Свържи се с нас

Новини

Нов голям успех за ПТГ “Д-р Никола Василиади“

Published

on

Пореден голям успех постигнаха ученици от Професионалната техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ в Габрово.

снимка: ПТГ “Д-р Никола Василиади“ – Габрово

През изминалата седмица на конкурс – изложението „Младежко техническо творчество“, провело се за четвърта година в Горна Оряховица, Никола Семов и Николай Иванов, ученици от 12 б клас, специалност „Системно програмиране“, завоюваха второ място за разработване на специализирани софтуерни проекти.

снимка: ПТГ “Д-р Никола Василиади“ – Габрово

Никола се представи с LSTM – text generation, a Николай със System Failure. Техните разработки бяха оценени изключително високо, което донесе второто място за габровската техническа гимназия.

снимка: ПТГ “Д-р Никола Василиади“ – Габрово

Николай Иванов и Никола Семов бяха в Горна Оряховица със своя ръководител и учител Красимир Иванов. На откриването, награждаването и закриването на събитието присъстваха редица гости и обществени личности, сред които заместник – министърът Таня Михайлова и кметът на община Горна Оряховица.

снимка: ПТГ “Д-р Никола Василиади“ – Габрово
снимка: ПТГ “Д-р Никола Василиади“ – Габрово

Именно под патронажа на горнооряховския градоначалник се проведе и цялото събитие. За прекрасното си представяне, младите „василиадиевци“ получиха почетна грамота, парична награда от 500 лв, както и възпоменателен плакет от община Горна Оряховица.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

Фирма „Теспом“ търси работник

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Любопитно

Мотосезонът в Габрово ще бъде открит тази събота, 13 април

Published

on

Тази събота, 13 април, в Габрово ще се проведе откриване на мотосезон 2024. Стартът ще бъде даден на площад „Възраждане“ в 09.30 часа, а след 13.00 часа ще започне демонстрационната мото обиколка на града.

Екипи на полицията ще съпроводят участниците по време на мото обиколката, която ще се проведе по определен маршрут.

Участниците в откриването ще потеглят от пл. „Възраждане“, ще преминат по бул. „Априлов“, в посока кръговото на Шиваров мост, откъдето ще продължат по бул. „Хемус“ до кръстовището с бул. „Столетов“.

Оттам след ляв завой по бул. „Столетов“ ще преминат по ул. „Капитан дядо Никола“, ул. „Йосиф Соколски“, ул. „Николаевска“, ул. „Априловска“, на която след завой надясно по ул. „Юрий Венелин“ ще се отправят към площад „Игото“, ул. „Брянска“, ул. „Христо Смирненски“, ул. „Търновсско шосе“ (бивша „Орловска“).

След това ще преминат по ул. „Индустриална“, ул. „Лазурна“ и оттам ще продължат на ляво по бул. „Могильов“ до кръстовището с бул. „Стефан Караджа“ и по бул. „Стефан Караджа“ към Севлиево.

Полицията призовава всички участници в движението да спазват правилата за движение, да бъдат внимателни и толерантни на пътя.

Зареди още

Новини

МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово участва на кариерен форум в Плевен

Published

on

Възможностите за реализация в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово представиха на кариерния форум „Професионално развитие в медицината 2024 г“. Събитието се проведе в Медицински университет Плевен, под патронажа на ректора проф. д-р Добромир Димитров.

Над 100 студенти преминаха през щанда на габровската областна болница. Те имаха възможността лично да разговарят с изпълнителния директор д-р Минко Михов, главната сестра Радка Колева и младите попълнения в екипа- д-р Стефан Тодоров и рентгеновия лаборант Събина Събева.

Обръщението на д-р Михов и краткото видео за болницата предизвикаха аплодисментите на преподаватели, студенти и на представителите на други лечебни заведения. Форумът събра екипа на болницата с познати лица като Рая Колева. Тя е студент по медицина в четвърти курс и две лета работи в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ като здравен асистент.

Подобна възможност предоставят броени лечебни заведения. А Рая вече е направила своя избор за лятото на 2024г.- да се завърне отново в Габрово. Ако си студент в специалностите „Медицина“ или „Здравни грижи“, ти също като Рая можеш да получиш своя шанс.

И макар кариерният форум да приключи, вратите на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ са отворени всеки ден за мотивирани младежи, които искат да се развиват в сферата на здравеопазването.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица