Свържи се с нас

Новини

Потвърдени са нови 10 случаи на КОВИД -19 в региона

Published

on

Потвърдени са нови десет случаи на коронавирус за последното денонощие в региона, съобщиха днес, 24 юли, от Регионалната здравна инспекция в Габрово. Шест от инфектираните са на петима жители на Севлиево и един габровец.

Три от севлиевките, които са на възраст 19, 28 и 59 години, са изследвани като контактни на потвърдени случаи на КОВИД-19. Те са безсимптомни. 32-годишен севлиевец също е дал положителна проба за коронавирус. Той бил изследван като контактен на потвърден случай. Съобщил е отпадналост и лесна уморяемост.

Петият инфектиран е на 20 години, също от Севлиево. Изследван е бил като контактен на потвърден случай. Безсимптомен е. Шестият случай на на мъж на 60 г. от Габрово, изследван като контактен. Към момента е хоспитализиран в Инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ в Габрово, с двустранна пневмония.

От РЗИ съобщават за епидемичен взрив от 4 случая при работнички от фирма за текстил и облекло, намираща се в квартал „Войново“ в Габрово. И четирите жени, на възраст от 37 до 55 години, са от Габрово и с грипоподобни симптоми.

Всички новорегистрирани случаи са поставени с предписание на задължителна 14-дневна домашна изолация. С изключение на хоспитализирания 60-годишен мъж от Габрово, всички провеждат домашно лечение.

Изготвени са и връчени предписания до контактните лица на потвърдените случаи за задължителна 14-дневна домашна изолация.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Непочистена страна на прохода Шипка откъм Габрово създава трудности

Published

on

Габровската страна на прохода Шипка е непочистена и създава трудности на пътуващите. Това сигнализира до редакцията на „Габрово Нюз“ читател на медията, на когото му се е наложило тази сутрин да мине през Балкана.

Човекът ни изпрати 2 снимки, с които илюстрира състоянието на пътя в разстояние на 200 метра от двете страни на Стара планина, отправяйки критики към поддържащите габровския участък.

По думите му едната снимка е от най-добре почистената габровска част на прохода, на която едва забележима е пътната настилка, докато при южната страна пътното платно е изчистено и обработено, дори в най-високата му точка.

„Коренна разлика! От габровската страна не се вижда пътят! Колите поднасят на места. При този слаб снеговалеж, който падна, цялата картинка е абсурдна и недопустима. Срамна работа направо! Един снегорин не срещнах по пътя си откъм северната страна на прохода. Откъм старозагорска обаче машините вървят, чистят и обработват. Дори застигнах снегорин“, възмущава се читателят.

Вашите новини от деня, сигнали, мнения, коментари и гледни точки можете да изпращате на редакционната ни поща: info@gabrovonews.bg, на фейсбук страницата или на телефон: +359 878 993 779, а ние ще ги правим публично достъпни на вниманието на широката общественост и аудитория на „Габрово Нюз“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Концерт „Дървото на влюбените“

Published

on

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Измерват качеството на атмосферния въздух в района на Колелото

Published

on

РИОСВ – Велико Търново възложи на Изпълнителна агенция по околна среда измерване качеството на атмосферния въздух в парк „Колелото“ на Габрово по искане на Областна администрация – Габрово.

Измерването е инициирано във връзка със зачестили сигнали от граждани за влошено качество на въздуха в този район.

Мобилната автоматична станция за контрол качеството на атмосферния въздух към Регионална лаборатория Русе е разположена до детска ясла „Славейче“.

Станцията ще измерва основните показатели, характеризиращи качеството на атмосферния въздух: фини прахови частици до 10 микрона (ФПЧ10), серен диоксид, азотен оксид, азотен диоксид и озон, във времеви обхват от седем денонощия – от 1 до 7 февруари.

След приключване на измерването и получаване на данните, РИОСВ ще оцени измерените показатели с приложимите норми в Наредба №12 от 15.07.2010 г. за норми за серен диоксид, азотен диоксид, фини прахови частици, олово, бензен, въглероден оксид и озон в атмосферния въздух.

Данните ще бъдат предоставени на Областна администрация – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица