Свържи се с нас

Новини

Преасфалтират 2 улици, ползвани при строителството на Обхода

Published

on

Започва асфалтирането на улиците „Козещица“ в квартал Радецки и „Бодрост“ в квартал Дядо Дянко, ползвани от техника при строителството на Обходния път на Габрово. Това съобщиха от местната общинска администрация.

Дейностите по ул. „Бодрост“ в кв. „Дядо Дянко“ започват днес. Улицата се използваше като подход към обекта по време на строителството на Обходния път. Тежката техника е разрушила голяма част от асфалта, което наложи цялостното асфалтиране на улицата.

Улица „Козещица“, в участъка ѝ след чешмата в посока известния ресторант предлагащ прясна риба, ще бъде затворена за движение на автомобили в петък, 21 август, от 09.00 до 16.00 часа. Затварянето е във връзка продължаване ремонта на съществуващия водосток в кв. „Радецки“.

Община Габрово призовава гражданите да спазват създадената временна организация на движение, с цел избягване на инциденти с автомобили и машините, изпълняващи изкопните дейности.

Състоянието на отводнителните съоръжения, които са заустени във водостоците на ул. „Козещица“, е въпрос многократно поставян от жителите на квартал „Радецки“ по време на строителството на Обходния път.

Ремонтните дейности на двата обекта ще се извършват от Агенция „Пътна инфраструктура“ по настояване на Община Габрово, съобщават още от администрацията на кмета.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Даниел Петров ще води листата на ПП „Възраждане“ в Габрово

Published

on

Даниел Петров ще води листата на ПП „Възраждане“ в Седми многомандатен избирателен район Габрово на предстоящите парламентарни избори, насрочени за 2 октомври. Това стана ясно днес, 19 август, по време на пресконференция, на която ръководството на политическата партия представи водачите на листите си в страната.

Пред медии председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с Цончо Ганев – зам. – председател на „Възраждане“, Александър Арангелов – председател на
„Възраждане“ София, Маргарите Генчева – член на „Възраждане“ и адв. Петър Петров – зам.председател на „Възраждане“ обявиха имената на кандидатите.

Даниел Петров е познат на местния избирател. Той беше народен представител в предходното 47-мо Народно събрание. По образование е икономист, завършва икономика – „Управление и финанси“, а днес е успешен предприемач в сферата на индустрията.

Средна възраст на водачите на листите е 42.3 г. Най-млад е водачът на листата в 21 МИР Сливен –  Климент Шопов, който е на 29 години, а най – възрастен е колегата му във Видин Валери Сираков, който е 66-годишен.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Алекс Павлов постави тазгодишния рекорд по изкачване на стълбите към Паметника на Свободата

Published

on

Тазгодишният рекорд за скоростно изкачване на стълбите към Паметника на свободата е 246 секунди!

Той е притежание на Алекс Павлов от Дряново, който стана победител при момчетата, във възрастовата група от IX до XII клас.

Другите победители са: Ясемин Занкова от ИСО „Узана“ с резултат 5,25 минути (втора възрастова група), както и двама ученици от Габрово: Борислав Савев (5,37 минути) и Полин Пасева (6,03 минути) – първа възрастова група.

От името на „Сиела Норма“ наградите в традиционното състезание по повод 145-ата годишнина от Шипченската епопея връчи Пламен Иларионов.

Победителите в трите призови места получиха книги на издателство „Сиела“ и грамоти.

Състезанието е една от проявите по повод 145-ата годишнина от Шипченската епопея и се провежда от 2012 година.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Вицепрезидентът ще участва в честването на Шипченската епопея

Published

on

В събота, 20 август, от 11.30 часа вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова ще участва на връх Шипка в честването на 145 години от Шипченската епопея, съобщиха от прессекретариата на Президентството.

Тържествата се провеждат под патронажа на държавния глава Румен Радев.

По-късно вицепрезидентът ще бъде в местността Петрова нива, община Малко Търново, където ще се включи в поклонението по повод 119-годишнината на Илинденско-Преображенското въстание.

От 20.00 часа ще бъде отслужена заупокойна молитва, от 20.30 часа е възпоменателната церемония.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица