Свържи се с нас

Новини

Д-р Анелия Толева: Здравеопазването, образованието и градският транспорт не са услуга, а задължение

*Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Published

on

снимка: Местна коалиция „БСП за България“

– Доктор Толева, Вие сте уважаван и известен детски лекар. За първи път срещаме името ви в листата за кандидати за Общинския съвет в Габрово. Какво ви провокира, за да станете част от екипа на Ивелин Николов?
– Благодаря на екипа на кандидат кмета на Габрово Ивелин Николов за това, че издигнаха кандидатурата ми за общински съветник. Ивелин Николов е с ясна платформа и отговорност към града. Той не е спирал да работи за Габрово! Платформата и осъществимите идеи са неща, които ме привлякоха в този екип.

– Повече от 20 години работите в сферата на детското здравеопазване. Какви са вашите идеи за развитието на здравеопазването?
– Желанието ми е в малките населени места да се създадат мобилни аптеки и мобилни лекарски екипи, които да осъществяват здравеопазване в отдалечените райони на нашата община. Реална помощ за областната болница „Д-р Тота Венкова“ от Община Габрово, което е напълно осъществимо. И нека повишим раждаемостта и броя на новородените деца в Габрово, такъв, какъвто е бил в годините назад.

– Кои са вашите каузи, които ще устоявате в други сфери на живота тук?
– Освен здравеопазването, приоритет ще ми е и задържането на младите хора в града, чрез създаването на младежки културно – информационни центрове и възстановяването им на територията на общината. Нека Габрово се развива като просветен и културен център, защото имаме всички възможности за това. Приоритети също ще ми бъдат градският транспорт и образованието. Здравеопазването, образованието и градският транспорт не са услуга, а задължение на местната власт. Всичко това е заложено и в нашата платформа и е осъществимо с работата, която ще извършим.

– Какво е Вашето послание към Габрово и габровци, и защо е важно да се гласува на предстоящите избори?
– От всеки зависи дали ще се остави на случайността да си прави експерименти в нашето трудно ежедневие. Гласуването е начинът да променим всекидневието ни към по-добро и сами да определяме съдбата си, а не да разчитаме на някой друг. За това – гласувайте с номер 68 в бюлетината, защото само така Габрово ще има едно по-различно и успешно от сегашното управление, което достатъчно ни е разочаровало през годините.

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на Местна коалиция „БСП за България“ (БСП за България, АБВ). Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Крими

Трима „се усмихнаха от ареста“ след акция за наркотици

Published

on

Трима мъже бяха задържани при специализирана полицейска операция по линия „Наркотици“, проведена през вчерашния ден в Севлиево, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Около 16.20 часа на пътя между Севлиево и село Кормянскоза полицейска проверка бил спрян лек автомобил „Ауди А3“. В хода на полицейските действия било установено, че водачът – 30-годишен жител на Сухиндол, придобил и държи в себе си бяло кристално вещество, реагирало при полевия наркотест на амфетамин.

У 22-годишен мъж, който също пътувал в автомобила, била намерена суха зелена листна маса, реагирала на марихуана.

Малко по-късно същия ден, около 19.00 часа на ул.“Св.св.Кирил и Методий“ бил спрян за проверка 30-годишен севлиевец, у когото било открито бяло кристално вещество и суха зелена листна маса, реагирали при полевия наркотест съответно на амфетамин и марихуана.

Образувани са бързи производства за извършени престъпления по чл. 354а ал.3 т.1 от Наказателния кодекс.

Зареди още

Новини

Кандидатът Михаил Митов обсъди със спортните клубове идеи за развитието на спорта

Published

on

Кандидатът за народен представител от гражданската квота на ГЕРБ Михаил Митов, който е изпълнителен директор на футболен клуб „Янтра” Габрово, представи идеите си за развитието на спорта по време на срещи с представителите на спортните клубове в габровска област.

„За нуждите на масовия спорт и спорта за високи постижения е важно е да бъде намалена административната тежест при кандидатстване за финансиране от Министерството на младежа и спорта, да се изгражда нова спортна инфраструктура, да се реконструира старата и да се реализират програми за повишаване квалификацията на треньорите”, подчерта Михаил Митов.

Участниците в срещите подкрепиха идеята да се разработи национална стратегия за младежта и спорта, която следващото Народно събрание на приеме и реализира, така че тежестта да не пада върху общините, а държавата да гарантира устойчивост на развитието на спорта във всички региони.

По време на разговорите бяха обсъдени и идеи за данъчни облекчения за фирмите, които спонсорират спорта, както и въвеждането на разширена отговорност на пускащите на пазара продукти със завишено съдържание на захар като възможност да се финансира масовия спорт, каквато практика съществува в други европейски държави.

Сред основните идеи на Михаил Митов в училищния спорт са въвеждане на допълнителни часове по Физическо възпитание и спорт, които в началната степен също да се водят от професионалисти в сферата, а не от началните учители, както и сформиране на спортни паралелки и то в предпочитани училища с добро образование.

“Една бъдеща стратегия за спорта в училище ще предвижда и стимулиране на партньорства със спортни клубове, което цели да повиши спортната активност и да подобри качеството на спорта в училищата”, коментира още Михаил Митов.

Включване на профилиран спорт като задължителна извънкласна дейност след учебните занимания, воден от треньор – представител на спортен клуб, също е сред обсъдените идеи.

*Избори 2024 г. Купуването и продаване на гласове е престъпление.

Зареди още

Новини

ПП „ИТН“ ще проведе срещи в Габрово и Севлиево

Published

on

Скъпи съграждани,

На 24.05.2024 г ПП „Има такъв народ“ ще проведе среща със своите симпатизанти и с жителите на Севлиево и Габрово. На срещите ще присъстват кандидатите за народни представители за 7 МИР – Габрово, водачът на листата г-н Димитър Гърдев (международен секретар на ПП „ИТН“, уважаван и опитен дипломат и анализатор) и други членове на нашата партия.

Графикът в двата града е както следва:

Севлиево: – Поднасяне на венци в Севлиево и срещи със симпатизанти – 10 ч.;
– Дебат относно проблемите на града в конферентната зала на хотел Плаза – 11 ч.;

Габрово: – От 12.30 ч на Ваше разположение за въпроси и реални решения на ул. „Генерал Радецки“ ще Ви очакваме в нашия павилион, където след мероприятието в Севлиево ще се присъединят и другите кандидати включително и нашият водач.

Очакваме Ви и нека върнем здравия разум!

*Публикуваният материал е предоставен от пресцентъра на ПП „Има такъв народ“, във връзка с изборите за 50 Народно събрание, съгласно сключен договор за рекламно – информационно обслужване. ПП „Има такъв народ“ е под номер 1 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица