Свържи се с нас

Новини

Нова транспортна схема на Габрово

Published

on

Община Габрово се готви да актуализира сега действащата транспортна схема на града. Преди обаче тя да бъде окончателно въведена, проектът за нова транспортна схема на Габрово ще бъде представен публично, а гражданите ще могат да се запознаят с нея и да дават свои предложения.

Новината беше съобщена по време на първия редовен брифинг за третия мандат от кмета на Габрово Таня Христова. Участие в срещата с местните журналисти взеха още председателят на Общинския съвет Климент Кунев и зам.-директорът на ОПТ – Габрово Детелин Цветков.

Кметът информира, че всеки понеделник и сряда, от 16 до 18.00 часа, в Приемната за граждани в сградата на Общината експерти от администрацията ще дават информация и ще отговарят на въпроси относно актуализацията на транспортната схема.

Проектът има две основни цели – постигане на реално и непрекъсваемо изпълнение на линиите и намаляване на загубите в транспорта, осигурявайки възможност за бъдещо развитие, стана известно от думите на Таня Христова.

Пред медиите кметът припомни, че има възложена доставка на 11 нови екологични автобуси, които ще бъдат на разположение на транспортното дружество през пролетта на 2020 година.

„Това е една малка стъпка, която вярвам ще бъде последвана от следващи, които ще ни позволят в годините напред да продължим обновяването, модернизирането и превръщането на градския транспорт в предпочитан начин за предвижване в Габрово“, коментира още Христова.

В процес на разработка е сайт transport.gabrovo.bg, който визуализира маршрутите и разписанията на линиите на градския транспорт, добави още Таня Христова. На тази платформа гражданите могат да задават своите въпроси и да получават отговори, относно проекта.

Отговори на въпросите си габровци ще получават и на всички комуникационни канали на Общината – електронната поща и Фейсбук страница, увери кметът.

Заместник – директорът на Общински пътнически транспорт Детелин Цветков сподели пред медиите, че от транспортното дружество са готови да обясняват на гражданите идеите, заложени в нова схема.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Община Габрово не бърза да внесе в Общинския съвет предложението за промяна на транспортната схема, поясни Климент Кунев, който доскоро беше част от кметския екип на Таня Христова, а сега – председател на местния парламент.

„Не бързаме, защото всеки от гражданите трябва да намери своя начин на предвижване. Ако в крайна сметка той не го открие, за нас това е проблем. Затова създадохме електронния сайт, на който всеки, ползващ градски транспорт, може да разгледа и да види с какво би могъл да се придвижи от своя дом до работа, например. Ако този маршрут не бъде намерен, предоставяме възможност да бъде зададен въпрос чрез специализирания сайт или в приемната. Очакваме предложения или подобрения, ако гражданите имат такива“, добави бившият заместник – кмет, а сега председател на ОбС-Габрово Климент Кунев.

Създадена е визуализация за всяка линия, показваща маршрута и часовете на преминаване на превозните средства през конкретните спирки. Дадени са начална и крайна точка, както и 2 контролни спирки.

С изпълнението на проекта за информационна система градският транспорт в Габрово ще стане по-навременен, като очакванията са на 104 спирки информационните табла да заработят съвсем скоро.

Първоначално ще показват текст, който съобщава, че се разработва информационната система, но след това те ще започнат в реално време да показват кога автобусите пристигат.

снимка: Община Габрово, Архив

От гледна точка на администраторите на транспортната схема, системата ще дава пълна информация на шофьора дали забавя или избързва по маршрута, подканвайки го да предприеме съответните действия, за да бъде точен на място.

„Считаме, че съвкупността от тези мерки ще доведат до стриктно изпълнение на транспортната схема, до една по-висока сигурност от страна на пътуващите в нея и се надяваме до един прилив на ползватели на услугата обществен градски транспорт“, заяви Климент Кунев.

Предложеният проект може да бъде изпълнен с наличния на ОПТ ресурс, смята Кунев, който е оптимист и изрази увереност, че той ще бъде изпълняван точно и на време. Съвсем скоро ще бъде създадена и електронна диспечерска система. Ще бъде търсен вариант за гъвкав модерен модел на таксуване, като например „електронно билетче“, нещо върху което Общината следва да работи през следващите години.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

Магазин за хранителни стоки търси да назначи продавач/ка

Published

on

Магазин за хранителни стоки в Габрово търси да назначи продавач/ка.

Предишен опит на подобна позиция не е задължителен, допускат се кандидати и без опит, но с желание за работа.

Фирмата предлага:
постоянен трудов договор, осигуровки, сигурно и редовно възнаграждение, коректност от страна на работодателя.

Всеки, който проявява интерес към обявеното работно място, може да позвъни за повече информация на телефон: 0899 140 257.

Зареди още

Новини

„Янтра“ се включва в благотворителна инициатива

Published

on

„Янтра“ отново застава в подкрепа на момчетата от терапевтичен център „Свети Илия“. Фондация “Общност в помощ на зависимите”, с подкрепата на Община Габрово, организира през месец октомври 2022 кампания за набиране на средства, чиято цел е да се покрие лечението на три от момчетата, които се лекуват в Терапевтичен център „Свети Илия“ и които нямат никаква възможност да го плащат сами.

Кампанията е кръстена „Аз бягам с кауза!“ и ще бъде насочена към спорта – една от здравословните алтернативи на зависимите поведения. Чрез спортните активности ще се стимулират младите хора за здравословен и свободен от зависимости живот.

Предизвикателството, което отправя кампанията, е 31 дни по 1 километър бягане на ден, без значение къде и как, от всяка точка на България и по света. Нужно е само да отбележите, че посвещавате 1 км на Терапевтичен център “Свети Илия” и каузата.

Активността си може да отбелязвате във Фейсбук:
➡️ В групата Аз бягам с Кауза! I Run With a Cause!
➡️ В събитието, създадено за целта: https://bit.ly/IRunWithCause
➡️ С хаштаг #АзБягамСКауза #IRunWithCause

Официален старт на “Аз бягам с кауза” ще бъде даден на 1 октомври (събота) в 11:11 часа на обновената лекоатлетическа писта на стадион „Христо Ботев“. В първия 1 километър ще се включат играчи от представителния мъжки тим на Янтра, както и деца от школата на клуба. Добре дошли са и всички желаещи. Не е задължително и да се бяга. Може да се участва и с еднокилометрова разходка – движението е полезно за здравето.

Бягането с кауза не е обвързано с дарение! Можете да бягате и да дарите, можете да бягате без да дарите, а можете и да дарите, без да бягате. Важното е, че подкрепяте морално момчетата, които се лекуват в Терапевтичен център „Свети Илия“, че сте част от събитието, че помагате да бъде привлечено вниманието на повече хора към проблемите на младото поколение и най-вече, че ще се превърнете в посланици в набирането на средства, разпространявайки кампанията „Аз бягам с кауза!“!

С всяко дарение, независимо от стойността, давате шанс за възстановяване и по-добър живот на един човек!

➡️ Дарителска кампания в Платформата:
https://bit.ly/DonatePlatformata

➡️ PayPal: in.help.iz@gmail.com

➡️ Revolut: @2021sviliya

➡️ IBAN: BG39UNCR70001524123314

Основание за превод: “Аз бягам с кауза”

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Изтича срокът за записване на безплатни тренировки по футбол за момичета

Published

on

Последен срок за записване на безплатните тренировки по футбол по програмата Playmakers, създадена в специално партньорство между УЕФА и филмовия гигант “Дисни”, за момичета от 5 до 8-годишна възраст, които ще се проведат в Габрово през първата седмица на месец октомври.

Безплатните тренировки са най-новата инициатива, част от проекта на Българския футболен съюз за развитие на масов футбол „Хайде да ритаме“, който на местно ниво изпълнява футболният клуб „Чардафон 1919“.

Заниманията ще се състоят в началото на месец октомври, в ремонтираната зала за хандбал на спортен комплекс „Христо Ботев“. Занятията ще бъдат водени от бившия капитан на Славия – габровецът Стоян Ацаров, който заедно с треньора Георги Гатев ще въведат младите таланти в света на футбола, ползите от спорта и здравословния начин на живот.

Безплатните тренировки ще проведат в седмицата от 3 до 7 октомври, в дните понеделник, сряда и петък, от 17.00 часа. Всички желаещи могат да се запишат онлайн, попълвайки регистрационната форма ОТТУК.

Допълнителна информация може да бъде получена и на телефон: 0893 70 40 71.

Записването за програмата вече започна, като може да намерите всички подробности за нея на сайта ѝ. Самата инициатива ще се проведе в 30 центъра из цялата страна, сред които и в Габрово, а началото ще бъде дадено на 3-ти октомври.

Програмата Playmakers, създадена в специално партньорство между УЕФА и филмовия гигант “Дисни”, е най-новата инициатива, част от проекта на Българския футболен съюз за развитие на масов футбол “Хайде да ритаме”.

Playmakers е разработена и насочена към момичета между 5- и 8-годишна възраст, като цели популяризирането на играта сред тях с помощта на някои от любимите им анимационни герои от световноизвестни хитове като “Замръзналото кралство” и “Смелата Ваяна”. Чрез Playmakers БФС продължава усилията си да популяризира любимата игра сред всички български деца.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица