Свържи се с нас

Новини

Близо 8000 лева събра благотворителен футболен турнир

Published

on

През изминалия уикенд в спортна зала „Дан Колов“ в Севлиево се проведе благотворителен турнир по футбол за деца под наслов „Да помогнем на Мартин да пребори болестта“, организиран от Детска юношеска школа – Севлиево.

снимка: Община Севлиево

Истински футболен празник, в който участие взеха осем отбора, разделени в две групи по четири отбора. В първата група участие взеха: „Севлиево“, „Ботев“ (Дебелец), „Павликени“ (Павликени) и „Болярчета“ (Велико Търново), а във втората група разпределени бяха: „Севлиево – 2“, „Янтра 2013“ (Габрово), „Локомотив“ (Горна Оряховица) и „Етър“ (Велико Търново).

снимка: Община Севлиево

Изиграха се 16 срещи при изключителен феърплей, а младите футболисти демонстрираха своите качества и умения на терена. Младите надежди на Севлиево се представиха добре за радост на публиката в Спортна зала „Дан Колов“.

снимка: Община Севлиево

До последната финална среща достигнаха победителите в двете групи – „Етър“ и „Болярчета“. Двата великотърновски отбора изиграха динамичен и интересен за наблюдаване двубой, в който младите „Болярчета“ се наложиха с 2:1 и вдигнаха Шампионската купа.

снимка: Община Севлиево

В спора за 3 и 4 място отбора на „Янтра 2013“ се наложи над „Ботев“ с 3:1. Купата за първо място остана в Севлиево след като състава на „Болярчета“, след награждаването, направи изключително благороден жест и подари купата на Марти и неговото семейство с пожелание за скорошно възстановяване и завръщане на терена.

снимка: Община Севлиево

Малкият герой Мартин Пенев, за когото играха младежите, е на 9 години от Севлиево и диагностициран е с левкемия. Събраната сума от благотворителния турнир е 7732.08 лв. Организаторите на турнира и семейството на малкия Мартин благодарят на всички, които помогнаха и превърнаха тези два дни в спортен празник.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Mеждинна пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Новини

Приеха годишния план за намаляване на риска от бедствия

Published

on

Областният съвет за намаляване на риска от бедствия заседава под председателството на областния управител Мария Башева.

Приет бе годишният план за 2024 г за изпълнение на Областната програма за намаляване на риска от бедствия 2022-2025г.

Съгласуван и приет бе и Областният план за защита при бедствия.

В заседанието участваха представители на 24 институции и териториални структури.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица