Свържи се с нас

Икономика

Още 6 местни фирми ще подобрят производствения си капацитет

Нараства броят на успешните местни компании, сключили договори за подобряване на производствения капацитет.

Published

on

Още шест производствени предприятия от област Габрово допълват списъка на одобрените бенефициенти за закупуване на машини и съоръжения, с цел подобряване на производствения капацитет, информираха от Областният информационен център – Габрово.

Министерство на икономиката сключи още 58 броя административни договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с бенефициенти, подали проектни предложения по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за подобряване на производствения капацитет в малките и средни предприятия на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 г. (ОПИК), с общ размер на предоставената безвъзмездна финансова помощ, възлизащ на 19 650 929,67 лева.

Шест от тези нови договори за обновяване на технологичното оборудване и намаляване на производствените разходи ще се изпълнят на територията на област Габрово от габровските компании Крамас ООД, Боби Фишер ООД, Вал-Бег ООД, Кристина Капс ЕООД, Техно ЕООД и дряновското предприятие Тисина ООД.

С това решение на Управляващия орган на ОПИК за област Габрово броят на сключените договорите вече нарасна на 16 на обща стойност 9 541 209.38 лв. Към настоящия момент по процедурата на територията на страната са сключени общо 323 броя административни договорa за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с общ размер, възлизащ на 138 799 301,35 лева.

Областен информационен център – Габрово напомня, че в срок да 30 април 2020г. предприятията могат да подадат проектно предложение по процедура за стимулиране внедряването на иновации от съществуващи предприятия, с общ размер на безвъзмездната финансова помощ от 117 349 800 лева.

Изпълнението на проектите, подкрепени по процедурата, следва да води до внедряване на продуктова иновация (стока или услуга) или до внедряване на иновация в бизнес процесите, насочена към производство на стоки и предоставяне на услуги.

Предстои и отварянето на прием по процедура „Дигитализация на малките и средни предприятия“, по която ще се насърчава използването на информационни и комуникационни технологии и услуги от бизнеса с общ размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата от 58 674 900 лева.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

„Теспом“ АД предлага работа на стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица