Свържи се с нас

Икономика

Първи в Габрово фермерски пазар „ОТ БГ“

Published

on

На 20 юни, събота, от 9.00 до 15.00 часа в Габрово на площад „Възраждане“, алеята под Дома на културата, ще се проведе първият в града фермерски пазар „ОТ БГ“, чиято цел е да събере на едно място земеделски производители, фермери и други производители на храни, напитки и изделия, съхраняващи българския вкус и традиция.

На практика фермерските пазари се оказват една от малките възможности в България, където потребители и производители се срещат, споделяйки своето търсене и предлагане на онези истински неща, свързани с българската трапеза и бит.

Подобни традиционни фермерски пазари се провеждат в почти всички големи градове в България и именно там посетителите могат да намерят не само вкусни и качествени храни, но много еко– и биопродукти.

По този повод организаторите на събитието споделят, че на първия фермерски пазар в Габрово ще участват производители на вино, зеленчуци, плодове, месни и млечно продукти, на разсади и цветя и др.

Ще има щандове на тема здраве, дегустация, томбола, чиято награда ще бъде кошница от всички продукти на участниците във фермерския пазар. Това обаче не е всичко, което ще се случи, защото фейсбук групите „Габровски майки даряват надежда“, „Габровски майки и татковци“, и „Похвалите и абсурдите на Габрово“ организират благотворителен щанд в подкрепа на логопеда Стефан Стефанов.

Повече за събитието можете научите от Фейсбук страницата Фермерски пазар „ОТ БГ“, където от 15 юни ще бъдат представени всички производители и фермери, и техните продукти, за да знаете защо да го посетите и подкрепите, като изберете родното.

Затова нека заедно споделим българските вкус, традиции и подкрепяме производителите (пазителите) на българското!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

НАП напомни: В ход е програмата за подкрепа с оборотен капитал!

Published

on

От габровския офис на НАП информират, че е в ход трета фаза на програмата за подкрепа с оборотен капитал на засегнатите от противоепидемичните мерки бизнеси. Крайният срок за кандидатстване по програмата изтече на 22 юни 2021 г. До момента са изплатени 48 725 лева на 30 фирми, регистрирани в местния офис на Агенцията и кандидатствали във фаза 3 на програмата.

Трета фаза на програмата е свързана с удължаване подпомагането със средства за оборотен капитал на фирмите с преустановени дейности или обекти за периодите от 22 до 31 март 2021 г. или до различни дати през април 2021 г., съобразно заповедите на министъра на здравеопазването.

От началото на програмата над 896 000 лева безвъзмездна финансова помощ от Националната агенция за приходите са получили фирми, регистрирани в офиса на НАП в Габрово. Помощта е за засегнати от временните противоепидемични мерки и е била разпределена между 111 дружества и фирми, чиито заявления са отговаряли на критериите и са били одобрени по програмата за подкрепа с оборотен капитал. В

национален мащаб изплатената от НАП помощ надхвърля 131 милиона лева.

Повече информация за отпусната безвъзмездната финансова помощ, кандидатите могат да намерят в рубриката „Подкрепа чрез оборотен капитал“, в сайта на приходната агенция.

Информация и съдействие клиентите могат да получат и на infocenter@nra.bg и на информационния телефон на НАП: 0700 18 700. Обаждането е на цена, съобразно тарифата на съответния оператор.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

„Еврохим Груп“ търси работници/чки

Published

on

„Еврохим Груп“ ООД търси да назначи отговорни личности на следните длъжности:

1. Машинен оператор – пералня
Задължения:
– Осъществява целия процес по сортиране, подготовка за изпиране/разпределяне по вид и състав на бельото/ и същинско пране на бельо.
– Зарежда пералните машини с подходящите препарати.
– След приключване на перилния процес, разпределя бельото за последваща операция по сушене.
– Следи непрекъснато за качеството на изпраното пране.

2. Машинен оператор – сушилня
Задължения:
– Зареждане на сушилните с пране.
– Следи за правилното протичане на процеса по сушене на бельото.
– Разпределяне на изсушеното бельо за последваща обработка – гладене и опаковане.

3. Оператор гладачна машина /каландър/
Задължения:
– Извършва процеса гладене на бельо на специална машина /каландър/.
– Следи непрекъснато за правилното протичане на процеса по гладене и сгъване на бельото.

Изисквания за 3-те длъжности:
– Средно образование.
– Сръчност, прецизност и лоялност.
– Отговорно отношение към поставените задачи и желание за работа.
– Работа в екип.

Ние предлагаме:
Работа с дългосрочен ангажимент и много добри условия на труд.
Заплата: от 800.00 до 1 000.00 лв (Нето)

Ако нашето предложение за работа представлява интерес за Вас, моля да се свържете с нас на тел.: +359898532882.

Всички Ваши лични данни, предоставени в процеса на кандидатстването Ви за работа, ще бъдат третирани при стриктно спазване на изискванията на ЗЗЛД.

Зареди още

Икономика

Бензиностанция DP набира персонал

Published

on

Бензиностанция DP – село Янковци набира обслужващ персонал за няколко обособени позиции. Осигурено е мотивиращо заплащане, трудов договор, социални осигуровки.

Фирмата предлага обучение и възможност за кариерно израстване. Работното време е на смени, от 06.00 до 14.00 часа и от 14.00 до 22.00 часа, с един почивен ден.

Тези, които проявяват интерес към обявата, могат да позвънят за повече информация на тел.: +359879265669.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица