Свържи се с нас

Новини

Термометри за дистанционно мерене на температура в училищата

Published

on

На среща с кмета на града Таня Христова, РУО Габрово и РЗИ, директорите на училищата, детските градини и ясли в Габрово получиха указания за работа и спазване на основни правила за възстановяване на нормалния учебен процес.

При започването на учебния процес детските градини и ясли ще ограничат достъпа на външни лица в сградите, включително и на родителите.

Децата ще минават на задължителен медицински филтър на входа, а тези с температура или други неразположения, ще бъдат връщани вкъщи. Служителите в детските заведения ще минават през същия контрол.

От директорите беше изискано да създадат организация за редовна дезинфекция на помещенията и санитарните възли, съблекални, уреди за гимнастика, брави, масички, столчета, играчки. Плюшените играчки временно ще бъдат прибрани.

Напомнени бяха и редовните хигиенни дейности, редовното миене на ръцете на децата, проветряване на помещенията, дезинфекция на моповете и др.

В училищата температурата на децата и учителите също ще бъде мерена редовно, макар че поради големия им брой, това няма да може да се случва на входа. За тях важат същите здравни и дезинфекционни мерки, като в тоалетните задължително трябва да има миещи средства и резервна вода.

Ще има и сериозни проверки за хигиената и дезинфекцията в столовете. От инспектората призоваха всяко училище да прецени най-удачния начин за работа и преструктуриране на материала според нуждите си. Когато това е възможно, учителите да влизат в класните стаи, а не учениците да се местят в различните кабинети.

снимка: Община Габрово

Да бъдат въведени по-чести индивидуални консултации за учениците по различните предмети, да бъдат използвани по-активно електронните платформи за обучение.

Желателно е салоните по физическо възпитание и спорт да не бъдат използвани от два класа едновременно, а от медицинския персонал се очаква да проведе беседи с децата, на които да бъдат напомнени хигиенните правила.

Първоначално дворните пространства, салоните и училищните автобуси ще бъдат дизенфекцирани от Община Габрово. След това задължението се поема от учебните заведения.

Общината ще осигури по един термометър за дистанционно измерване на температура на всяко учебно заведение. Ще съдейства и при поръчването на дезинфектанти и маски.

Празненства, зелени училища и екскурзии за ученици са отменени до края на учебната година.

Басейнът на математическата гимназия в Габрово остава затворен. На срещата с директорите кметът на града призова всеки ръководител да създаде стройна организация, контрол и ангажираност за спазването на разпоредбите.

Предстои и среща с медицинските лица от детските градини, яслите и училищата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Mеждинна пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Новини

Приеха годишния план за намаляване на риска от бедствия

Published

on

Областният съвет за намаляване на риска от бедствия заседава под председателството на областния управител Мария Башева.

Приет бе годишният план за 2024 г за изпълнение на Областната програма за намаляване на риска от бедствия 2022-2025г.

Съгласуван и приет бе и Областният план за защита при бедствия.

В заседанието участваха представители на 24 институции и териториални структури.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица