Свържи се с нас

Крими

Затвор грози двама габровци, заради афера с дърва

Published

on

Във връзка с разследване на габровската полиция за извършено престъпление по чл. 235, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс, в Районен съд – Габрово бе внесен обвинителен акт срещу 48-годишен мъж от Габрово.

В хода на воденото срещу него досъдебно производство са събрани достатъчно доказателства за това, че при условията на продължавано престъпление, без редовно писмено позволително (превозни билети), с различни моторни превозни средства, извозил и доставил на различни жители на село Яворец 56 пространствени кубически метра дърва за огрев на обща стойност малко под 4 000 лева.

Престъплението е извършено от горски фонд в землището на габровското село Здравковец. При осъдителна присъда, наказанието, което предвижда Закона в конкретния случай е лишаване от свобода до шест години и глоба от хиляда до двадесет хиляди лева.

В Районния съд в Габрово е внесен и обвинителен акт срещу 38-годишен мъж от Габрово, срещу когото е проведено разследване в РУ – Габрово, също за извършено престъпление по чл. 235, ал. 1 от Наказателния кодекс.

По време на разследването, срещу него са били събрани доказателства за това, че е добил без редовно писмено позволително 11,60 плътни кубически метра дърва на обща стойност малко под 1 400 лева. Престъплението е извършено от горски фонд в землището на Габрово.

При осъдителна присъда, наказанието, което предвижда Закона и в този случай е лишаване от свобода до шест години и глоба от хиляда до двадесет хиляди лева.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Задържаха под стража 34-годишна за жестокия побой над момиче на Нова година

Published

on

По искане на Районната прокуратура в Габрово, Районният съд задържа под стража 34-годишна жена, с инициали М.Н., която е привлечена в качеството ѝ на обвиняема.

Обвинението е за това, че на 31 декември, в Габрово, около 11.00 часа, в къща в резултат на нанесен побой, причинила средна телесна повреда на 21-годишно момиче, с инициали К.М., изразяваща се в разстройство на здравето, временно опасно за живота – престъпление по чл.129 ал.1 от НК.

От данните по делото е установено, че престъплението е извършено на битова основа, поради влошени взаимоотношения между обвиняемата и пострадалата.

Разследването продължава под ръководството на прокуратурата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

В ход е акция за скорост в цялата страна

Published

on

В ход е нова специализирана полицейска операция, с акцент върху контрола на скоростните режими. Това обяви на брифинг главен инспектор Николай Крушарски от отдел „Пътна полиция“, ГДНП.

След анализ на основните причини за настъпване на тежки пътнотранспортни произшествия от началото на годината до този момент се установи, че несъобразената скорост и то в малките населени места, пътищата I, II, III клас и междуселищните шосета е сред водещите.

Ето защо бе преценено да се направи операция с акцент спазване на скоростните режими, заяви Крушарски. Проверките на пътните полицаи ще продължат до сряда, включително. Екипите ще бъдат разположени основно на първокласните пътища и тези от II и III клас.

По време на последната специализирана полицейска операция, която се проведе от 15 до 20 януари, са проверени 37 443 моторни превозни средства и 44303 души (водачи и пътници). От екипите са установени 22 725 нарушения на скоростните режими и 17 754 други нарушения, сред които 1 369 за неизползване на обезопасителни системи, 142 за управление на МПС след употреба на алкохол, 53 за управление след употреба на наркотични вещества.

Санкционирани са и 934 пешеходци за пресичане на необозначени места, както и 65 водачи за отнемане на предимство на пешеходец.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Трима, със слабост към черните и цветни метали, попаднаха на полицаи

Published

on

Полицията задържа трима криминално проявени мъже от великотърновското село Драганово изкупили над половин тон в Тревненско черни и цветни метали, без да имат лиценз за търговия. Случаят бил разкрит в петък, 22 януари.

Тогава, около 14.15 часа, на ул.“Ангел Кънчев“ в Трявна, полицейски екип спрял за проверка лек автомобил „Фиат Дукато“, управляван от 45-годишен многократно осъждан жител на село Драганово, област Велико Търново.

Заедно с него в колата пътували и двама негови авери на 47 и 49 години от същото село, които също били проверени. Оказвало се, че мъжете също били многократно осъждани.

В автомобила били открити отпадъци от черни и цветни метали, с общо тегло 650 килограма. При извършените оперативно-издирвателни мероприятия било установено, че тримата изкупили отпадъците на територията на община Трявна, без да притежават лиценз за търговия с черни и цветни метали.

По случая е заведена преписка за извършено престъпление по чл.234б ал.1 от Наказателния кодекс.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица