Свържи се с нас

Новини

Пропадна участък от наскоро асфалтирана улица в центъра

Published

on

Пропадна участък от асфалтираната преди няколко години улица „Хан Аспарух“ в центъра на Габрово. За проблема сигнализираха до редакцията на „Габрово Нюз“ читатели на медия.

Мястото се намира пред къщите, в стръмната отсечка от улицата между „Свети Йоан Предтеча“ и „Малуша“. Проблемният участък от улицата е с приблизителни размери около 30 метра.

В пътното платно е „зейнала“ голяма дупка, а по протежението на отсечката са се образували множество неравности по асфалтовата настилка, която е на „вълни“ и силно компрометирана, видя репортер на „Габрово Нюз“, който посети днес мястото на аварията.

По думите на живеещи в района пропадането е станало през последните дни. От дълбините под асфалта извира вода, която стигайки до повърхността се стича по улицата надолу към ул.“Шипка“.

Днес в часовете преди обед авариен екип постави пътни знаци и ограничителна лента, с които бе въведено временно ограничение на движението в едната лента, видя още репортерът на медията при извършването на репортажа.

Според живеещите в района пропадането на участъка вероятно е увредило и сградните отклонения от водопреносната мрежа в района. Хората се опасяват, че ако не бъдат предприети навременни мерки щетите биха били с по-големи размери. Затова се надяват да бъде оправено възможно най-скоро.

Малко след извършването на публикацията от Община Габрово обявиха, че във връзка с възникнал проблем по канализацията на улицата след проливните дъждове, от днес ,22 юни, до приключване на изкопните работи, ул. „Хан Аспарух“ ще бъде затворена за движение на автомобили, в участъка от ул. „Йоан Предтеча“ до ул. „Малуша“.

За достъп до улиците в квартала ще се използва ул. „Градище“, уточняват от администрацията на кмета.

*Публикуваната информация е актуализирана в 15.59 часа*

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Любопитно

Концерт „Дървото на влюбените“

Published

on

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Измерват качеството на атмосферния въздух в района на Колелото

Published

on

РИОСВ – Велико Търново възложи на Изпълнителна агенция по околна среда измерване качеството на атмосферния въздух в парк „Колелото“ на Габрово по искане на Областна администрация – Габрово.

Измерването е инициирано във връзка със зачестили сигнали от граждани за влошено качество на въздуха в този район.

Мобилната автоматична станция за контрол качеството на атмосферния въздух към Регионална лаборатория Русе е разположена до детска ясла „Славейче“.

Станцията ще измерва основните показатели, характеризиращи качеството на атмосферния въздух: фини прахови частици до 10 микрона (ФПЧ10), серен диоксид, азотен оксид, азотен диоксид и озон, във времеви обхват от седем денонощия – от 1 до 7 февруари.

След приключване на измерването и получаване на данните, РИОСВ ще оцени измерените показатели с приложимите норми в Наредба №12 от 15.07.2010 г. за норми за серен диоксид, азотен диоксид, фини прахови частици, олово, бензен, въглероден оксид и озон в атмосферния въздух.

Данните ще бъдат предоставени на Областна администрация – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Читател сигнализира: Фирма трови въздуха на Габрово!

Published

on

Местна фабрика за производство на мебели трови въздуха в Габрово. За това алармира до редакцията на „Габрово Нюз“ читател на медията, който ни изпрати снимки от поредното констатирано от него замърсяване и своя коментар към тях.

По думите му мебелната фабрика продължава да гори отпадъчни материали, правещи въздуха токсичен, въпреки многократните призиви да не го прави. Предприятието се намира в северната индустриална зона на Габрово.

Неговото търпение вече се изчерпило и затова се решил да предприеме следваща стъпка, правейки публично това, което не кореспондира със спечелената от Габрово екологична награда на Европейската комисия „Европейски зелен лист“.

Според автора на сигнала, изпратен до нас, когато се горят вредните за природата и човека материали, в района трудно се диша и се усеща остра неприятна задушлива миризма.

Случвало се е дори да има и придружаващо силно задимяване, тъй като човекът, потърсил ни да дадем гласност на случая, допуска, че биват изгаряни лепила и всякакви синтетични материали.

Чрез изпратения до „Габрово Нюз“ сигнал, гражданинът се надява компетентните институции да се самосезират, замърсяването на въздуха да бъде преустановено и повече да не бъде допускано. Дали тази порочна практика ще бъде преустановена, предстои да разберем.

В случай, че мебелната фабрика желае да предостави своето обяснение за издигащия се от техния двор тъмен пушек, видно от снимките, нашата медия ще ѝ предостави трибуната си за право на отговор до широката общественост.

Вашите новини от деня, сигнали, мнения, коментари и гледни точки можете да изпращате на редакционната ни поща: info@gabrovonews.bg, на фейсбук страницата или на телефон: +359 878 993 779, а ние ще ги правим публично достъпни на вниманието на широката общественост и аудитория на „Габрово Нюз“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица