Свържи се с нас

Новини

Асфалтът по бул.“Априлов“ се „просълзи“ (снимки)

Published

on

Още не изтекли гаранциите на ремонтните дейности, свързани с водния цикъл на Габрово и рехабилитацията на водоснабдителна мрежа на централна градска част, съвсем ненадейно вода бликна от дълбините под цялостно асфалтирания булевард „Априлов“ в града.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Водното петно на новия асфалт се появи и бе забелязано днес, 7 ноември, съвсем близо до района на кръстовището, регулирано с нов светофар, на бул.“Априлов“ с ул.“Райчо Каролев“, сигнализира до „Габрово Нюз“ читател на медията, което наложи незабавна проверка.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

При посещението ни на място действително установихме, че е възникнала ВиК авария, компрометирала пътната настилка, което ще наложи положеният нов асфалт да бъде разкопан, за да се отстрани проблемът.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

При извършване на репортажа граждани споделиха с екипа на „Габрово Нюз“, че са неприятно изненадани и се чудят защо след като водоснабдителната мрежа в Централната градска част бе рехабилитирана, а новата пътна настилка, положена с европари в рамките на Водния цикъл и дофинансирана със средства на габровци чрез заем, отново дава дефекти.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Хората не скриха огорчението си и недоумявайки за пореден път подложиха на съмнение качеството на вложените по Водния цикъл материали и най-голямата инвестиция от последните години в Габрово.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Те прогнозираха, че отново ще им се наложи да трошат автомобилите си по дупки и да стоят без вода, тема, която отсъстваше от дневния ред на местните, а загубите на вода ще бъдат платени от техните джобове.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Припомняме, че след приключването на дейностите на етап 2 от рехабилитацията и разширяването на ВиК мрежата в града, чиито гаранционен период изтича на 15.10.2020г., бяха подменени четири водопровода – два магистрални, два хранителни, както и всички сградни отклонения по бул.“Априлов“.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

В ранния следобед днес на място се отзова екип на габровското „ВиК“, който започна оглед на аварията, за да бъде отстранен възникналият констатиран дефект. Във връзка с повредата междувременно от Община Габрово информираха, че утре, 8 ноември, ще бъдат въведени ограничения на движението по бул. „Априлов“, в района на Козирката.

Ремонтните дейности ще бъдат сигнализирани с пътни знаци. За извършване на аварийния ремонт без вода от 8.00 до 17.00 ч. ще остане бул.“Априлов“.

Изпращайте ни Вашите сигнали за всякакви нередности на редакционната ни поща: info@gabrovonews.vxpknrygwd-58e609mpx6d7.p.runcloud.link, на страницата ни във фейсбук, или на телефон: +359 878 993 779, а ние ще ги правим достъпни до широката общественост.

*Публикуваната информация е актуализирана в 17.01 часа.*

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Новини

Приеха годишния план за намаляване на риска от бедствия

Published

on

Областният съвет за намаляване на риска от бедствия заседава под председателството на областния управител Мария Башева.

Приет бе годишният план за 2024 г за изпълнение на Областната програма за намаляване на риска от бедствия 2022-2025г.

Съгласуван и приет бе и Областният план за защита при бедствия.

В заседанието участваха представители на 24 институции и териториални структури.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица