Свържи се с нас

Новини

Залагате на висока резултатност? Насочете се към Германия

Published

on

Една от най-често търсените опции сред любителите на спортните залози е определянето на печеливша голова линия. Стандартно букмейкърите поставят разделителната линия около 2,5 попадения и в това може да се намери желязна логика. Действително, като средна стойност от десетилетия насам се отбелязват средно между два и три гола. Някои отбори или първенства са по-малко резултатни, но много рядко „сушата” става толкова сериозна, че статисстиката да сочи под 2 попадения средно на двубой.

Не се случва често и да се прехвърля границата от 3 гола на мач, но ето че в последните два сезона Бундеслигата е пример в точно това отношение. Ако търсите головия празник, то е твърде вероятно да го откриете именно в Германия. През сезон 2019/20 в немския шампионат бяха отбелязани 983 гола в 306 срещи, което прави 3,21 гола средно на мач! Наистина забележителна статистика, която обаче не е аномалия. В предишното първенство в елита на Германия (2018/19) заветната граница отново беше прехвърлена – 973 гола или 3,18 на мач. Логично е, който обича високата резултатност, да се насочи към Бундеслигата. Но както обръщат внимание и от www.bgbets.com, коефициентите за залог „Над 2,5 гола” са по-ниски – вместо обичайната ставка около 1.80-2.00, често се приемат прогнози за такива пазари при възвръщаемост около 1.60 например.

Италия – страната на катеначото. Забравете за това клише!

Германското първенство не е единственото, което в изминалата кампания прескочи границата от 3 гола средно на мач. Това се случи и в Серия А, където бяха отбелязани цели 1154 гола в 380 двубоя – средно 3,04. Свикнали сме да възприемаме „калчото” като еталон за защитна игра, но очевидно в последните години съвсем не е така. През 2016/17 в първа дивизия на Италия отново бяха отбелязани много попадения (1118, или 2,94 средно на мач), а само в един от последните 4 сезона Серия А отстъпи по-резултатност на Ла Лига, която по презумпция се смята за по-резултатна и атрактивна лига.

Оказва се обаче, че първенството на Испания е най-слабо резултатното от Топ 5 на Европа, когато говорим за кампания 19/20. В Примера дивисион бяха отбелязани 942 гола – при 380 изиграни срещи това прави средно по 2,48 на мач. Това е най-ниската резултатност от 13 години насам – през 2006/07, когато отново Реал Мадрид стана шампион, беше регистриран абсолютно същия брой голове (942). И в интерес на истината, в испанския елит границата от 3 гола средно на мач не е прехвърляна от 57 години (3,1 през сезон 1962/63) – дори и в годините на голмайсторската надпревара между Лео Меси и Кристиано Роналдо стойностите не се повишиха до такава степен. Най-високо резултатният сезон в Ла Лига за последното десетилетие беше регистриран през 2016/17 (1118 гола, 2,94 средно на мач). Това може да послужи като друг вид отправна точка за любителите на прогнозите – в Испания залог на „Под 2,5 гола” има сериозни изгледи за успех.

Висшата лига задържа едно и също ниво.

Английското първенство не предлага големи амплитуди, що се отнася до общата резултатност. През 2019/20 бяха отбелязани 1034 гола или 2,72 средно на мач. В диапазано от последните 5 години тази стойност е някъде по средата – най-резултатен беше предишният шампионат 2018/19 (1072 гола, 2,82), докато най-малко попадения бяха регистрирани през 2017/18 (1018, 2,68).

Френското първенство обичайно е обект на далеч по-малък интерес от страна на телевизионната аудитория в сравнение с което и да е друго от Топ 5 на Европа. А това се дължи и на невисоката резултатност – върхът за изминалата петилетка е сезон 2017/18 (1033 гола в 380 мача, средно 2,72). В изминалата кампания Лига 1 изпревари испанското първенство, но пък не трябва да забравяме, че шампионатът на Франция беше прекратен преждевременно.

Новини

Mеждинна пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Новини

Приеха годишния план за намаляване на риска от бедствия

Published

on

Областният съвет за намаляване на риска от бедствия заседава под председателството на областния управител Мария Башева.

Приет бе годишният план за 2024 г за изпълнение на Областната програма за намаляване на риска от бедствия 2022-2025г.

Съгласуван и приет бе и Областният план за защита при бедствия.

В заседанието участваха представители на 24 институции и териториални структури.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица