Свържи се с нас

Новини

МБАЛ „Д-р Теодосий Витанов“ получи дарение

Published

on

Фирма „ЕМКО“ дари два апарата на МБАЛ „Д-р Теодосий Витанов“ – Трявна. Дарението бе предадено на управителя на тревненската болница д-р Татяна Станчева от директора на Обособено производство – Трявна инж. Славчо Димиев.

снимка: Община Трявна

Единият апарат е глюкоанализатор, който служи за измерване на кръвна захар, а другият – мобилен ЕКГ апарат. От тези апарати имат нужда едни от най-застрашените от тежко протичане на инфекцията с КОВИД-19 хора – болните от диабет и сърдечно-съдови заболявания.

снимка: Община Трявна

Дарението бе извършено в присъствието на представители на фирма „ЕМКО“, председателя на Общински съвет – Трявна инж. Стефан Петров и зам.-кмета на Община Трявна – Марин Маринов.

снимка: Община Трявна

По думите на инж. Димиев, дарението е направено като жест към хората от община Трявна и към медицинските лица, които се грижат за опазването на нашето здраве.

Той е на мнение, че хората трябва да си помагат, когато и с каквото могат, за да се справят по-лесно с предизвикателствата и създалата се ситуация. Д-р Татяна Станчева благодари за благородния жест, като увери, че за медицинските лица този акт има не само финансова стойност, а е знак на съпричастност, на загриженост, на човечност.

снимка: Община Трявна

Зам.-кметът на Община Трявна Марин Маринов изказа своята благодарност за високохуманния жест, който показва ангажираност и отношение към дейността на общинската болница, както и към здравето на гражданите.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

Започва ремонтът на моста край Дряновския манастир

Вижте как ще изглежда новото мостово съоръжение, свързващо Дряновския манастир и пещерата Бачо Киро.

Published

on

Мостът при Дряновския манастир беше разрушен от наводненията през юни месец миналата година.

След получено финансиране от страна на държавата и изготвяне на проект, съгласуван с всички институции, ремонтът ще започне в началото на юли месец.

Мостът, който свързва Дряновския манастир с пещерата „Бачо Киро“. Визуализация: Община Дряново

Кметът на Дряново Трифон Панчев представи визуализацията на проекта на моста, който свързва манастира с пещерата „Бачо Киро“ и туристическите маршрути в региона.

„Надявам се скоро хиляди туристи да посетят нашата прекрасна община и да си направят красиви снимки за спомен на новия мост“, сподели в социалната мрежа кметът Панчев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Провериха басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи

Published

on

Проверка по обезопасяване на басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи бе извършена в средата на тази седмица.

Комисия в състав: председател – Михаил Йорданов Минчев – гл.специалист „ПБЗН” в Община Трявна и членове инсп.Донка Бойчева – Представител на РЗИ – Габрово, Тотка Христова Димитрова – Председател на ОбС на БЧК-Трявна, п.инсп. Владимир Георгиев – РУ Полиция – Трявна и инсп. инж.Стоян Рачев Стоянов – РС „ПБЗН”- Трявна, обходи открития градски басейн в Плачковци и възможните места за нерегламентирано къпане.

При проверката на басейна комисията не е установила нарушения. Той ще започне да функционира от събота, 6 юни, с разрешение на Комисията за водноспасителна дейност.

снимка: Община Трявна

Възможните места за нерегламентирано къпане са: водоемът в близост до SOS „Детско селище” – Трявна; микроязовир „ Трявна“; водната площ „Яза“; водната площ „Черпи вир“; и водна площ „Минкин бат“.

На посочените обекти има поставени табели, указващи забраната за къпане. Всички условия са спазени.

Дежурните екипи на полицията и специалистите по опазване на чистотата на териториите и контрол на общинските наредби към Община Трявна ще извършват по време на дежурство периодични проверки на бреговата ивица за направени нарушения. При констатиране на такива, ще бъдат налагани санкции на нарушителите.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Първо класиране за първокласниците приключи

Published

on

Триста петдесет и три деца са класирани на първо класиране за прием в първи клас в училищата на община Габрово, информираха от администрацията на кмета.

Тринадесет деца не са класирани, като причината за това е, че при кандидатстването е посочено само едно училище.

Обявените места за първокласници са 422. Резултатите от класирането може да видите оттук.

Записването в първи клас ще се проведе от 8 до 10 юни, а на 11 юни ще бъдат обявени свободните места за второ класиране.

Системата ще се отвори за регистрации на нови заявления на 12 юни. Във второ класиране могат да участват неучаствали в първо класиране деца и да бъдат редактирани заявления на некласираните на първо класиране.

Графикът на дейностите по приема можете да следите в линка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица