Свържи се с нас

Новини

Новият кмет на Дряново и съветниците положиха клетва

Published

on

Новият кмет на Дряново Трифон Панчев и общинските съветници в местния парламент встъпиха в длъжност. Те положиха клетва в името на Република България – да спазват Конституцията и законите на страната, и във всичките си действия да се ръководят от интересите на гражданите от Дряновска община и да работят за тяхното благоденствие.

Тържественото заседание на новоизбрания Общински съвет се състоя вчера, 12 ноември, в Ритуалната зала на Община Дряново. То бе открито от областния управител на Габрово Невена Петкова, която поздрави с изборния успех всички представители на местната власт.

Председателят на Общинската избирателна комисия в Дряново Николай Миланов връчи удостоверенията на избраните общински съветници, след което, те и кметовете се заклеха. Новият кмет на общината Трифон Панчев получи кметската огърлица и ключа на Дряново, символите на местната власт, от досегашния Мирослав Семов.

„Вярвам, че всички ще сме един екип, който с ум и сърце ще работи за Дряново. Аз няма да съм разделителна линия и ще работя с всеки един от общинските съветници, с всяка една от партиите и коалициите, с всеки един от хората, които са в Общината.

Искрено се надявам, че ще забравим миналото, реваншизма и всичко, което сме преживели през последния месец. Предизборната кампания свърши и сега е време да работим за хората, да решаваме проблемите на града, да се гледаме открито в очите и в крайна сметка да се отплатим за гласуваното доверие.

Пожелавам на добър час на избраните общински съветници и ги уверявам, че в мое лице те ще имат кмет и човек, готов винаги да работи с тях за доброто на общината. Вярвам в екипия дух, защото той е ключът към развитието на общината.

Искам да благодаря на г-н Мирослав Семов за добрата работа, която е свършил през изминалия мандат, и заявявам, че ще положа всички усилия, за да надградя това, което е постигнал. Изпитвам огромно уважение към него и няма да отрека нито едно от постиженията му.

Ще дам всичко от себе си, за да бъда кмет на всички дряновци, а не само на тези, които са ми гласували доверие. Призовавам всички общински съветници да загърбят личните си недоразумения и да намерят общ език, защото е наложително Дряново да има работещ Общински съвет, който от утре да започне да решава проблемите на общината“, заяви новият дряновски кмет Трифон Панчев при встъпването си в длъжност.

Веднага след церемонията се проведе и процедурата за избор на нов председател на Общински съвет – Дряново, водена от доайена на местните парламентаристи Костадин Йорданов.

Предложена бе само една кандидатура за председател – тази на Цветан Йорданов от Коалиция „БСП за България“. След таен вот се оказа, че за Цветан Йорданов са гласували петима от общинските съветници, а при седем от тях е налице отказ от гласуване. Следващото заседание на Общинския съвет ще се проведе на 19 ноември, вторник, от 17.00 часа.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Близо 20 см е снежната покривка в Габрово

Published

on

Снежната покривка в Габрово е 15-20 см. Пътищата в града, както и към населените места в общината сe обработват против замръзване, температурата е минус 6 градуса. Почистват се тротоари, автобусни спирки и стълбища.

Продължава почистването на вътрешните улици в селата. Градските и извънградските линии на Общински пътнически транспорт са покрити. Няма населени места с нарушено електроподаване.

Минус 13 градуса е температурата тази сутрин на връх Шипка, проходът е проходим при зимни условия, времето е облачно. Снежната покривка на върха е 85см. На дежурните телефони на Община Габрово няма получени сигнали.

Община Габрово призовава водачите при дълги пътувания да бъдат добре подготвени за зимни условия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

КЕВР проверява „Топлофикация – Габрово“ 

Published

on

Комисията за енергийно и водно регулиране извършва извънредна проверка по документи и на място в „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Това става ясно от отговор на КЕВР, във връзка с изпратено писмо до кмета Таня Христова относно предприемането на необходимите действия по сигнали от граждани, свързани с качеството на услугата, предоставяна от дружеството, цитиран от местнат общинска администрация.

В писмото се посочва още, че след приключване на проверката, ще бъде изготвен протокол от закрито заседание, съдържащ всички данни, предоставени от дружеството, направени анализи от Комисията, както и евентуални мерки, наложени на лицензианта при наличие на неспазване на лицензионните задължения.

„За резултатите от проверката и предприетите от КЕВР действия ще бъдете информирана своевременно“, се казва още в писмото от Комисията за енергийно и водно регулиране до кмета на Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Симона Петкова отново спечели „Футболист №1 на България“

Published

on

За втора поредна година габровката Симона Петкова спечели приза „Футболист №1 на България“ за 2022-ра, в категорията женски футбол.

Родната футболна звезда спечели вота на спортните журналисти и събра 47 гласа. С 20 гласа второто място в анкетата зае Евдокия Попадинова, а трета с 10 остана Десислава Дюпюи.

снимка: Владимир Иванов, Спортал

„Голяма радост за мен и ударно начало на 2023 година. Изключително щастлива съм! Тази награда е резултат от толкова много труд и работа. Посвещавам я на най-близките за мен хора, които преживяват всичките ми спадове и върхове във футболното ми пътуване.

Разбира се, тук е времето и мястото да кажа, че футболът е колективен спорт и аз не бих спечелила индивидуално отличие без помощта на всички мои треньори и съотборнички. Благодаря на всички!“, сподели Симона по време на награждаването.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица