвана за информацията, съдържаща се в нея.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица