Свържи се с нас

Новини

Ледени висулки на Обхода на Габрово вещаят опасности и беди

Published

on

Ледени висулки на чисто новия мост на Обходния път на Габрово вещаят опасности за живота и здравето на хората, живеещи под съоръжението в квартал Велчевци и преминаващите в района. Това сигнализира до „Габрово Нюз“ местен жител, алармирал за проблема.

Гражданинът, изпратил своя сигнал до представители на държавни, общински институции и медии, изразява надежда, че след като бъде дадена публичност на проблема ще се вземат мерки, преди да пострада някой.

Ледените висулки, застрашаващи живота и здравето на гражданите

По думите му чисто новият мост над квартал Велчевци в Габрово, част от обхода на града, е опасен за живота на живеещите и минаващите под него при зимни условия, тъй като се оказва, че конструкцията на съоръжението е проектирана по такъв начин, че всичката вода от пътното платно да се оттича встрани от моста, образувайки при студено време огромни ледени шушулки.

Те висят над жилищните постройки и над натоварена улица, по която ежедневно преминават стотици автомобили, пешеходци, деца и велосипедисти.

„Показаните на снимките шушулки се образуваха само за два дни и продължават да растат. Въпрос на време е да натежат достатъчно или времето да се затопли, и да започнат да падат върху главите и покривите на хората, и преминаващите автомобили“, коментира авторът на сигнала.

Ледените висулки, застрашаващи живота и здравето на гражданите

Освен това при снеготопене мостът започва да капе от всички страни, което допълнително заледява пътното платно за движение под себе си, а точно там се намира ключово кръстовище, през което преминават всички жители на квартала.

„Да не говорим какво се случва с дворовете на хората отдолу. Просто недоумявам как е възможно да се допусне такава проектантска недомислица. Да не говорим, че шумозаглушаващите панели в началото на моста изобщо не обхващат периметъра на жилищните сгради и това нарушава обещанията на всички институции, че живущите наоколо няма да страдат от шума, когато трафикът по моста бъде пуснат. Говори се, че са спестени пари от самия проект“, коментира още той в сигнала си.

Ледените висулки, застрашаващи живота и здравето на гражданите

Човекът моли да се публикуват техническите изисквания на проекта, за да се провери дали всичко е изпълнено както трябва и най-вече да се вземат спешни мерки за осигуряване безопасността на моста, живеещите и преминаващите под него, както и за неговото адекватно обезшумяване.

Чрез настоящата публикация Новинарски портал за Габрово и региона „Габрово Нюз“ изразява надежда, че ще бъде обърнато внимание на проблема, а компетентните органи и институции ще се задействат преди да е настъпило някое неприятно събитие, свързано със здравето и живота на гражданите. Нашата медия ще продължи да следи случая.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Даниел Петров ще води листата на ПП „Възраждане“ в Габрово

Published

on

Даниел Петров ще води листата на ПП „Възраждане“ в Седми многомандатен избирателен район Габрово на предстоящите парламентарни избори, насрочени за 2 октомври. Това стана ясно днес, 19 август, по време на пресконференция, на която ръководството на политическата партия представи водачите на листите си в страната.

Пред медии председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с Цончо Ганев – зам. – председател на „Възраждане“, Александър Арангелов – председател на
„Възраждане“ София, Маргарите Генчева – член на „Възраждане“ и адв. Петър Петров – зам.председател на „Възраждане“ обявиха имената на кандидатите.

Даниел Петров е познат на местния избирател. Той беше народен представител в предходното 47-мо Народно събрание. По образование е икономист, завършва икономика – „Управление и финанси“, а днес е успешен предприемач в сферата на индустрията.

Средна възраст на водачите на листите е 42.3 г. Най-млад е водачът на листата в 21 МИР Сливен –  Климент Шопов, който е на 29 години, а най – възрастен е колегата му във Видин Валери Сираков, който е 66-годишен.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Алекс Павлов постави тазгодишния рекорд по изкачване на стълбите към Паметника на Свободата

Published

on

Тазгодишният рекорд за скоростно изкачване на стълбите към Паметника на свободата е 246 секунди!

Той е притежание на Алекс Павлов, възпитаник на ПГИ „Рачо Стоянов“ – Дряново, който стана победител при момчетата, във възрастовата група от IX до XII клас.

Другите победители са: Ясемин Занкова от ИСО „Узана“ с резултат 5,25 минути (втора възрастова група), както и двама ученици от Габрово: Борислав Савев (5,37 минути) и Полин Пасева (6,03 минути) – първа възрастова група.

От името на „Сиела Норма“ наградите в традиционното състезание по повод 145-ата годишнина от Шипченската епопея връчи Пламен Иларионов.

Победителите в трите призови места получиха книги на издателство „Сиела“ и грамоти.

Състезанието е една от проявите по повод 145-ата годишнина от Шипченската епопея и се провежда от 2012 година.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Вицепрезидентът ще участва в честването на Шипченската епопея

Published

on

В събота, 20 август, от 11.30 часа вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова ще участва на връх Шипка в честването на 145 години от Шипченската епопея, съобщиха от прессекретариата на Президентството.

Тържествата се провеждат под патронажа на държавния глава Румен Радев.

По-късно вицепрезидентът ще бъде в местността Петрова нива, община Малко Търново, където ще се включи в поклонението по повод 119-годишнината на Илинденско-Преображенското въстание.

От 20.00 часа ще бъде отслужена заупокойна молитва, от 20.30 часа е възпоменателната церемония.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица