Свържи се с нас

Новини

Жалят избора за Общински съвет в Габрово

Published

on

Трима кандидати за съветници от „БСП за България“ обжалват избора за състав на новия Общински съвет в Габрово.

В жалбите са посочени редица нарушения, като най-фрапиращите са драстично разминаване между броя на имащите право на глас.

Според жалбоподателите в протокола на ОИК за избиране на общински съвет на община Габрово записаното число е 54 842, а в протокола за избиране на кмет на община Габрово то е 55 303.

Друго нарушение, за което сигнализират, е разликата в броя на гражданите на други страни, имащи право на глас в община Габрово. На интернет страницата на Община Габрово публикуваният списък, по част II на избирателите списъци е 3 (трима) човека, а според протокола на ОИК за избор на общински съветници е 69, като за кмет на община са вписани 70, което също не съответства на истинския им брой.

Съгласно Изборния кодекс и указания на ЦИК, в изборния ден не могат да бъдат дописвани в избирателните списъци – част II лица, които не са били вписани в основния избирателен списък.

Липсата на преференции е другото голямо нарушение. Според Велислав Василев, в секцията в която е гласувал, няма отразена нито една преференция. Липсва освен собствената му така, така и тази на родителите му.

Искането на жалбоподателите е обявяване за недействителен изборния резултат за общински съветници в община Габрово, обявен с Решение №121-МИ от 28.10.2019 г. на ОИК – Габрово.

Жалбите са входирани до Административния съд в Габрово, чрез ОИК – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица