Свържи се с нас

Новини

Тази вечер се завръща „ТЯ в Габрово“

Published

on

Социалният формат „ТЯ в Габрово“ се завръща на 2-ри септември, сряда, от 18:00 часа в Кафе Библиотеката, с говорителки Венета Козарева и Даниела Данис Туран-Христова.

„ТЯ в Габрово“ представя активните жени на Габрово и дава възможност на момичета и жени с различни истории, работещи в различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали.

Венета Козарева е едно от емблематичните лица на Дом на хумора и сатирата и посвещава 45 години от живота си на неговата кауза. Занимавала се е с литература, фолклор, етнология, проблеми на градската култура, габровския хумор и карнавал. Казва, че в Габрово има магия, а хуморът е дипломация.

Даниела Данис Туран –Христова е много неща на този етап от живота си, но главно се определя като родител, музикант -цигулар, творец, учител и артистичен секретар на Габровския камерен оркестър.

Септемврийските говорителки със сигурност ще вдъхновят всички присъстващи със своите истории, а ето какво вдъхновява тях:

Енергията на младите! Също едно красиво цвете или пейзаж, спектакъл, концерт, изложба, при вида на които бих възкликнала «Ах!» и бих ги заснела. А после ще ги споделям с приятели, за да достига красотата до повече хора.

Венета Козарева

Всичко! Аз съм от типа хора със силно чувство на впечатлителност. Вдъхновението понякога идва от най-простите неща, случващи се в ежедневието. Може да ме провокира една случайна усмивка от непознат на улицата, една добра дума, един мил жест, неочаквана покана за участие… Емоциите са на високо ниво в мен и затова вдъхновението често е провокирано от тях.

Даниела Данис Туран –Христова

Събитието е с вход свободен и ще се проведе навън при спазване на всички противоепидемични мерки.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Представят книгата „Физическа и емоционална трансформация“

Published

on

Представяне на книгата „Физическа и емоционална трансформация“ ще се състои в Габрово на 10 февруари от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието е част от програмата на седмия фестивал „Здраве, здраве“ в Габрово. Авторът на книгата Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в приложната кинезиология.

През 2019 г. създава методът “Active sitting” и първата в България цялостна програма за Физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), базирана на приложна кинезиология.

Как да подобрим емоционалното и физическото си здраве чрез приложна кинезиология посетителите на фестивала Узана поляна видяха за първи път през 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затварят за посещения НМО – Габрово до края на март

Published

on

Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен за посещения до края на месец март, информират от институцията. Ремонтът, който ще се реализира е част от инвестиционен проект „Основен ремонт, реставрация и модернизация на стара сграда на НАГ и НМО – Габрово”, който бе разработен и одобрен в три етапа при изпълнение на предвидените ремонтни и реставрационни дейности.

През 2018 год. бе финансирана и завършена първа част „Спешен ремонт на сутерен и английски двор в Национален музей на образованието” от първия етап на проекта.

През 2022 год. бе изпълнена втората част от първия етап на проекта включващ „Основен ремонт на покрива на Националната Априловска гимназия и Национален музей на образованието”.

След проведена процедура по ЗОП на 14.12.2022 г. бе сключен договор със строител за изпълнение на дейностите по втория етап на проекта, включващ „Подмяна дограма и реставрация фасада на сградата на Априловска гимназия и НМО“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица