Свържи се с нас

Новини

Д-р Анелия Толева: Здравеопазването, образованието и градският транспорт не са услуга, а задължение

*Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Published

on

снимка: Местна коалиция „БСП за България“

– Доктор Толева, Вие сте уважаван и известен детски лекар. За първи път срещаме името ви в листата за кандидати за Общинския съвет в Габрово. Какво ви провокира, за да станете част от екипа на Ивелин Николов?
– Благодаря на екипа на кандидат кмета на Габрово Ивелин Николов за това, че издигнаха кандидатурата ми за общински съветник. Ивелин Николов е с ясна платформа и отговорност към града. Той не е спирал да работи за Габрово! Платформата и осъществимите идеи са неща, които ме привлякоха в този екип.

– Повече от 20 години работите в сферата на детското здравеопазване. Какви са вашите идеи за развитието на здравеопазването?
– Желанието ми е в малките населени места да се създадат мобилни аптеки и мобилни лекарски екипи, които да осъществяват здравеопазване в отдалечените райони на нашата община. Реална помощ за областната болница „Д-р Тота Венкова“ от Община Габрово, което е напълно осъществимо. И нека повишим раждаемостта и броя на новородените деца в Габрово, такъв, какъвто е бил в годините назад.

– Кои са вашите каузи, които ще устоявате в други сфери на живота тук?
– Освен здравеопазването, приоритет ще ми е и задържането на младите хора в града, чрез създаването на младежки културно – информационни центрове и възстановяването им на територията на общината. Нека Габрово се развива като просветен и културен център, защото имаме всички възможности за това. Приоритети също ще ми бъдат градският транспорт и образованието. Здравеопазването, образованието и градският транспорт не са услуга, а задължение на местната власт. Всичко това е заложено и в нашата платформа и е осъществимо с работата, която ще извършим.

– Какво е Вашето послание към Габрово и габровци, и защо е важно да се гласува на предстоящите избори?
– От всеки зависи дали ще се остави на случайността да си прави експерименти в нашето трудно ежедневие. Гласуването е начинът да променим всекидневието ни към по-добро и сами да определяме съдбата си, а не да разчитаме на някой друг. За това – гласувайте с номер 68 в бюлетината, защото само така Габрово ще има едно по-различно и успешно от сегашното управление, което достатъчно ни е разочаровало през годините.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на Местна коалиция „БСП за България“ (БСП за България, АБВ). Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Любопитно

Вълна от съпричастност и подкрепа в габровска фейсбук група

Published

on

Вълна от съпричастност и подкрепа на хора в нужда и абитуриенти в неравностойно положение в местната фейсбук група „Похвалите и абсурдите на Габрово“.

Потребители на социалната мрежа от Габрово, членуващи в групата, предлагат своите коли, костюми и дори джобни на завършващи ученици, които не могат да си позволят тази възможност. Благородните жестове предизвикаха вълна от одобрение и положителни реакции.

Чрез Групата добри хора протегнаха ръка за помощ и подкрепа на жена от Габрово, на която ѝ се бе наложило в кратки срокове да намери работа и нов дом.

Ако и Вие желаете да станете част от това социално пространство на Габрово, можете да го направите от този линк, както и да присъедините Вашите приятели към него.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

„България Пее“ с Маестро Йордан Камджалов в Габрово

Published

on

Инициативата „България Пее“ с Йордан Камджалов и „Музикална лаборатория за човека“ ще се състои в Деня на Габрово – 17 май, от 19.00 часа на площад „Възраждане“.

„България трябва да пее. Българският народ е оцелявал през вековете и хилядолетията и този метод, тази живителна и спасителна сила, не трябва да се изоставя, трябва да се ползва и днес.“

С това убеждение Йордан Камджалов и „Музикална лаборатория за човека“ създават и реализират инициативата „България пее“.

В понеделник на площад „Възраждане“ ще прозвучат едни от най-популярните български песни, свързани с националните ни празници и българско самосъзнание.

Музикалният формат е отворен за всеки, без значение има или не музикална подготовка.

Събитието ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки. Входът за него е свободен!

Маестро Камджалов и хористите от Лабораторията ще ни потопят в света на музиката и ще ни предизвикат да участваме в създаването на един общ хор, който да изпрати послание за силата на общността и смисъла да бъдем заедно!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Местен земеделец се споразумя за пробация

Published

on

На 12 май т.г., в заседание по наказателно дело от общ характер, състав на Окръжен съд – Габрово одобри споразумение между прокурор при Габровска окръжна прокуратура и защитника на мъж от Габрово, с което на последния се налага наказание пробация за извършени две престъпления – представяне на неверни сведения, с цел получаване на финансиране от европейски фондове и от бюджета на Република България и документно престъпление.

Съгласно споразумението, подсъдимият с инициали С.С., се признава за виновен в това, че през периода 5 април 2018 г. – 15 май 2019 г., при условията на продължавано престъпление, представил неверни сведения пред Общинска служба „Земеделие“ – Габрово, за да получи плащания по схеми за подпомагане на земеделски производители, средствата за които са осигурени от европейски фондове и от бюджета на Република България.

Местният земеделец се призна за виновен и в това, че през периода 10 юли 2017 г. – 5 юни 2018 г., при условията на продължавано престъпление, съставил неистински частни документи – договори за наем на земеделска земя, и ги употребил пред Общинска служба „Земеделие“ – Габрово, за да докаже, че съществуват наемни правоотношения между него като наемател и лицата, посочени в договорите като наемодатели.

За горепосочените престъпления на габровеца бе определено общо наказание пробация с пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 8 месеца и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 8 месеца.

Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила присъда.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица