Свържи се с нас

Икономика

Изберете правилния доставчик на музика

Published

on

Ефтим Чакъров е композитор, аранжор, собственик на студио РЕ и създател на Фонотека.БГ– музика за търговски обекти. Автор е на песента „Животът“ от кампанията на УСБАЛО по онкология – София, която достигна до №1 през 2019 в БНР ТОП 20. Работил е с Тони Димитрова, Стефан Илчев, Маргарита Хранова, Георги Христов, Вокална група „Радиодеца“ към БНР. Има награди от „Бургас и морето“, „Златна пролет“, „15 лалета“ и др.

Фонотека.БГ е регистрирана от Министерство на културата като независимо дружество за управление на права. Предлага различни жанрове специално създадена музика за ресторанти, хотели, барове, кафенета, магазини, спа центрове и всички други търговски обекти. Каталогът се обновява месечно в жанровете, посочени от нашите клиенти.

Изберете правилния доставчик на музика

Защо общините проверяват заведенията дали имат сключен договор за музиката?
След промените в Закона за авторско право и сродни права от март 2018 г на общините беше делегирано право . досега можеха да проверяват по този закон само от дирекция „Авторско право“ към Министерството на културата. Всеки търговски обект – заведение, магазин, салони, фитнеси и др. , в който звучи музика трябва да уреди като ползвател с договор тази услуга.

Само с Музикаутор и Профон ли може да се сключи договор за музиката?
Категорично не. Нормативната уредба позволява да избирате между колективните организации за музикални права и независими дружества като Фонотека. Предимството на дружества като Фонотека е, че освен легален договор, те получават и значително по-ниска цена.

Това звучи твърде примамливо, а има ли някаква уловка?
Трябва да имате предвид, че с по-ниската цена идва и задължението да слушате музика само от каталога на независимата компания. Това означава, че трябва да се откажете от световните и български популярни изпълнители – Бритни Спиърс, Сиси Кеч, Лили Иванова, Веселин Маринов и т.н.

От друга страна с Фонотека знаете на кого и защо плащате. Звукозаписното ни студио е и моя лична гордост. Когато сключите договор с Фонотека.БГ, вие плащате на талантливи български инструменталисти и изпълнители. За разлика от конкуренцията не търгуваме с чужда музика.

А каква е Вашата музика?
Създадена в нашето студио специално за търговски обекти. Това означава – подходящите жанрове – house, lounge, pop, soul и др., означава изравнени нива, готови плейлисти във вид на стрийм канали без рекламни блокове, които да разсейват и натоварват средата, ежемесечно добавяне на нова музика. Над 8 години работа и стотици доволни клиенти в цялата страна.

Как става използването на Вашата услуга и сключването на договор?
Можете да ни потърсите в сайта ни – www.fonoteka.bg, за да заявите безплатен тестов достъп, да зададете въпросите си на посочения телефон и дори да ни пишете на вайбър за всичко, което ви интересува в областта на авторското право и музиката. Сключването на договор и доставката на услугата ни може да ви отнемат не повече от 15 минути. Когато изберете независим доставчик като нас, не дължите такси на Профон и Музикаутор.

Вашите препоръки към ползвателите?
Избирайте доставчик на музика, който е подходящ за вас. Ако Вашите клиенти идват, защото искат да чуят най-новите световни хитове и цената за вас не е проблем, тогава се обърнете задължително към Музикаутор и Профон. Не забравяйте: трябва да платите и на двете организации. Ако търсите фонова музиката, която приятно да допълва атмосферата на вашето заведение, магазин или друг обект, тогава Фонотека.БГ е вашият дългосрочен партньор.

Проверявайте лицензираните фирми на този адрес в Министерството на културата и се пазете от некоректни и настоятелни агенти, които обикалят от врата на врата и са готови на всичко да сключат договор, защото често историята приключва с акт от МК и съдебно дело.

Икономика

Предколеден Фермерски пазар на 10 декември

Published

on

Да продължим традицията – подготвяме празничната декемврийска трапеза с продукти от Фермерския пазар на 10 декември.

Фермерски пазар „ОТ БГ“ – запазеното време от месеца за покупки на любимите продукти, произведени от местни малки ферми и производители. Любими, защото винаги се усеща, когато всичко е минало през ръцете на някого, който работи с любов и внимание. От вкуса до опаковката, капчицата любов винаги личи.

„Кога ще има отново фермерски пазар, защото свърши любимото ми сирене?“ Или: „Има едно мляко, което го има само на фермерския пазар!“; „Ще дойдат ли хората с биокозметиката, защото нещата ми свършиха, пък аз само от там купувам?“; „Сокът от рози е супер – ще има ли и този път?“; „А суджуци и кашкавал от овче мляко?“; „А вино?“; „А малиново?“ Отговорът на всичко е „да“.

Подготвяме декемврийските празници и на фермерския пазар ще има всичко нужно, за да бъдат те вкусни и уютни. И вино, и мед, и сладкиши, и мляко и млечни продукти, и деликатеси от месо и мляко.

На 10 декември ще има и един нестандартен участник – магазин „Берьозка“, който ще ни предложи продукти от руската, украинската, белоруската, молдовската и прибалтийската кухня – нещо различно за празниците! Къде да ни намерите – мястото си остава същото – паркингът на магазин BILLA, до Спортна зала „Орловец“ в Габрово.

BILLA винаги са заставали зад малките производители и семейни фирми, за което им благодарим. Датата е 10 декември, събота. Ще я има и любимата томбола – всеки пазарувал на базара ще получи номерче, с което може да спечели чудесна награда – пълна торба с продукти от фермерския базар.

Заповядайте! Очакваме ви, за да дадем заедно старт на вкусния семеен и празничен декември!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Информационни събития за предстоящите мерки на МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“

Published

on

Община Трявна и Местната инициативна група „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“ отправят покана до всички заинтересовани лица за участие в провеждането на информационни срещи/обучения в гр. Трявна във връзка с отварянето на предстоящи приеми по мерки от Стратегията за местно развитие на МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“.

Събитията ще се проведат днес, 1 декември, от 14.00 ч. в Многофункционална зала „Дръзновение“ и утре, 2 декември, от 15.00 ч. в ДГ „Калина“ – Трявна.

На информационните събития ще бъде предоставена информация за предстоящи мерки от Програмата за развитие на селските райони, условията за кандидатстване с проекти и изпълненията им.

Семинарите се провеждат в изпълнение на дейности по Споразумение за изпълнение на Стратегия за ВОМР №РД 50-45 /30.04.2018 год. по подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за Водено от общностите местно развитие“ на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 год.

Зареди още

Икономика

Трявна с номинация за седемте годишни награди в туризма

Published

on

Община Трявна е номинирана в категория „Туристическа община“ в седмото издание на конкурса на Министерството на туризма „Годишните награди в туризма 2022“. Електронното гласуване започна в 12.30 ч. на 28 ноември и ще продължи до 23:59 ч. на 5 декември. Общината ни влиза в надпреварата начело с още 11 български общини.

„Изключително сме радостни от новината, че нашата прекрасна община е допусната до финалната фаза на конкурса и вече е в надпреварата за спечелването на приза „Туристическа община“. Считам, че градът ни се е доказал като предпочитана туристическа дестинация и е известен със своето богато културно-историческо наследство! Призовавам всеки да подкрепи Трявна, защото тя го заслужава и ние се гордеем с това!“, сподели кметът Силвия Кръстева по повод тазгодишната номинация на Община Трявна за Годишните награди в туризма 2022.

Всеки, който желае да даде своя вот може да го направи оттук. Онлайн вотът ще определи носителите на призове в 10-те категории в конкурса на Министерството на туризма. Всеки може да гласува онлайн за един участник в рамките на една категория (отчита се едно гласуване от всеки IP адрес), като може да се подкрепи кандидат от всяка категория.

Контролът ще бъде завишен, за да се минимизират възможностите за промяна на електронния вот. Експертите ще следят внимателно да не се допуска манипулиране и нерегламентирано генериране на гласове.

Опитите за намеса ще бъдат своевременно отчитани и ще повлияят негативно за класирането на съответния кандидат, посочват още от Министерството на туризма. Кандидатите, които са допуснати до финалната фаза на конкурса и ще се борят за призове, тази година са над 100, разпределени в 4 професионални, 4 художествени и 1 специално предназначена за българските общини.

Голямата награда в категория „Изборът на българите“ традиционно ще бъде определена сред всички туристически обекти, включени в „100-те национални туристически обекта“ и „50-те малко познати места“. Наградите ще бъдат връчени на официална церемония на 13 декември.

Победителите в Годишните награди в туризма ще получат статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазената марка на конкурса – българската роза и грамота.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица