Свържи се с нас

Новини

Строителният сезон в Габрово е в разгара си

Published

on

Кметът на Габрово Таня Христова посети част от обектите от строителен сезон 2020 в града, съобщиха от нейната администрация. Районът около спортeн комплекс „Христо Ботев“, кварталите Трендафил 1 и 2, Бичкиня, районът около новостроящата се църква в кв. Младост бързо променят своя облик.

В процес на изпълнение са и улиците „Васил Неделчев“ и „Баба Зара“. Неизползваното досега подпокривно пространство на спортното хале в комплекса се превръща в две модерни зали за тренировка с бани, тоалетни и съблекални.

Подменят се част от седалките на стадион „Христо Ботев“, обособени са трибуни за официалните гости, нови са конструкциите със седалки и сенници до терена. Подменена е настилката от изкуствена трева на игрищата, работи се по алеите в целия комплекс, изгражда се нов паркинг и подход към него.

В кв. „Бичкиня“ е обновена ул. „Райко Даскалов“, след подмяна на водопровода. Близо 6000 кв.м асфалт са положени по нея и подходите към жилищните сгради в района, включително на заустването към ул. „Кокиче“ №20 и връзката на ул. „Пролет“ с ул. „Коста Евтимов“. А част от пространството вече е покрито и с детски рисунки с тебешир!

Цялостното преасфалтиране на улица „Райко Даскалов“ Община Габрово извърши след като ВиК – Габрово направи по нея реконструкция на 345 м уличен водопровод и на водопроводни отклонения с обща дължина 164 м.

При връзката на улицата с кръстовището на бул. „Столетов“ е извършен ремонт на съществуващ линеен отводнител. Обновени са и междублоковите пространства на бул. „Столетов“, при жилищните сгради с номера от 74 до 88.

Близо 1 700 000 млн. лв. са инвестирани в квартал „Трендафил“ 1, където са изградени 2000 м. бордюри, 1400 кв. м. тротоарни настилки и близо 20 000 кв. м. улични настилки. Изцяло възстановени са всички вътрешноблокови пространства и всички основни артерии.

Съвместно с ВиК е подменена цялата водопроводна мрежа, изцяло ново е осветлението – улично, парково и районно, изградени са над 200 паркоместа. В максимална степен са регламентирани достъпите около блоковете и около всеки блок е направена достъпна среда за хората с физически затруднения.

Направени са една детска и една фитнес площадка. Ремонтните дейности са към своя край и районът предстои да бъде поверен в ръцете на „Благоустрояване“, които да се погрижат за озеленяването на различни зони и предблокови пространства. Предстои изравняването и култивирането им. Следващата година ще бъде изпълнена и маркировката на пътищата.

В квартал „Трендафил“ 2 в момента се работи в пространството между ул. „Тота Венкова“ и „Никола Рязков“. Всички стари настилки са извадени, в момента се подменят бордюрите, за да се регламентират зоните за паркиране, прочистват се всички съществуващи канализационни отклонения на дъждоприемниците, които влизат в главния канал.

Подменя се настилката около всички входове на блоковете, осигуряват се понижения с цел достъпност. Предвидено е осветление в междублоковите пространства – ще бъдат изградени стълбове там, където е необходимо, и подменени неработещите улични лампи.

Предвижда се възстановяване на целия квартал. Благоустрояването ще бъде извършвано на етапи и ще приключи през 2022 г. Обектът включва и междублоковите пространства на ул. „Свищовска“ No 59-67.

Районът около църквата в кв. „Младост“ постепенно се превръща в красиво, модерно и приятно пространство с паркинг и настилка около храма от гранит и вибропресован бетонов паваж с мита повърхност от подбрани фракции естествен камък.

Продължава изпълнението на вертикалната планировка в района, изграждането на паркинг, ремонт на близката ул. „Напредък“ в участъка от бул. „Могильов“ до ул. „Златна нива“.

В ход са ремонтите работи на ул. „Васил Неделчев“ от кръстовището с ул. „Брянска“ до връзката на ул. „Д.Л.Заменхоф“ с ул. „Свищовска“. По улицата беше извършена подмяна на съществуваща подземна инфраструктура – водопровод, сградни отклонения към него, и топлопреносната мрежа в района.

Община Габрово ще извърши подмяна на капаци на ревизионни шахти и дъждоприемни решетки, както и цялостно преасфалтиране на улицата. Започна основен ремонт на водопроводната мрежа по ул. „Баба Зара“, който ще бъде последван от цялостно възстановяване на пътните настилки.

Обектът включва подмяна на около 700 метра амортизиран стар водопровод и близо 486 м. прилежащи сградни отклонения по улицата.

След изпълнението на подземната инфраструктура ще бъдат възстановени пътните настилки. Стойността на ремонтите дейности е 358 820 лв., осигурени целево от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

Започни работа в „Арсенал“ АД – Казанлък

Published

on

Започни работа
в „Арсенал“ АД – Казанлък

  • Средна работна заплата над 2 000 лева, допълнителни стимули, социални придобивки;
  • От 1 април 2023 г. средната работна заплата в Завод 3 и Завод 4 на дружеството става 2 250-2300 лева. За всички новопостъпили в тези заводи се въвеждат допълнителни финансови стимули. Изплащат се средства за наем на квартира за назначени от други области на страната.

Позициите, за които „Арсенал“ АД търси работници и специалисти,
са публикувани на фирмения сайт: www.arsenal-bg.com/jobs
Тел.: 0882987799; 0882987754; 0431/57747

За социалните придобивки и финансовите стимули четете на: www.zakazanlak.bg

Зареди още

Новини

Стойнев в Габрово: Доходите следват икономиката, държавата трябва да подкрепи и предприемачите

Published

on

„Истината е, че и без работещо правителство, БСП направи своите социални пробиви. Хората го разбраха, защото минималната работна заплата е 50% от средната и това е благодарение на парламентарната група на БСП. Няма друга партия, която да може да се похвали със социални придобивки. И можем гордо да гледаме в очите хората, защото изпълнихме нашите обещания – безплатни детски градини и ясли, увеличени пенсии.“

Това заяви в Габрово пред препълнената зала на Художествена галерия „Христо Цокев“ водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ Драгомир Стойнев. Той допълни, че благодарение на ПГ на БСП училища, читалища, болници и др. имаха отопление, т.нар. малък бизнес – дюкянчета, магазини, малки цехове, семейният бизнес в момента работят.

Според Стойнев обаче доходите не са само социална политика, те следват икономиката и държавата трябва да подкрепи предприемачите. Няма логика в ниските нива на безработица у нас и в същото време дефицит в бюджета. Това, смята той, означава, че или има голяма сива икономика, или е налице т.нар. структурен дефицит, т.е. това което произвеждаме няма достатъчно добавена стойност. Следователно трябва да преквалифицираме нашите хора на труда, за да могат да работят и съответно да получават по-високи доходи. Трябва да бъде преструктурирана и икономиката и да се насърчават отрасли с висока добавена стойност.

В Габровско има добри примери за модерни производства, но те са резултат от усилията на отделни български предприемачи. Аз говоря това да стане държавна политика. Това е разликата между БСП и останалите партии. Ако за тях е в сила „всеки сам се оправя“, ние искаме държавата да бъде стабилен и предвидим партньор на българските предприемачи и инвеститори и да създава условия за добруването на силна, образована, здрава нация.

В разговор с хората, Драгомир Стойнев заяви, че региони, в които се закриват училища са обречени, но това са грешки в регионална политика. „Селата в областта са без инфраструктура и без възможности за младите им жители, заради което хората ги напускат. За моя радост безработицата в региона не е проблем, но в същото време бизнесът все по-често търси квалифицирана работна ръка“, каза Стойнев.

Проблемът е отчетлив в област Габрово, която е със силно развита икономика, най-вече в производството, за което все по-трудно се намира работна ръка. Стойнев подчерта, че политиката на БСП е да има конкуренция на пазара на труда, но да има равнопоставеност в образованието и здравеопазването. „Нека хората се конкурират за работните си места, но държавата трябва да води политика в здравеопазването и образованието.“

Здрави и образовани хора, които свободно да се конкурират на пазара на труда, е стремежа на БСП. А когато кандидатите за работа не са квалифицирани, държавата да се погрижи за тяхната преквалификация или по-висока квалификация, за да бъдат конкурентни, обяснява Стойнев.

Здравето не трябва да бъде стока според БСП. Не искаме болниците да бъдат търговски дружества, било държавни, общински или частни. Така ще се спре установената вече практика на пациентите да се гледа като на касичка. Държавата трябва да си влезе във функциите и тези 3 млрд. лв. за здравеопазването да отиват в държавните и общински болници.

В срещата в Габрово участваха кандидатите за народни представители от листата на „БСП за България“ Валери Митов, Желязко Великов, Диляна Митева, Калоян Димитров и председателят на Общински съвет на БСП в Габрово Здравко Кънчев.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на КП „БСП за България“, във връзка с изборите за 49 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. „БСП за България“ е под номер 1 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Новини

Ивелин Стоянов: Искаме България на свободните граждани

Published

on

Дефицитът в бюджета не трябва да надхвърля 2,8-3%, категоричен е представителят на ДСБ в листата на „ПП-ДБ“ за Габровска област България на свободните граждани.

България, в която вместо за обръчи от фирми, кюлчета в нощни шкафчета и суджукгейт говорим за национални приоритети, иновативни проекти и бъдещето на децата ни. С тази амбиция влезе в надпреварата за вота на 2-ри април председателят на ДСБ в Габрово Ивелин Стоянов. Той е 4-ти в листата на коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“.

Социални мерки трябва да има, но само, когато те са резултат от стабилен бюджет, в който дефицитът не надвишава 2,8-3%. Това е последователната икономическа политика, на която държат десните избиратели, категоричен е Стоянов, който беше депутат в 46-ото НС. Има и голям опит в местната власт с 4 мандата като общински съветник. Затова оценява високо работата на правителството на ПП за намаляване на регионалните неравенства в страната. „За първи път бяха предложени механизми за прозрачно и справедливо разпределяне на средствата за проекти в полза на всички общини“, обяснява Ивелин Стоянов.

Според него особено важна за Габровска област е инвестиционната програма на коалиция „ПП-ДБ“ за Северна България в размер на 25 млрд. лева. „Минимум 50% от финансирането по европейските програми до 2027 г. трябва да бъде за трите северни региона на страната“, категоричен е Ивелин Стоянов.

Сред важните мерки са и предвидените механизми за увеличаване на собствените приходи на общините и за повишаване на финансовата им независимост. „Само така могат да се взимат правилните решения – по-близо до гражданите“, убеден е кандидат- депутатът. И всичко това на фона на дигитализация и оптимизация на инвестиционното проектиране, градоустройственото планиране и строителството с цел повишаване на контрола, намаляване на административната тежест и ограничаване на корупционния риск.

„Обединените ПП и ДБ ще са първа политическа сила на 2-ри април. Това потвърждават дори социолозите. Но този факт не трябва да ни успокоява. Важен е всеки един глас! За да покажем, че изборът да загърбим миналото и най-после да завършим прехода е необратим и окончателен. За да направим стабилно правителство, което да приеме балансиран, а не популистки бюджет, което да осигури стабилност и икономически растеж, да гарантира прозрачно и сигурно освобождаване и на местната власт от клиентелистките обръчи на ГЕРБ наесен“, категоричен е Ивелин Стоянов.

За него можете да гласувате с преференция 104 в листата на „Продължаваме промяната – Демократична България“ с номер 12 в бюлетината.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, във връзка с изборите за 49 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ е под номер 12 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица