Свържи се с нас

Новини

Кметове и общински съветници положиха клетва

Климент Кунев бе избран за председател на Общинския съвет в Габрово.

Published

on

Новоизбраните общински съветници, кметът на община Габрово Таня Христова и двама кметове на кметствата Поповци и Яворец положиха клетва да се ръководят от интересите на гражданите и да работят за тяхното благоденствие.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Те встъпиха в длъжност днес, 11 ноември, по време тържествена сесия на новия Общински съвет – Габрово, мандат 2019 г. – 2023 г., свикана със заповед на областния управител на Габрово. В състава на местния парламент на Габрово влизат 33-ма общински съветници, а Таня Христова ще бъде кмет на общината за трети мандат.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Гости на тържественото заседание бяха народните представители Кристина Сидорова и Николай Сираков, областният управител Невена Петкова, бившите кметове на Габрово Иван Петров (ноември 1988 – октомври 1990) и Николай Дачев (ноември 1995 – ноември 1999г.).

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Тържествената сесия беше открита от губернатора на Габрово, който поздрави общинските съветници и избраните кметове, пожелавайки ползотворна съвместна работа в името на по-доброто бъдеще на гражданите, чиито интереси да бъдат защитавано надпартийно.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Невена Петкова подчерта, че в нейно лице и в качеството й на областен управител Общински съвет – Габрово има партньор, ангажиран с проблемите и радостите, разчитайки на опита, новаторството, професионализма и отдадеността.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Петкова призова местните парламентаристи да бъдат водени в работата си от думите „Съединението прави силата“, защото само заедно могат да бъдат постигани повече набелязани цели.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Председателят на Общинската избирателна комисия Мария Недева прочете поименно състава на Общински съвет – Габрово, а всеки един от общинските съветници и кметове положи своя подпис и получи удостоверение за мандат 2019 – 2023г.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Дневният ред на местния парламент в Габрово се състоеше от 3 точки. По традиция заседанието бе водено от най-възрастния общински съветник, като този път честта се падна на Йордан Ташков.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Временно изпълняващият длъжността кмет на община Габрово Нела Рачевиц предаде на новия – стар градоначалник Таня Христова кметската огърлица с герба на общината, един от символите на местната власт.

Христова поздрави всички, които са част от новия общински съвет. Тя пожела успешен мандат, принципни и аргументирани позиции в дебатите, и изрази увереност, че с енергията на младите, които за пръв път полагат клетва като общински съветници и с увереността на по-опитните колеги, ще се намерят най-добрите решения за общината.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

„Ще работим с разум, мъдрост и отговорност към габровци. Днес няма да ви обещая, че ще бъда нова, различна или, че ще приличам на някой друг. Няма да ви обещавам чудеса. Ще Ви обещая, че ще продължа да работя – с повече енергия, с повече решителност, откритост и всеотдайност, за да расте градът ни и ние с него, с още по-бързи темпове, и да постигаме повече успехи. Истински вярвам, че заедно ще придадем смисъл и стойност на следващите четири години и давам клетва безкористно и всеотдайно да служа на интересите на всички габровци“, заяви Таня Христова.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Тя даде заявка и акцентира, че през този мандат общината ще насочи повече поглед към кварталите на Габрово и селата, а сред основните задачи са изцяло нов градски транспорт, нова индустриална зона, високи технологии и иновативни подходи в образованието.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

„Наред с всичко това, на Габрово му предстоят и нови предизвикателства. От нас зависи отварянето на града да му носи само добавена стойност и нови инвестиции. Бъдещето е на идеите и възможностите, които изискват нови форми на партньорства, както между местна власт, образование и бизнес, така и между различни градове и региони. Вярвам, че най-доброто за Габрово предстои!“, добави още кметът Таня Христова.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg
Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

В дневния ред на тържественото заседание бе включена и точка, касаеща избора на нов председател на Общински съвет – Габрово. След тайно гласуване и с близо 1/3 недействителни бюлетини за поста беше избран Климент Кунев, който ще поеме ръководството на местния парламент.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Вече бившият заместник – кмет на Габрово получи подкрепата на 19 негови колеги, а опонентът му Диляна Стефанова – едва 5. Девет бяха недействителните бюлетини, пуснати в избирателната урна.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg
Copyright © 2019 GabrovoNews.bg
Copyright © 2019 GabrovoNews.bg
Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Новият председател на Общинския съвет в Габрово благодари за подкрепата и гласуваното доверие.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

„Поемам с огромна отговорност и се надявам да не ви разочаровам. Промяната и новите предизвикателства обикновено мотивират и зареждат с енергия. В досегашната си работа съм се стремил да бъда диалогичен и съм искал само едно – да се върши работа в полза на хората. Ще продължа да го правя и тук. Ще се опитам да създам в Общински съвет благоприятна работна среда. Ще насърчавам конструктивния диалог. Ще настоявам да запазваме добрия тон. По отношение на най-важните решения ще се опитам да ви мотивирам да загърбим политическите различия и заедно, с консенсус, да приемем тези решения в полза на Габрово, габровци и жителите на габровските села. Ще работя с всеки, който познава проблемите и иска да бъде част от тяхното решение. Нека каузата Габрово бъде кауза за всички нас не само на думи, но и на дела“, заяви Климент Кунев.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Очаква се до края на седмицата да стане ясно кой общински съветник в коя постоянна комисия ще участва, като срокът за заявяване на това е петък, 15 ноември. А ден преди това – до 14 ноември, ще да бъдат сформирани групи. Предстои новият председател на Общински съвет – Габрово да насрочи и свика първото редовно заседание на местния парламент, което се очаква да се проведе в последния четвъртък на месец ноември.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ се класира на финалите по футбол на страната

Published

on

Отборът на Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ – Габрово, 11-12 клас, се класира на финалите на Националните ученически игри, след като стана зонален първенец на областите Габрово, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Враца, Видин и Монтана.

Там ще се изправи в спор за Купата на страната с останалите пет победители областни шампиони. Футболистите от Габрово, водени от треньорския тандем на заместник – директора Христо Минков и преподавателя Надежда Найденова, записаха успех над ПТГЕ „Христо Ботев“ – Монтана.

Двубоят помежду им се изигра днес, 25 април, в Севлиево и приключи при резултат 4:2. На стадион „Раковски“ габровци не оставиха съмнение кой от двата състава заслужава да се бори за Купата на България. Въпреки трудното начало на мача, ПТГ – Габрово навакса изоставане от 0:1 и обърна развоя на срещата до 4:1.

По две попадения за „василиадевци“ във вратата на противника отбелязаха Дориян Николаев и Християн Пенчев, които материализираха отличното представяне на целия отбор. В края на двубоя ПТГЕ „Христо Ботев“ успя да върне едно попадения, но последния съдийски сигнал дойде при този резултат.

Така след победата, зоналният първенец ПТГ „Д-р Никола Василиади“ се включа в битката за Купата на страната, в съревнование с победителите от останалите области в страната. Финалният турнир ще се проведе в началото на месец май в Разград.

Зареди още

Култура

„Познай кой ще дойде на вечеря?“ в Габрово

Published

on

Когато Даниел (Мариан Бачев), преуспяващ адвокат, за поредна вечер се връща в малките часове на нощта при съпругата си Катрин (Диана Любенова), с оправданието, че е бил при най- добрия си приятел, който е в депресия, тя не може да приеме това извинение.

Още повече, че никога всъщност не е виждала въпросния приятел Чарли (Антоан Петров – Анди). Притиснат от Катрин, Даниел е принуден да покани Чарли на вечеря.

Но липсата на реално съществуващ приятел поставя изобретателния адвокат в безумната ситуация да прибегне до услугите на случайно срещнат клиент на един бар.

Как ще протече вечерята, какви рискове и обрати ще се стоварят върху главата на Даниел и дали Катрин ще познае кой всъщност е дошъл на вечеря? Това ще разберете, само ако гледате пиесата на Адриен Ракка “Познай кой ще дойде на вечеря?”.

Спектакълът ще се играе този петък – 26 април, в зала „Възраждане“ в Габрово, от 19.00 часа.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица