Свържи се с нас

Новини

ИТ системата на Общината с награда от конкурс за добри практики

Published

on

Практиката „Система за управление на ИТ процесите в Община Габрово“ зае трето място в категория „Технологични решения за открито управление“ на конкурса за добрите практики в държавната администрация за 2019 г. Новината за медиите съобщи Миглена Въгленова, гл.експерт „Публичност и визуализация“ в администрацията на кмета.

Годишното издание на конкурса се организира от Института по публична администрация (ИПА). На официална церемония, която се състоя в София, изпълнителният директор на ИПА Павел Иванов връчи наградата на началника на отдел „Информационни и комуникационни технологии“ инж. Павлина Христова.

снимка: Община Габрово

Награди бяха раздадени и в категориите „Управление на хората“ и „Социална отговорност“, като в последната са заявени най-много положителни практики – 24. Общо четиридесет проекта са участвали в надпреварата.

Практиката на Община Габрово представя внедряването на интегрирана система за управление на информационните и комуникационните процеси. Основната цел на решението е да гарантира непрекъсваемост на работния режим в администрацията, сигурност и стабилност на процесите, пестене на ресурсите, повишаване на качеството и достъпността до услугите за гражданите и бизнеса.

снимка: Община Габрово

В обновената ИТ инфраструктура на Община Габрово са разработени няколко електронни системи, изградени на базата на свободен софтуер и безплатни компоненти. Създаден е вътрешен портал за нуждите на администрацията. Той включва модул за проследяване и обработка на заявките, система за мониторинг на критични устройства и процеси, както и портал за управление на качеството и сигурността на информацията. Системата има отношение с всички сектори и е достъпна за всички служители.

В категорията „Технологични решения за добро управление“ бяха присъдени две първи места – на Централното координационно звено към Министерски съвет за практиката „Електронни услуги за кандидати и бенефициенти – ИСУН 2020“ и на Националната агенция за професионално образование и обучение за нов модул за проверка на свидетелства за професионална квалификация. Втора награда получи дирекция „Информационни и комуникационни системи“ към Министерството на вътрешните работи за „Интегриране на системите за сигурност на МВР“.

На трето място, освен Община Габрово, отличия получиха Националният център за информация и документация за изграждане на електронен регистър на академичния състав и защитените дисертационни трудове и Изпълнителната агенция „Сертификационен одит на средствата от европейските земеделски фондове“ с практиката „Технологични решения за ефективно управление на одитната дейност“.

Всички проекти, участвали в конкурса, ще бъдат публикувани от ИПА в сборник с добри практики.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

„Туристическа анимация“ в ПГТ „Пенчо Семов“

Published

on

ПРИЕМ
ЗА УЧЕБНА 2020/2021 ГОДИНА

Специалност: „Туристическа анимация“
Професия: Аниматор в туризма
⇒ Разширено изучаване на английски език.
⇒ Трета степен на професионална квалификация.
⇒ Професионална реализация на учениците е в сферата на туристическия бизнес – аниматор, организатор „Спортно-развлекателна дейност“, работа в бюра и агенции като организатор „Туристическо обслужване“, организатор „Екскурзии, мероприятия и информация“, завеждащ туристически бюра, екскурзии и информатор, рекламен агент и др.
⇒ Учениците придобиват необходимия опит и познания за стартиране и управление на самостоятелен бизнес.

Специфичната подготовка на специалност „Туристическа анимация“ дава възможност на учениците да усвояват не само теоретични знания, но и практически умения за работа в други сфери на туризма и хотелиерството като организацията на кухнята, ресторанта, хотела, както и знания и умения за технологията на екскурзоводското обслужване.

Курсът на обучение включва знания и умения по следните предметни области:
• туристическа анимация
• спортна и фолклорна анимация
• сценично поведение
• народни и модерни танци
• култура и национална идентичност
• екскурзоводско обслужване
• мениджмънт в туризма
• предприемачество
• гостоприемство в туристическата индустрия
• финанси и документиране
• безопасност и долекарска помощ
• организация и функциониране на хотела.

Национално състезание „Най-добър млад аниматор“
Грамота от Националното състезание „Най-добър млад аниматор“
Национално състезание „Най-добър млад аниматор“
Национално състезание „Най-добър млад аниматор“
Национално състезание „Най-добър млад аниматор“

Зареди още

Новини

Габрово продължава с протеста и тази вечер

Published

on

Габрово продължава с антиправителствения протест, с искане за оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Протестната акция ще се проведе тази вечер, отново на площад „Възраждане“, а началният час е 18.00 часа.

Събитието се организира чрез социалната мрежа фейсбук. Това ще е втората демонстрация в Габрово.

Снощи на централния градски площад се проведе първият протест в нашия град, с искане оставка на правителството, който премина мирно и спокойно, с мотото за запазване на демокрацията в България.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Топ 5 ползи от застраховането на жилище

Published

on

Притежаването на собствен дом е нещо прекрасно, но ако сте като повечето хора, вероятно не сте мислили много за застраховането му. Имотът е най-скъпата собственост на българина, но когато става дума за защита, той отстъпва място на автомобила. Повече от 70% от застраховките са за автомобилно застраховане.

Ето обаче ТОП 5 ползи от застраховането на жилище:

1. Предлага усещане за защита и сигурност Защитата на вашата собственост обхваща всички видове риск от щети, причинени от пожар, природни бедствия или други фактори. Той също така покрива риска от загуба в резултат на кражба или други престъпни действия.

2. Не е скъпо и повечето хора могат да си го позволят Имуществените застраховки варират между 40 и 200 лв. на година, в зависимост от покритите рискове. Следователно само с малък разход имотните ви активи са добре защитени.

3. Покрива временно място за престой Ако поради някаква причина, независеща от вас загубите дома си, определен тип застраховка може да ви предостави алтернативно място за престой или да ви компенсира таксата за наем на временното място.

4. Широкообхватно Освен основното си жилище, може да застраховате и прилежащи обособени структури, например гараж, навес, масивна ограда и т.н., както и строително-монтажни работи. Домашното имущество, електронното оборудване и друга лична собственост във вашия дом също подлежат на защита.

5. Лесно и бързо Сключването на застраховка става изключително лесно и отнема само няколко минути. Много от фирмите предлагат и застраховане онлайн.

Въпреки че повечето хора си мислят „Едва ли ще се случи на мен!“, рискът от загуби е възможен, а застраховката на собствеността успешно би минимизирала въздействието му.

Ако вече сте закупили жилище или тепърва Ви предстои, свържете се с нашите брокери. Всеки закупил имот с ГАРАНТ, получава до – 10 % отстъпка от Застрахователен брокер „Амарант“ – офис ЕСА.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица