Свържи се с нас

Новини

Приеха отчета за туризма в Севлиево

Published

on

снимка: Община Севлиево

Общинските съветници в Севлиево приеха Отчета на Програма за развитие на туризма в Община Севлиево през 2019 г., информираха от местната администрация.

От него става ясно, че програмата е изпълнена с участието на неправителствени организации и бизнеси, заети в сферата на културата и туризма на местно ниво.

В рамките на програмата служители в сектора на туризма са взели участие в редица обучения в страната, сред които: обучение за работа с Единна система за туристическа информация във Велико Търново; обучение за използване на електронни технологии за ефективен маркетинг и регулярни срещи между експерти „Туризъм“ на общините Севлиево, Габрово, Трявна и Дряново.

От страна на служителите на администрацията през цялата година е оказвано съдействие на гражданите при регистрацията и работата им в единната система.

През септември Община Севлиево бе удостоена с годишна награда за „Успешен мениджмънт в туризма“ на официална церемония по връчване на наградите за популяризиране на туризма в страната, а представители на общината участваха в Учредителното събрание на Организация за управление на Старопланински туристически район.

Приоритет в програмата за 2019 г. е и повишаване на качеството на туристическия продукт чрез алтернативни форми на туризъм.

Общината взе участие на международна туристическа борса „Ваканция и СПА Холидей“ в София, а в представянето на общината се включиха местни ресторантьори и хотелиери.

През септември пък румънски блогъри и журналисти посетиха региона, за да се запознаят отблизо с възможностите за туризъм.

През изминалата година се проведоха и шест големи фестивала – „Семе българско“, Събор на народното творчество „Бабан 2019“, трети национален рок фест „Хоталич“, фестивал на историческото наследство „Хоталич“ и Празници на Севлиево, съчетаващи Празник на тиквата и Традиционен есенен панаир.

Редица туристически мероприятия (пешеходни, водни и велопреходи) традиционно се проведоха и през 2019 г.

За подобряване на туристическата инфраструктура бяха рехабилитирани маркирани туристически маршрути, реконструирани елементи от инфраструктурата и изградена нова туристическа инфраструктура.

С цел провеждане на ефективен маркетинг, реклама и информационен обмен, Община Севлиево взе участие в туристически борси и изложения в България и в чужбина.

Разработени и разпространени бяха рекламни материали, а публикации за Община Севлиево бяха позиционирани във водещи туристически сайтове и печатни издания.

Поддържането на Информационен туристически център и общински интернет портал с обособена страница за туризъм продължи през цялата изминала година.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Първо издание на „Габрово найт рън“

Published

on

Габрово се включва във веригата „Рън България“ (Run Bulgaria) с нощно бягане на 24 септември. На среща на кмета Таня Христова, с Антон Бонов, от Българската федерация по лека атлетика, бе уточнено трасето на 7 км шосейно бягане, което ще премине през едни от най-емблематичните места в центъра на града.

Денят преди състезанието ще бъде посветен на леката атлетика, като сутринта ще се организира семинар по „Детска атлетика“, а следобед ще има занимание с деца от града на реновираната писта на стадион „Христо Ботев“.

„Габрово найт рън“ (Gabrovo Night Run) ще предложи и къса дистанция от 1.6 км за деца и начинаещи бегачи. Стартът на състезанието ще бъде от 21.00 часа на 24 септември от площад „Възраждане“.

Най-добрият български параолимпиец Християн Стоянов, който е специалист в бяганията на средни и дълги разстояния и е от родом от Габрово, е едно от лицата на“Габрово найт рън“. До дни ще бъде открита електронната регистрация за нощното бягане, която ще е безплатна за габровци!

Всеки участник ще получава брандирана тениска и устройство /стартов пакет/, което ще отчита персоналните резултати. Предвидени са атрактивни награди, медали за всички участници, както и интересна музикална програма. За участие се насърчават любители и професионалисти от всички възрасти.

Предварителна програма на Gabrovo Night Run

23 септември (четвъртък)
10:00 – 18:00 часа – Получаване на стартови пакети –Община Габрово

24 септември (петък)
10:00-19:00 часа – Получаване на стартови пакети –Община Габрово
9:00-11:00 часа – Семинар „Детска атлетика“ – стадион „Христо Ботев“
14:00-17:00 часа – „Детска атлетика“ – стадион „Христо Ботев“
21:00 часа – Старт на Gabrovo Night Run
21:45 часа – Награждаване
22:15 часа – Музика на площада

„Габрово найт рън“ е част от инициативите на Община Габрово като носител на наградата Европейски зелен лист за 2021 година.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Ново обвинение за севлиевеца, убил роднина при скандал

Published

on

На 26 юли се проведе заседание по наказателно дело от общ характер, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Габрово против А.А. от Севлиево, обвинен за убийство, извършено в състояние на силно раздразнение.

Деянието бе осъществено на 20 юли 2020 г., в апартамент в ж.к. „Митко Палаузов“ в Севлиево, а пострадалият е родственик на подсъдимия.

В хода на заседанието бяха разпитани двама свидетели. На страните бяха предявени всички писмени и веществени доказателства по делото, както и видеозапис, изготвен при огледа на мястото на престъплението и аудио-запис от обаждане на телефон 112 във връзка със случая.

Преди приключване на съдебното следствие прокурорът упражни правомощията си по чл.287 ал.1 от НПК, като с оглед установени в хода на процеса нови обстоятелства, повдигна на А.А. ново обвинение за по-тежко наказуемо престъпление, а именно – по чл. 115 от НК за умишлено убийство.

Съдът счете, че искането за изменение на обвинението е направено своевременно и че са налице законовите предпоставки за допускане на същото.

С оглед заявеното от подсъдимия желание да се подготви по новото обвинение и съобразявайки разпоредбата на чл. 287 ал. 3 от НПК, съдът отложи разглеждането на делото за 4 август 2021 година.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Три полицейски акции в Габрово и региона

Published

on

Три полицейски акции са били проведени в Габрово и региона, става ясно от информация, разпространена от пресцентъра Областната дирекция на МВР, откъдето обявиха резултатите от тях.

За периода от 19 до 23 юли на територията, обслужвана от РУ-Габрово, е била реализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност и опазване на обществения ред.

В хода на акцията са били проверени 234 лица и 75 автомобила, 26 търговски обекта. Изготвени са били 26 протокола за полицейско предупреждение, като са извършени 28 обхода в малки населени места и са били констатирани 128 нарушения.

За периода от 19 до 25 юли, на територията, обслужвана от РУ-Севлиево, се е провела специализирана полицейска операция срещу престъпления, свързани с разпространението и употребата на наркотици.

Проверени са били общо 203 автомобила и 403 лица. В хода на акцията е било задържано едно лице, като срещу него е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354в ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на полицейската акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя“, проведена в периода от 23 до 25 юли, служители на „Пътна полиция“ са проверили на общо 258 МПС-та и 302 лица.

Установени са били трима водачи, употребили алкохол и двама неправоспособни. Констатираните нарушения за превишена скорост са 336. Санкционирани за неправилно изпреварване са 7 лица, а за неспазване на пътни знаци и маркировка- 20.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица