Свържи се с нас

Новини

Преустановяват разглеждането на всички видове наказателни дела

Published

on

Със заповед на административния ръководител – председател на Окръжен съд – Габрово от днес, 16 март, издадена по повод обявеното от Народното събрание на Република България извънредно положение и във връзка с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет от 15 март, в Окръжен съд – Габрово се преустановява разглеждането на всички видове наказателни дела.

Дела няма да се разглеждат периода на обявеното извънредно положение, с изключение на делата, свързани с разглеждане на мерки за неотклонение задържане под стража, мерки за защита на пострадал, разпит на обвиняем или свидетел пред съдия, прилагане на принудителни медицински мерки и други, изрично посочени в заповедта наказателни производства, включително – въззивни наказателни дела с обвинение по чл. 355 от НК за нарушаване на наредба, издадена против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората.

За същия период се преустановява разглеждането и на всички видове граждански и търговски дела, с изключение на такива за упражняване на родителски права (само относно привременни мерки); дела по Закона за защита от домашно насилие (само относно заповед за незабавна защита или изменение на същата, както и в случаите на отхвърляне на молбата за защита); дела за допускане на обезпечение по бъдещ и висящ иск и други, изрично упоменати в заповедта на административния ръководител.

Всички останали дела, извън посочените ще се отсрочат за определени дати след края на обявеното извънредно положение, но преди съдебната ваканция за настоящата година.

Забранява се достъпът в съдебната сграда на граждани – страни по дела, вещи лица, преводачи, адвокати и всички други лица, освен призованите по допустимите за разглеждане дела.

Няма да се образуват дела по входираните книжа, иницииращи съдебни дела, с изключение на изрично упоменатите в Заповедта производства. Подаването на всякакъв вид документи трябва да се извършва по пощата или по електронен път на електронните адреси: justice@court-gbr.com, gabrovo-os@justice.bg или delovodstvo-osg@court-gbr.com.

Справките по дела ще се извършват само по телефоните на служба „Деловодство“ – 066 811 109 и служба „Съдебни секретари“ 066 811 115 или по електронен път на обявените по-горе електронни адреси.

Призоваването и изпращането на съобщения за делата, които ще се разглеждат през периода на извънредното положение, ще се извършват по телефон или по електронен път.

Съдиите ще работят по обявените за решаване дела дистанционно, като изготвените съдебни актове ще се предават и резултатите по тях ще се вписват в срочните книгите след отпадане на извънредното положение.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Изчезна катализаторът на кола пред блок Дунав

Published

on

Неизвестен извършител открадна катализаторът на кола, паркирана на обособен паркинг в района на блок Дунав в Габрово.

Престъплението е било извършено чрез използване на техническо средство за времето от 18.00 часа във вторник до около 07.30 часа в сряда, информираха от пресцентъра на полицията.

Собственик на автомобила е 45-годишен мъж от Габрово. По случая е образувано досъдебно производство, провеждащо се под надзора на прокуратурата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Прибраха 18-годишен габровец заради канабис

Published

on

Полицията в Габрово установи и арестува 18-годишен местен жител, заради притежанието на наркотични вещества.

По информация на пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово той бил арестуван вчера, 3 юни, около 15.20 часа на ул.“Трети март“ в хода на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества на територията на Габрово.

Полицейски служители извършили проверка на 18-годишния криминално габровец. При извършените процесуално-следствени действия те установили, че той придобил и държи в себе си полиетиленова „свивка“, съдържаща зелена суха листна маса.

Тя реагирала на наркотичното вещество канабис при проведения на място полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Арбористи работиха по ясен в Градинката с мечето (снимки)

Published

on

снимка: Община Габрово

Днес, 4 юни, арбористи работиха в Габрово и направиха пълна диагностика на един ясен в Градинката с мечето, съобщиха от местната общинска администрация.

снимка: Община Габрово

Те предадоха част от своите знания на специалистите от отдел „Озеленяване“ към Общинско предприятие „Благоустрояване“ и дадоха съвети за още няколко дървета в градска среда.

снимка: Община Габрово

Арбористът е специалист, който поддържа и се грижи за дърветата в градска среда. Често използва алпинистко оборудване, което му позволява да достигне до много високите части, да огледа добре короната и да диагностицира евентуални проблеми.

снимка: Община Габрово

Арбористите разчитат езика на дърветата и със специална техника – резистограф и импулсен томограф, която им помага при диагностицирането на болести, дефицит на химични елементи, наличие на паразити, гниене и други.

снимка: Община Габрово
снимка: Община Габрово
снимка: Община Габрово
снимка: Община Габрово
снимка: Община Габрово
снимка: Община Габрово
снимка: Община Габрово
снимка: Община Габрово

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица