Свържи се с нас

Новини

Приключи първият етап от благотворителната кампания на БЧК – Габрово

Published

on

Български Червен кръст и Български младежки Червен кръст – Габрово, с подкрепата и съдействието на верига магазини „Нивен”, успешно приключиха първия етап от благотворителната кампания, под мотото: „Подари усмихнат ден, с магазин Нивен!”.

Целта на кампанията е да бъдат събрани трайни пакетирани хранителни продукти, консервирани храни и хигиенни материали, като с тях периодично ще бъдат подпомагани наши съграждани, които по различни причини не попадат в обхвата на подпомагане от държавни и общински институции , а имат нужда от помощ и подкрепа.

В продължение на три седмици, от 24 юни до 11 юли на специално обозначени места клиентите на магазини „Нивен” имаха възможност да дарят закупени от тях продукти, които бяха приети от доброволци на БМЧК – Габрово.

Доброволците от БЧК и БМЧК – Габрово сортираха дарените продукти, които са над 300 кг на приблизителна стойност 1200 лв.

Освен това постъпиха и парични дарения за каузата, които ще бъдат използвани за закупуване на допълнителни количества храни и консумативи от първа необходимост.

Кампанията ще продължи в четири от магазините на търговска верига „Нивен”, намиращи се на: Ул. „Стефан Караджа” 5 /срещу ПТГ „Д-р Никола Василиади” /; Ул. „Христо Смирненски” 33 /до ІІ-ра поликлиника/; Ул. „Св. Св. Кирил и Методий” 10 /срещу Куклен театър/ , Ул. „Найден Геров” 10 /кв. Русевци/. Там ще бъдат поставени дарителски кошници за пазаруване в полза на кампанията.

„Благодарим на магазини „НИВЕН” за съпричастността. Благодарим и на колективите във всеки един от техните магазини,които участваха в кампанията ни – за това,че бяхте отворили сърцата си за идеята, за това че бяхте невероятно търпеливи и отзивчиви . Благодарност и за всички Доброволци, които прегърнаха идеята и я превърнаха в свой приоритет през тези три седмици. Без вас, нищо от това което се случи, нямаше да е възможно. “ – споделят от БЧК – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Зимното поддържане в Трявна работи с пълен капацитет

Published

on

Въпреки продължаващия снеговалеж в област Габрово и натрупванията, които на места достигат до 25 см, снегопочистването и поддържането на републиканската и общинската пътна мрежа в община Трявна продължава и към този час. За това информира главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Община Трявна Михаил Минчев.

„Фирмите към ДЗЗД „Зимно поддържане – Трявна“ работят с пълен капацитет машини и поддържаме непрестанна връзка с тях относно почистването и опесъчаването на общинската пътна мрежа. В непрестанна връзка сме и с Областно пътно управление – Пътен кантон Трявна, които отговарят за поддържането на републиканската пътна мрежа. Всички входове/изходи на Община Трявна също са проходими при зимни условия“. информира кметът на община Трявна Силвия Кръстева.

Приоритетно продължава почистването и опесъчаването на Централната градска част и високите жилищни квартали в Трявна и Плачковци, както и в районите на училища, детски градини, болници, авто и ЖП гари и пр.

Междувременно се извършва и почистване на пътната мрежа в кметствата и малките населени места. Към момента няма постъпили сигнали за прекъсвания в електрозахранването и водоснабдяването на територията на населените места в Община Трявна.

Не се съобщава за бедстващи хора и животни. Всички сигнали, постъпили от граждани и фирми на тел. 112, се приемат и обработват при дежурния към Общински съвет за сигурност и се реагира незабавно.

Община Трявна призовава всички шофьори да се съобразяват със зимните метеорологични условия и да се движат с повишено внимание с цел избягване на пътно-транспортни произшествия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината ще се срещне с ръководството на „ТЕЦ“-а в търсене на отговори

Published

on

Системите нарушения на топлоподаването и оплакванията от замърсявания на въздуха в жилищните квартали в района на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД генерират справедливо социално недоволство сред жителите на аброво, от самото начало на настоящия отоплителен сезон.

По този повод Община Габрово отправи към ръководството на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД покана за участие в междуинституционална среща, по повод дейността и качеството на услугата, предоставяна от дружеството.

Неговото ръководство отказа среща в Община Габрово и покани нейното ръководството на място в топлоцентралата утре – 7 февруари. Ръководството на Община Габрово ще посети „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Целта на Община Габрово е габровци да получат категоричен отговор кога „Топлофикация – Габрово“ ЕАД ще предоставя на своите абонати услуга с параметри, адекватни на зимния сезон без да се налага абонатите на дружеството да прибягват до алтернативно отопление и да търпят влошеното качество на въздуха и саждите в района на дружеството.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Уличиха малолетен, откраднал дамски дрехи от магазин ден преди 2 февруари

Published

on

Непълнолетно момче бе уличено в извършването на кражба. На 1 февруари в габровската полиция постъпил сигнал за кражба на дамски дрехи, на стойност 75 лева, от търговски обект.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни мероприятия било установено, че извършител на деянието 15-годишно момче от Габрово.

По случая е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица