Свържи се с нас

Новини

Търси се „Добрият пример“

Published

on

С обучение по визуални дигитални изкуства започват дейностите по проект „Добрият пример“ на НЧ „Будителите 2017“, финансиран по Програма „Младежки дейности“ на Община Габрово.

Поканата да се включат е отправена към всички младежи от Габрово, които да преминат обучение, което ще им помогне да визуализират добрите примери, които обикновено остават незабелязани в ежедневието ни.

В рамките на проекта, с помощта на младежките общности и организации, работещи с доброволци, ще бъдат „издирени” младежи с модел на поведение и постъпки, достойни за подражание.

А чрез съвременните средства във визуалните изкуства, ще бъде дадено и „физическо измерение” на техните истории.

В проекта ще участват до 15 младежи, които ще преминат през няколко практически обучения за работа с фотографска техника, дигитални изкуства и съвременни подходи във визуалните изкуства и добавена реалност. След което, чрез новопридобитите си умения, ще направят изложба на „добрия пример”.

По какъв начин – чрез снимки, колажи, графики, клипчета и др., ще изобразят „добрия пример”, ще е решат младежите, под ръководството и съдействието на професионални ментори.

Подготвената изложба ще бъде мобилна и ще бъде представена в най-големите училища в Габрово. Ще бъде създаден и флаер, тип каталог, с произведенията и историите на изобразените „добри примери”.

Обученията за участниците в проекта, които ще регистрират „добрите примери“, започват в понеделник 28 октомври от 14.30 в Центъра по наркотични вещества, вход за сцената на зала „Възраждане“, откъм паркинга, втори етаж.

Първият етап ще се пеоведе в рамките на три дни, включително вторник и сряда на същото място – на 29 октомври от 16.00 часа и 30 октомври от 15.30 часа.

Обучението ще се води от докторант по визуални изкуства и съвременни подходи, магистър по дигитални изкуства. На следващ етап в обученията ще се включат професионален фотограф и оператор, създател на холограмни инсталации, 3D презентации и документални филми, както и графичен дизайн и предпечат.

Очакват се младежи, мотивирани да овладеят нови знания, които да се включат в обученията.

„Надяваме се също така, да посочите добрите примери около вас, за да станат обект на внимание на бъдещите творби, които ще бъдат създадени и представени по проекта.“

За повече информация и контакти: 0899600324 – Светослав Славчев, председател на НЧ „Будителите“, 0878825642 – Маргарита Стоянова, секретар.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Любопитно

Вълна от съпричастност и подкрепа в габровска фейсбук група

Published

on

Вълна от съпричастност и подкрепа на хора в нужда и абитуриенти в неравностойно положение в местната фейсбук група „Похвалите и абсурдите на Габрово“.

Потребители на социалната мрежа от Габрово, членуващи в групата, предлагат своите коли, костюми и дори джобни на завършващи ученици, които не могат да си позволят тази възможност. Благородните жестове предизвикаха вълна от одобрение и положителни реакции.

Чрез Групата добри хора протегнаха ръка за помощ и подкрепа на жена от Габрово, на която ѝ се бе наложило в кратки срокове да намери работа и нов дом.

Ако и Вие желаете да станете част от това социално пространство на Габрово, можете да го направите от този линк, както и да присъедините Вашите приятели към него.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

„България Пее“ с Маестро Йордан Камджалов в Габрово

Published

on

Инициативата „България Пее“ с Йордан Камджалов и „Музикална лаборатория за човека“ ще се състои в Деня на Габрово – 17 май, от 19.00 часа на площад „Възраждане“.

„България трябва да пее. Българският народ е оцелявал през вековете и хилядолетията и този метод, тази живителна и спасителна сила, не трябва да се изоставя, трябва да се ползва и днес.“

С това убеждение Йордан Камджалов и „Музикална лаборатория за човека“ създават и реализират инициативата „България пее“.

В понеделник на площад „Възраждане“ ще прозвучат едни от най-популярните български песни, свързани с националните ни празници и българско самосъзнание.

Музикалният формат е отворен за всеки, без значение има или не музикална подготовка.

Събитието ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки. Входът за него е свободен!

Маестро Камджалов и хористите от Лабораторията ще ни потопят в света на музиката и ще ни предизвикат да участваме в създаването на един общ хор, който да изпрати послание за силата на общността и смисъла да бъдем заедно!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Местен земеделец се споразумя за пробация

Published

on

На 12 май т.г., в заседание по наказателно дело от общ характер, състав на Окръжен съд – Габрово одобри споразумение между прокурор при Габровска окръжна прокуратура и защитника на мъж от Габрово, с което на последния се налага наказание пробация за извършени две престъпления – представяне на неверни сведения, с цел получаване на финансиране от европейски фондове и от бюджета на Република България и документно престъпление.

Съгласно споразумението, подсъдимият с инициали С.С., се признава за виновен в това, че през периода 5 април 2018 г. – 15 май 2019 г., при условията на продължавано престъпление, представил неверни сведения пред Общинска служба „Земеделие“ – Габрово, за да получи плащания по схеми за подпомагане на земеделски производители, средствата за които са осигурени от европейски фондове и от бюджета на Република България.

Местният земеделец се призна за виновен и в това, че през периода 10 юли 2017 г. – 5 юни 2018 г., при условията на продължавано престъпление, съставил неистински частни документи – договори за наем на земеделска земя, и ги употребил пред Общинска служба „Земеделие“ – Габрово, за да докаже, че съществуват наемни правоотношения между него като наемател и лицата, посочени в договорите като наемодатели.

За горепосочените престъпления на габровеца бе определено общо наказание пробация с пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 8 месеца и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 8 месеца.

Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила присъда.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица