Свържи се с нас

Новини

ПТГ-Габрово се представи отлично по „Програмиране на Web дизайн“

Ученици от Професионалната техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ – Габрово се представиха отлично на Националното състезание по “Програмиране на Web дизайн”.

Published

on

Ученици от Професионалната техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ – Габрово се представиха отлично на Националното състезание по “Програмиране на Web дизайн”. Надпреварата се проведе дни преди началото на пандемията в Плевен, под егидата на Асоциацията на професионалните гимназии в България.

снимка: ПТГ „Д-р Никола Василиади“ – Габрово

Учениците Иван Мухов и Кристиян Димитров от 11 „Б“ клас, специалност „Системно програмиране“, спечелиха второ място в състезанието, с разработеното от тях Уеб приложение, на тема „Мобилни операционни системи“.

Според регламента учениците трябваше да преминат първо през теоретична част, включваща знания от областта на HTML/CSS/JavaScript езиците, където Иван Мухов постигна 98 т. от максимален брой 100 т.

снимка: ПТГ „Д-р Никола Василиади“ – Габрово

Във втората част учениците създадоха кода на своя сайт в реални условия, като за 180 минути те трябваше да изпълнят множество изисквания за пълнота, завършеност, качествен, естетичен и най-вече „отзивчив“ (responsive) дизайн на сайта, т.е. да демонстрират неговата пригодност за поне три различни устройства – настолен компютър, таблет и „смарф фон“, и да защитят своя проект пред комисия.

снимка: ПТГ „Д-р Никола Василиади“ – Габрово

Оценката на комисията за практическото изпълнение на Уеб приложението бе от максималните 100 т. Иван Мухов и Кристиян Димитров са участници в клуб „Графичен и Уеб дизайн“, с ръководител инж. Елена Илиева – Ибовска, където се разглеждат всички теми от Front-end кодирането /HTML5/CSS3/JavaScript/, за да създават учениците Уеб приложения според всички изисквания на съвременния Уеб дизайн.

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ поздрави своите ученици и им пожела бъдещи успехи. Отличните резултати още веднъж потвърждават, че най-старото техническо училище – вече 125 години, подготвя изключителни специалисти, в най-широк спектър от техническите професии – както в сферата на ИТ сектора, така и в машиностроенето, мехатрониката, автотранспортната техника и промишлената електроника.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Андрей Николов е новият заместник – областен управител на Габрово

Published

on

Андрей Николов е новият заместник – областен управител на област Габрово, съобщиха от областната администрация.

Той беше представен пред екипа на администрацията от областния управител Кристина Сидорова.

Андрей Николов е назначен със Заповед на служебния министър – председателя от 12 август 2022 г. Той приема поста от Ивелин Стоянов, който благодари на екипа за професионализма и добрия синхрон в съвместната работата. На новия екип той пожела успех.

„Приех тази отговорна длъжност с нужния респект и готовност да продължим добрите практики в управлението“, заяви Андрей Николов и допълни, че начело с областния управител ще направят необходимото за добрата организация за прозрачното провеждане на изборите на 2 октомври.

Андрей Николов е магистър по финанси от Университета за национално и световно стопанство. Работил е в частния сектор в управлението на финансовите и нефинансовите междуфирмени отношения.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

РЗИ – Габрово с проверки по спазването на противоепидемичните мерки

Published

on

Регионалната здравна инспекция в Габрово отново напомня на всички граждани на територията на област Габрово, че със заповед на министъра на здравеопазването за периода от 11 до 18 август са въведени временни противоепидемични мерки на територията на цялата страна.

В изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването, РЗИ – Габрово извършва засилени проверки по спазването на противоепидемичните мерки.

Във фокуса на извършвания контрол попадат: лечебни заведения, аптеки, оптики, специализирани институции за предоставяне на социални услуги и в социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни, в транспортни средства на градския транспорт: релсови превозни средства, тролейбуси и автобуси, и прилежащите им спирки и станции на закрито.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Жена пострада при челен сблъсък на пътя Габрово – Трявна

Published

on

Жена пострада при челен удар между кола и пътнически бус. За щастие животът на пострадалата е извън опасност. Тя е била транспортирана и настанена в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово.

Тежката катастрофа е станала снощи, 14 август, около 18.00 часа на пътя Габрово – Трявна, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

По данни на полицията пътният инцидент е причинен от 56-годишен водач, който управлявайки „Ситроен С3“, не съобразил скоростта си с пътните условия.

При движение в посока към Трявна, на мокра пътна настилка, той изгубил контрол над автомобила, навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил челно в движещия към Габрово бус „Мерцедес Спринтер“.

В резултат на натъспилото пътнотранспортно произшествие пострадала 67-годишната жена, която се возела в пътническия микробус.

Пострадалата била откарана в габровската болница, където била установена фрактура на дясното колянно капаче, за щастие без опасност за живота.

Пробите за алкохол на водачите са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица