Свържи се с нас

Новини

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ с участие в „Иновации в действие“

Published

on

Представители на Професионалната техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ – Габрово, в изпълнение на договореност по Национална програма „Иновации в действие“, посетиха ПГМЕТ – Пазарджик между 28 и 30 октомври.

снимка: ПТГ „Д-р Никола Василиади“ – Габрово

Представители на иновативните училища ПГМЕТ – Пазарджик, Частна езикова гимназия „Стоян Съриев“ – Пловдив и ПТГ „Д-р Н. Василиади“ – Габрово представиха добри практики и постижения в областта на образованието в гимназиалния етап.

Иновацията в ПГМЕТ – Пазарджик бе разработка на електронни уроци по шест учебни предмета, в специалност „Системен програмист“ и тестове към тях, достъпни за учениците в електронния дневник на училището, който е в процес на дублирано използване с хартиен дневник.

Изследванията, направени в клас обучаван по традиционния начин и клас, обучаван по иновативния метод, показват завишени показатели в знанията на учениците, обучавани по иновативния метод.

снимка: ПТГ „Д-р Никола Василиади“ – Габрово

Представената иновация от ЧЕГ „Стоян Съриев“ – Пловдив бе в областта на библиотечно – информационното осигуряване. Използвайки базата и информационните ресурси на общинската библиотека по силата на сключен договор между тях, гимназията осигурява достъпност на електроните си уроци и образователни материали за своите ученици.

Споделеният опит в областта на разработка на електронни уроци, реализирани проекти, внедряване на ИКТ в училище, включително документация в електронен дневник, показа, че ПТГ „Д-р Никола Василиади“ не отстъпва по нищо на иновативното, дори в редица отношения го изпреварва.

снимка: ПТГ „Д-р Никола Василиади“ – Габрово

Габровската техническа гимназия има реализация в областта на обучение чрез работа, като на първия випуск му предстои завършване. Работи изцяло на електронен дневник от тази учебна година.

Двете училища имат реализирани проекти „Регионално развитие“ 2007-2013г., а в момента очакват изпълнение на спечелени проекти „Региони в растеж“ до края на 2019г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Крими

Спипаха трима без шофьорски книжки и един дрогиран през миналата седмица

Published

on

В периода от 23 до 29 януари на територията, обслужвана от Областната дирекция на МВР – Габрово, се проведе специализирана полицейска операция, имаща за цел повишаване безопасността на движението по пътищата.

През отчетния период е бил установен един водач, шофирал след употреба на алкохол и един след употребата на наркотици. Установените неправоспособни водачи са трима. Девет от всички проверени са били санкционирани за неправилно изпреварване, а 1 за отнето предимство на пешеходец.

В хода на акцията са били извършени проверки на общо 1 472 превозни средства и 1 835 лица. Съставени са били 58 акта и наложени 330 глоби по фиш.

За същия период, от 23 до 29 януари, но на територията, обслужвана от севлиевската полиция, е била проведена специализирана полицейска операция, имаща за цел противодействие на престъпления, свързани с употребата и разпространението на наркотични вещества.

Извършени са били проверки на 349 автомобила и 449 лица. Задържани са били две лица като срещу тях са образувани досъдебни производства.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Благотворителен концерт в подкрепа на Гери

Published

on

Четвърто издание на Благотворителния концерт „Ангелски сърца“ ще се проведе на 10 февруари, чиято кауза е подкрепа на Гергана в битката ѝ с рак на костта.

Благотворителната инициатива се организира от Младежки център – Габрово. Концертът ще се състои в зала „Възраждане“ от 18.30 часа.

Билетите са на стойност от 5 лева и ще бъдат пуснати в продажба на касата на залата, в деня на събитието, в часовете от 15.00 – 18.00 часа.

Благотворителният концерт „Ангелски сърца“ трябваше да се проведе на 27 януари, но поради обявената грипна епидемия и издадената заповед от РЗИ Габрово за преустановяване на учебния процес и масови дейности, включващи присъствието на ученици, бе отложен за 10 февруари.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица