Свържи се с нас

Новини

Първи стъпки в графичния дизайн за ученици от СУ „Отец Паисий“

Published

on

Осмокласници, обучаващи се в специалността „Графичен дизайн”, професия „Графичен дизайнер” в СУ „Отец Паисий“ – Габрово бяха на гости при професионалистите от местна фирма, специализирана в ситопечатните технологии.

снимка: СУ „Отец Паисий“ – Габрово

Изключително любезните домакини предоставиха възможност на учениците да се докоснат на практика до тънкостите на графичния дизайн. Бъдещите графични дизайнери се включиха в процеса на изработване на щампа върху тениска, плакат, стикери, надпис на химикалка, прилагайки наученото от тях по учебния предмет Рисунка, типаж и анимация.

снимка: СУ „Отец Паисий“ – Габрово

Посещението бе насочено към кариерното ориентиране на учениците и представянето на възможностите за професионална реализация. В тази връзка ще бъдат реализирани още съвместни дейности с фирми, участие в национални конкурси и състезания, Ден на отворените врати, демонстрации и изложби.

снимка: СУ „Отец Паисий“ – Габрово

Тези събития са включени в годишния календар на събитията за популяризиране на професионалното образование и обучение. И през учебната 2020/ 2021 година в СУ „Отец Паисий“ – Габрово предстои прием на ученици след завършено основно образование в специалностите „Графичен дизайн”, професия „Графичен дизайнер” и „Строителство и архитектура“, професия „Строителен техник“.

снимка: СУ „Отец Паисий“ – Габрово

Подробна информация за приема може да се намери на адрес: www.souotecpaisii.com и на място в училището. Обучението и в двете специалности се осъществява при непрекъснато взаимодействие с фирми от двата бранша, като по този начин учениците прилагат на практика усвоените знания и умения.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Крими

Спипаха трима без шофьорски книжки и един дрогиран през миналата седмица

Published

on

В периода от 23 до 29 януари на територията, обслужвана от Областната дирекция на МВР – Габрово, се проведе специализирана полицейска операция, имаща за цел повишаване безопасността на движението по пътищата.

През отчетния период е бил установен един водач, шофирал след употреба на алкохол и един след употребата на наркотици. Установените неправоспособни водачи са трима. Девет от всички проверени са били санкционирани за неправилно изпреварване, а 1 за отнето предимство на пешеходец.

В хода на акцията са били извършени проверки на общо 1 472 превозни средства и 1 835 лица. Съставени са били 58 акта и наложени 330 глоби по фиш.

За същия период, от 23 до 29 януари, но на територията, обслужвана от севлиевската полиция, е била проведена специализирана полицейска операция, имаща за цел противодействие на престъпления, свързани с употребата и разпространението на наркотични вещества.

Извършени са били проверки на 349 автомобила и 449 лица. Задържани са били две лица като срещу тях са образувани досъдебни производства.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Благотворителен концерт в подкрепа на Гери

Published

on

Четвърто издание на Благотворителния концерт „Ангелски сърца“ ще се проведе на 10 февруари, чиято кауза е подкрепа на Гергана в битката ѝ с рак на костта.

Благотворителната инициатива се организира от Младежки център – Габрово. Концертът ще се състои в зала „Възраждане“ от 18.30 часа.

Билетите са на стойност от 5 лева и ще бъдат пуснати в продажба на касата на залата, в деня на събитието, в часовете от 15.00 – 18.00 часа.

Благотворителният концерт „Ангелски сърца“ трябваше да се проведе на 27 януари, но поради обявената грипна епидемия и издадената заповед от РЗИ Габрово за преустановяване на учебния процес и масови дейности, включващи присъствието на ученици, бе отложен за 10 февруари.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица