Свържи се с нас

Новини

Преустановяват разглеждането на всички видове наказателни дела

Published

on

Със заповед на административния ръководител – председател на Окръжен съд – Габрово от днес, 16 март, издадена по повод обявеното от Народното събрание на Република България извънредно положение и във връзка с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет от 15 март, в Окръжен съд – Габрово се преустановява разглеждането на всички видове наказателни дела.

Дела няма да се разглеждат периода на обявеното извънредно положение, с изключение на делата, свързани с разглеждане на мерки за неотклонение задържане под стража, мерки за защита на пострадал, разпит на обвиняем или свидетел пред съдия, прилагане на принудителни медицински мерки и други, изрично посочени в заповедта наказателни производства, включително – въззивни наказателни дела с обвинение по чл. 355 от НК за нарушаване на наредба, издадена против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората.

За същия период се преустановява разглеждането и на всички видове граждански и търговски дела, с изключение на такива за упражняване на родителски права (само относно привременни мерки); дела по Закона за защита от домашно насилие (само относно заповед за незабавна защита или изменение на същата, както и в случаите на отхвърляне на молбата за защита); дела за допускане на обезпечение по бъдещ и висящ иск и други, изрично упоменати в заповедта на административния ръководител.

Всички останали дела, извън посочените ще се отсрочат за определени дати след края на обявеното извънредно положение, но преди съдебната ваканция за настоящата година.

Забранява се достъпът в съдебната сграда на граждани – страни по дела, вещи лица, преводачи, адвокати и всички други лица, освен призованите по допустимите за разглеждане дела.

Няма да се образуват дела по входираните книжа, иницииращи съдебни дела, с изключение на изрично упоменатите в Заповедта производства. Подаването на всякакъв вид документи трябва да се извършва по пощата или по електронен път на електронните адреси: justice@court-gbr.com, gabrovo-os@justice.bg или delovodstvo-osg@court-gbr.com.

Справките по дела ще се извършват само по телефоните на служба „Деловодство“ – 066 811 109 и служба „Съдебни секретари“ 066 811 115 или по електронен път на обявените по-горе електронни адреси.

Призоваването и изпращането на съобщения за делата, които ще се разглеждат през периода на извънредното положение, ще се извършват по телефон или по електронен път.

Съдиите ще работят по обявените за решаване дела дистанционно, като изготвените съдебни актове ще се предават и резултатите по тях ще се вписват в срочните книгите след отпадане на извънредното положение.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Любопитно

Вижте Карнавала през обектива на „Габрово Нюз“

Published

on

Зареди още

Любопитно

Програма за Деня на Карнавала в Габрово

Published

on

Зареди още

Новини

Таня Христова издигна знамето на Габрово за Празника на града (снимки)

Published

on

Кметът Таня Христова издигна знамето на Габрово за Празника на града. Днес, 17 май, нашият град навършва 164 години.

Точно в 10.00 часа, на площад „Възраждане“, под музикалния съпровод на Оркестър „Габрово“ и пред строя на Ученическия гвардейски отряд към ПТГ „Д-р Никола Василиади“, на пилоните пред сградата на Общината габровският кмет тържествено издигна знамето на града.

Ритуалът бе уважен от председателя на Общински съвет – Габрово Климент Кунев, областния управител на Габрово Мария Башева и заместника ѝ Иван Любомиров, зам.-кметовете на Габрово инж. Николай Меразчиев, Невена Минева и Мария Йозова, общински съветници, секретаря на Общината Полина Тихова, ръководители на културни институции, учебни заведения и граждани.

По традиция инициативите по случай Деня на Габрово продължават през целия ден. Празничната програма за Деня на Габрово започна в 9.30 ч. в Храма Успение на Св. Богородица”, където архиерейският наместник Руслан и габровски свещеници отслужиха Молебен за здраве и благополучие.

Церемонията по издигане знамето на града на площад „Възраждане“ бе последвана от инициативата  „Нарисувай Габрово“, в която се включиха ученици от габровските училища.

През целия ден в изложбената зала на Старо школо в МАИР Боженци ще се проведе изложба и ателие „Боженци – сградите разказват“, където посетителите ще могат да пишат с паче перо и мастило, а в Музея на хумора и сатирата се провеждат ателиета за изработване на карнавални маски на всеки кръгъл час.

Художествена галерия „Христо Цокев“ ще организира детско арт ателие на тема „Моят карнавал“, а в Детския отдел на РБ „Априлов-Палаузов“ се организира ателие за изработване на карнавални маски.

През деня, в 11.00, 14.00 и 18.00 часа, ще се проведат специализирани обиколки на театър ДТ „Рачо Стоянов“. Публиката ще има възможност да разгледа театъра, да се запознае с актьорите и да се качи на сцената.

И още, в близост до църквата „Успение Богородично“, ще се проведе традиционен благотворителен кулинарен базар, организиран от Женско благотворително дружество „Майчина грижа“, като събраните от него средства ще се използват за връчване на еднократна парична награда на зрелостници с отличен успех и в затруднено финансово положение.

В обедните часове градинката на Глинени гърнета ще бъде домакин на концерт от популярна и джазова музика, с участието на „ОРКЕСТЪР ГАБРОВО“.

Празничният за Габрово 17 май, ще продължи с церемонията „Дарования и постижения“, която ще се проведе в 16.00 часа в зала „Възраждане“.

След това, в 17.00 часа, Регионален исторически музей – Габрово и НЧ „Христо Ботев 1929 г.” – с. Донино ще организират Празник на щирника в Дечкова къща.

В 17.30 часа в Художествена галерия „Христо Цокев“ ще се открие изложба „Живопис, графика, скулптура“, посветена на празника на Габрово.

Празничната вечер ще продължи с концерт „The best of Vassil Petrov“, който ще започне в 19.00 часа на пл. „Възраждане“. В програмата ще участват Васил Петров (вокалист), Живко Петров (пиано), Радослав Славчев – Riverman (бас), и Димитър Семов (барабани).

В 19:30 часа Ротари клуб – Габрово ще организира благотворителен маскен бал в ресторанта на хотел „Мак“. Събраните средства ще подпомогнат детски културни и спортни дейности в града. По традиция карнавалните костюми са задължителни, като немаскираните плащат двойно, а маскираните – едва 100 лв.

Празничният ден ще завърши с концерт на група RDMK в 20.30 часа на пл. „Възраждане“.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица