Свържи се с нас

Новини

Протестиращи блокираха кръстовище в центъра на Габрово

Published

on

Протестиращите против правителството на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев блокираха тази вечер, 14 юли, ключово кръстовище в центъра на Габрово, това в района на моста „Игото“. Движението на автомобили бе за кратко преустановено, докато траеше протестното шествие.

Демонстрацията в Габрово отново започна от площад „Възраждане“, от който със скандирания „Мафията вън“ и „Мутри, вън“ недоволните граждани поискаха оставката на министър – председателя и главния прокурор.

Сред присъстващите имаше хора на всякакви възрасти, както и представители на различни политически сили, в качеството си на граждани. Протестът протече мирно и при засилени мерки за сигурност. Демонстрацията започна малко след 18.00 часа и продължи близо два часа.

От площада демонстрантите се отправиха на пешеходна обиколка в центъра на Габрово. Шествието премина през пешеходната пътека на бул.“Априлов“, по ул.“Априловска“, пешеходната ул.“Радецка“, пл.“Първи май“ и стигна до моста „Игото“, където спря за кратко. До ескалация на напрежението не се стигна.

Оттам шествието продължи по ул.“Скобелевска“ и завърши на отправната си точка – площад „Възраждане“. Протестиращите бяха категорични, че ще продължат с действията си, докато не бъдат подадени исканите оставки, като за утре вечер, 15 юли, отново от 18.00 часа е насрочен поредният митинг.

Днешната демонстрация бе охранявана от значителен брой полицейски служители, които носеха светлоотразителни жилетки с надпис „Антиконфликт“. Всички снимки от протеста тази вечер можете да видите оттук.  

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица