Свържи се с нас

Новини

Читател пита: Докога ВиК-аварии по Водния цикъл?

Published

on

„Докога ще търпим да бъдем подложени на тормоз, в резултат на ВиК-аварии, там където е минал Водният цикъл на Габрово?“ Отговор на този въпрос потърси читател на „Габрово Нюз“, който ни изпрати снимки, направени тази сутрин, и своя коментар по отношение на проблем с извираща под асфалтовата настилка на бул.“Априлов“ вода.

„Вдигнаха данъците. Не почистиха на време улиците на Габрово при последния снеговалеж, а сега за огромно съжаление ще стоим и без вода, докато аварията не бъде отстранена, чиито натрупани водни загуби ще бъдат начислени в нашите сметки и ще трябва ги платим от джоба си. Недопустимо е, там където подмениха старата водопреносна мрежа с нова по Водния цикъл и положиха изцяло нов асфалт, да ставаме свидетели на такива гледки, свързани с аварии след аварии и разкопки, говорещи сами по себе си за некадърност“, коментира читателят, чиято сдържаност вече е изчерпана и пожелал да дадем гласност проблема.

По думите му сегашната ВиК-авария е само на метри от мястото или вероятно на същото, където минава главният водопровод, който през 2012 година даде дефект и наводни бул.“Априлов“, в частта му пред бившия машинен завод, а водната маса стигна чак до Централната поща. Ремонтните дейности тогава, чиито следи са видими и до днес, тъй като асфалтът бе нарязан, за да се отстрани проблемът, наложиха незабавното разкопаване на пътната настилка и преустановяване водоподаването на голям район на Габрово.

Бликналата на повърхостта сега вода от дълбините под бул.“Априлов“ е заледила частично дясната лента в посока центъра, което прави мястото изключително опасно, с предпоставки за катастрофи и инциденти, тъй като температурите вечер, през нощта и рано сутрин са ниски, алармира още читателят.

Зоната на теча е сигнализирана с оранжеви конуси, предупреждаващи шофьорите на автомобили да бъдат внимателни и да се престроят в лявата лента, за да преминат покрай ВиК-аварията, установи незабавната репортерска проверка на екип на „Габрово Нюз“. За жалост обаче пилеенето на безценния воден ресурс можеше да се види в часовете преди обед и с невъоръжено око, тъй като водата продължаваше да се стича по булеварда.

Пред представител на медията граждани не скриха огорчението си от ситуацията и недоумявайки за пореден път подложиха на съмнение качеството на вложените по Водния цикъл материали, и най-голямата инвестиция от последните години в Габрово. Те с неудоволствие прогнозираха, че отново ще им се наложи да трошат автомобилите си по дупки и да стоят без вода.

Изпращайте ни Вашите сигнали за всякакви нередности на редакционната ни поща: info@gabrovonews.bg, на страницата ни във фейсбук, или на телефон: +359 878 993 779, а ние ще ги правим публично достъпни до широката общественост.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Таня Христова стана зам.-председател на Регионалния съвет за развитие

Published

on

На проведеното днес първо заседание на новия състав на Регионалния съвет за развитие в Северен централен район, бяха утвърдени правила за работа, беше избрано ръководство и представители на новия РСР в Комитетите за наблюдение по оперативните програми и в Тематичните работни групи за подготовката на новите програми за периода 2021 – 2027 г.

За заместник-председател на Регионалния съвет за развитие бе избран кметът на Габрово Таня Христова, информираха от местната общинска администрация. Кметът на община Велико Търново Даниел Панов стана председател на Съвета.

През програмен период 2014-2020 година, НСОРБ, както и Регионалните съвети за развитие, участват със свои представители в общо 12 Комитета за наблюдение на Споразумението за партньорство и програмите с европейско финансиране.

Новите Регионални съвети актуализират и своите представители в структурите, свързани с подготовката и управлението на оперативните програми. В Комитета за наблюдение на ОП „Региони в растеж“ мястото на резервен член от квотата на РСР на Северния централен район заема председателят на Общинския съвет – Силистра Мария Димитрова.

Като резервен член на КН на ОП „Околна среда“ влиза кметът на община Сливо поле Валентин Атанасов, а в КН на ОП „Добро управление“ – кметът на община Цар Калоян Дауд Аляовлу. За резервен член в Комитета по координация на прилагането на подхода ВОМР към МОСВ бе избран Неждет Ниази, кмет на община Главиница.

Регионалният съвет актуализира и своите представители в Тематичните работни групи (ТРГ) за изготвянето на Споразумението за партньорство и програмите с европейско финансиране. ТРГ провеждат заседания на два или три месеца, вземат и решения на писмени процедури.

Така председателят на ОС – Силистра Мария Димитрова бе определена за резервен член в ТРГ за ОП „Развитие на регионите“, Валентин Атанасов, кмет на община Сливо поле – за резервен член в ТРГ за ОП „Околна среда“. Като резервен член от квотата на РСР в ТРГ на ОП „Техническа помощ“ влиза кметът на община Цар Калоян Дауд Аляовлу.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Възмездие застигна безбожниците, откраднали даренията от Дряновския манастир

Published

on

Полицията установи извършителите, задигнали монети и банкноти от кутията за дарения, поставена в храма на Дряновски манастир „Свети Архангел Михаил“. За дръзкото престъпление ви информирахме в началото на седмицата.

Арестуваните са двама мъже, на 34 години от София и 51 години от Благоевград. Престъпната комбина задигнала общо сумата от 1 800 лева, намиращи се в дарителската кутия на дряновската света обител.

Кражбата била извършена на от 27 декември 2020 г. и на 4 януари. Извършителите са привлечени в качеството на обвиняеми и са разпитани пред съдия на Районен съд Дряново.

Част от паричната сума е възстановена. Спрямо лицата е наложена полицейска мярка „задържане“ за срок да 24 часа.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Над 400 шофьори с превишена скорост за по-малко от седмица в Габровско

Published

on

404 са шофьорите, установени да се движат с превишена скорост за по-малко от седмица.

Това става ясно от информация на пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово по отношение на резултатите от проведена специализирана полицейска операция, имаща за цел ограничаване предпоставките за настъпване на пътнотранспортни произшествия.

Имащата за цел осигуряване на безопасността на движението по пътищата и ограничаване на предпоставките за настъпване на пътнотранспортни произшествия полицейска операция бе проведена от 8 до 13 януари на територията на цялата страна, включително и Габровско.

Служители от сектор „Пътна полиция“ и Районните управления при ОДМВР-Габрово осъществяваха засилен контрол за недопускане на управление на МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества, както и от неправоспособни водачи.

За периода са били проверени общо 594 автомобили, а проверените лица са 719. Съставени са 38 акта и наложени 269 глоби с фиш. За периода са били установени двама водачи с концентрация на алкохол между 0,5 и 1,2 промила.

Установените случаи на управление на автомобил с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила също са два. Установени са били и четирима водачи, управлявали след употреба на наркотични вещества или техни аналози.

Служителите от Областната дирекция на МВР – Габрово работиха и за ограничаване на редица други предпоставки за пътни инциденти като отнемане на предимство, неправилно изпреварване, преминаване на забраняващ сигнал на светофара, неспазване на пътни знаци и маркировка, превишена скорост.

В хода на проверките за неизползване на обезопасителни системи, колани и каски санкционираните лица са седем. Четирима са хванатите неправоспособни водачи, а осем са нарушенията, извършени от пешеходци. За преминаване на забраняващ сигнал на светофарни уредби е санкциониран един шофьор.

Нарушенията за неспазване на пътни знаци и маркировка са общо 62. Водачите, управлявали с превишена скорост са 404. От началото на годината до момента на територията на област Габрово не са регистрирани тежки пътнотранспортни произшествия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица