Свържи се с нас

Новини

Дъжд от голове в мачовете от 20-я кръг на Неделната по футбол

Published

on

Истински дъжд от голове се изля в неделния следобед, когато се изиграха мачовете от 20-я кръг на Английската неделна лига на Габрово.

Той започна с дербито между „Палаузово БТ“ и „Копакабана“. Двата отбора изиграха красив и динамичен мач, в който постоянно се догонваха в резултата. В крайна сметка, с два късни гола, „Копакабана“ изтръгна успеха с 4:3. Два гола за победителите отбеляза Пламен Меразов, а по един вкараха Ивелин Димитров и Даниел Христов. За „палаузовци“ на два пъти се разписа Николай Стоянов, а веднъж Мартин Иванов.

Във втората среща, тимът на „Мърси“ записа убедителна победа над „Идеал Стандарт Видима“, с 14:4. Павел Йорданов и Станислав Димов се разписаха по четири пъти, Цветан Енчев отбеляза хеттрик, два гола добави Божидар Василев, а веднъж вкара и Боян Димов. За „севлиевци“ два гола вкара Симеон Иванов, а по веднъж точни бяха Тихомир Мангелов и Александър Тодоров.

В третата среща, лидерите от „Ресторант Еделвайс“ също бяха убедителни и надиграха „Рио“ с 16:3. Впечатляващите тринадесет гола отбеляза Иван Лесев, два добави Милен Панчев, а един Димитър Христов. За „Рио“ два гола вкара Мартин Ширтев, а един Васил Цвятков.

В последната среща за деня, „ФК Орлите“ поведе рано срещу „Pasta Gabrovo“, с гол на Йоан Василев, но допусна късен обрат и загуби с 1:2. Головете за победителите отбелязаха Румен Радков и Ивелин Павлов.

В класирането лидер е „Ресторант Еделвайс“ с 46 т., пред „Копакабана“ с 44, „Мърси“ с 40, „Палаузово БТ“ с 37 т., „Pasta Gabrovo“ с 34 т., „ФК Орлите“ – 21 т., „Идеал Стандарт Видима“ е с 9 т. и „Рио“ с 3 т.

При голмайсторите далеч напред се откъсна Иван Лесев от „Ресторант Еделвайс“ с 45 гола, пред Павел Велчев от „Палаузово БТ“ с 29, Христо Минчев от „Pasta Gabrovo“ с 27 гола, Павел Йорданов от „Мърси“ с 23 гола, Андриян Христов от „ФК Орлите“ с 22 гола и др.

Тази неделя, 12 юли, в 10,30 часа започват мачовете от 21 кръг на АНЛ – Габрово. След последната заповед на министъра на здравеопазването, БАМФ призовава всички състезатели да идват сами на игрището за минифутбол, без приятели, приятелки, съпруги и деца, за да спазим всички необходими предписания за безопасност.

Пристигането на терена е необходимо да става непосредствено преди срещата, а напускането да е веднага след нея. БАМФ благодари за разбирането на всички състезатели.

Ето и програмата за 21 кръг:
10:30 КОПАКАБАНА – Pasta Gabrovo
11.30 Рио – Палаузово БТ
12:30 Мърси – Ресторант Еделвайс
13:30 ФК Орлите – Идеал Стандарт Видима

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Култура

„Познай кой ще дойде на вечеря?“ в Габрово

Published

on

Когато Даниел (Мариан Бачев), преуспяващ адвокат, за поредна вечер се връща в малките часове на нощта при съпругата си Катрин (Диана Любенова), с оправданието, че е бил при най- добрия си приятел, който е в депресия, тя не може да приеме това извинение.

Още повече, че никога всъщност не е виждала въпросния приятел Чарли (Антоан Петров – Анди). Притиснат от Катрин, Даниел е принуден да покани Чарли на вечеря.

Но липсата на реално съществуващ приятел поставя изобретателния адвокат в безумната ситуация да прибегне до услугите на случайно срещнат клиент на един бар.

Как ще протече вечерята, какви рискове и обрати ще се стоварят върху главата на Даниел и дали Катрин ще познае кой всъщност е дошъл на вечеря? Това ще разберете, само ако гледате пиесата на Адриен Ракка “Познай кой ще дойде на вечеря?”.

Спектакълът ще се играе този петък – 26 април, в зала „Възраждане“ в Габрово, от 19.00 часа.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Новини

ДГ „Явор“ отбеляза Деня на Земята с „Азбука на щастието“

Published

on

„Азбука на щастието“ бе мотото на инициативата , с която ДГ „Явор“ отпразнува Деня на Земята.

В парка „Колю Василев – Обов“ усмихнати деца и родители се срещнаха, за да си спомнят как се случват приятелствата.

Бяха организирани няколко къта със занимания по интереси „Йога“, „забавно рисуване с пръсти“, „Ритъм и ударни инструменти“, „Весела паяжина“.

Рисунки върху асфалтовите алеи украсиха Деня на всички. Естествено, децата получиха подаръци от учителите – балони и специална книжка, посветена на празника.

Дейностите бяха част от проект на МОН, посветен на благополучието на децата.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица