Свържи се с нас

Новини

МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ разполага с достатъчно респиратори

Published

on

МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово разполага с достатъчно респиратори, като само през последния месец ръководството на лечебното заведение е осигурило доставка на три нови дихателни апарата.

Към настоящия момент лечебното заведение има необходимите предпазни средства, консумативи, медикаменти и дезинфектанти, но при липса на възможност за регулярни доставки положението ще се усложни, тъй като разходът за предпазни облекла и консумативи е нараснал трикратно.

МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово е получила дарение от фирма „Мак“ на триста маски за многократна употреба. Първи доброволец се е включил в засилените мероприятия по пълна дезинфекция на болницата.

Към 19 март в болницата има двама пациенти с доказана коронавирусна инфекция, които са в добро общо състояние. Постъпил е един пациент с пневмония, на когото са взети изследвания за коронавирус и се чака резултат. Пациентът с пневмония е в средно увредено общо състояние, изолиран в инфекциозно отделение.

„Молим ви чуйте ни и запазете живота си и този на вашите близки! Останете си вкъщи, за да ограничим епидемията и да можем заедно да победим невидимия враг. Призоваваме ви всеки един от нас да стане пазител на човешкия живот. Чуйте призива за излизане само в крайна нужда! Oрганизирайте домакинството си така, че да не се налага да пазарувате всеки ден! Издигнете миенето на ръцете в култ и не забравяйте – 20 секунди със сапун! Дезинфекцирайте дръжките на вратите, копчетата в асансьора и електрическите ключове!“, призовават от МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово.

Болницата ще информират ежедневно за приетите пациенти с коронавирусна инфекция, тяхното състояние, нуждите на лечебното заведение от предпазни средства, доброволците и даренията.

Съгласно заповедите на министъра на здравеопазването и решенията на националния и областния щаб лечението на пациенти в тежко общо състояние, средно тежко и пациенти над 60-годишна възраст ще бъдат лекувани в отделение по инфекциозни болести и специално обособена част от Хирургично отделение.

Новосъздаденото звено е за прием на тежко болни пациенти, нуждаещи се от апаратна вентилация. Новото звено е обособено, за да има директна връзка с инфекциозно отделение и двете звена да бъдат напълно изолирани от другите пациенти и медицински персонал.

Ще се използва входа на инфекциозно отделение за болни пациенти и обслужващите го медицински екипи. По този начин лечебното заведение ще продължи да приема спешни пациенти във всичките си звена и да обслужва пациентите с онкологични заболявания и пациентите на хемодиализа.

снимки: МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Преминаваме към лятно часово време

Не забравяйте.

Published

on

В 03:00 часа сутринта на 29 март, неделя, ще преместим стрелките на часовника с 1 час напред, за да преминем към лятното часово време.

При това положение ще спим с 1 час по-малко, но в същото време ще се радваме и на бързото нарастване на деня.

Постепенно слънцето ще изгрява все по-рано и ще залязва по-късно, за да допринесе за пролетно-летните емоции по време на дългите слънчеви дни.

Според специалистите, за да ограничи стреса от промяната, човек трябва да почива повече, да пие повече вода и използва свободното си време за занимания, които наистина харесва и обича.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Продължават даренията към МБАЛ „Д-р Тота Венкова“

Published

on

Продължават даренията на физически лица и фирми към МБАЛ „Д-р Тота Венкова“. Общинският съвет в Габрово взе решение за дарение, в размер на 30 000 лева.

Народните представители Кристина Сидорова и Николай Сиракова са направили лични дарения на болницата. Българският лекарски съюз дари пакети за лекарите, подложени на карантина, които ще работят.

Има направено голямо дарение на парични средства от габровска фирма, която дарява средства на болницата за пореден път. Постъпили са парични дарения и от други фирми и физически лица на различна стойност.

Има лично дарение от габровски бизнесмен на аспиратор и ларингоскоп, друга фирма ще закупи седем реанимационни легла, фирма ще дари еднократни съдове и прибори за хранене, за да се спазват най-стриктни противоепидемични мерки.

В рамките на национална кампания ще бъдат дарени минерална вода и газирани напитки за пациентите и екипи на инфекциозно отделение, а габровски ресторант ще поеме приготвянето и доставка на храна на екипите в инфекциозно отделение, ако се наложи да бъдат в карантина, лекувайки пациенти от коронавирусна инфекция.

Получени бяха работни облекла и маски, дарени от футболиста Димитър Бербатов.

Габровска фирма, производител на цветя , е направила болницата по-пъстра и накара работещите в нея да се усмихнат на пъстрите цветя , които са един подранил подарък за предстоящия празник 7 април.

Ръководството на лечебното заведение благодари на всеки един дарител и заявява, че са благодарни на всяко едно дарение и благодарят за подкрепата и доверието. Всеки един дарител ще бъде уведомен как са похарчени дарените средства.

От МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ напомнят, че най- големият подарък за тях ще бъде ако заедно запазим живота и здравето на всеки един от нас ! Призовават – останете си вкъщи!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Поръчайте любимото си ястие от Пицария „ТЕМПО“

Published

on

Скъпи клиенти, предвид въведеното в страната извънредно положение Ви информираме, че Пицария „ТЕМПО“ няма да работи.

Имате възможност да получите любимите си от Пицария „ТЕМПО“ ястия във Вашия дом, офис, работно място.

Телефон за поръчки:
066 806920,
+359 879 988019

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица