Свържи се с нас

Новини

„Ресторант Еделвайс“ се откъсва на върха в Неделната

„Ресторант Еделвайс“ се откъсна на върха в Английската неделна лига по футбол на Габрово, след като победи в директен мач най-близкия си преследвач.

снимка: АНЛ – Габрово

Отборът на „Мърси“ повеждаше на два пъти в резултата, след голове на Божидар Василев и Христо Атанасов, но лидерите в класирането изравняваха с голове на Иван Лесев и Милен Панчев. В последните три минути, с нов гол на Иван Лесев и един на Калоян Илиев лидерите в класирането оформиха крайното 4:2 в своя полза.

снимка: АНЛ – Габрово

Второто място, с равни точки с „Мърси“, достигнаха и вицешампионите от „Копакабана“, след невероятна драма и обрат срещу тима на „Pasta Gabrovo“. Христо Минчев и Даниел Дочев отбелязаха по два гола за загубилите, а един добави Румен Радков. За „Копакабана“ точни бяха Николай Митев и Ивайло Райнов, а автогол от съперниците си вкара Ивелин Павлов. Над всички обаче бе Даниел Христов, който наниза хеттрик във вратата на „Pasta Gabrovo“ за крайното 6:5. В последните секунди на мача, Даниел Дочев пропусна да донесе равенството за отбора си, изпускайки дузпа.

снимка: АНЛ – Габрово

Шампионите от „Палаузово – БТ“ се върнаха на победния път, след като в мача си от 7 кръг победиха „Рио“ с 6:2. Пламен Радулов, Ивелин Лалев и Минчо Едрев отбелязаха по два гола за победителите, а за „Рио“ точни бяха Николай Дончев и Деян Пенев.

снимка: АНЛ – Габрово

В последната среща от кръга, „Идеал Стандарт Видима“ победи инфарктно „ФК Орлите“, с 2:1. Севлиевци поведоха с гол на Тодор Стоянов, но „орлите“ изравниха чрез Андриян Христов. И когато се очакваше нов гол в севлиевската мрежа, легендата на отбора Драгомир Славоев заключи своята врата. Три минути преди края едно неразчетено връщане на топката от Тихомир Станев се озова в собствената му врата и по този начин трите точки отпътуваха за Севлиево.

Тази неделя предстои 8 кръг от АНЛ – Габрово и първи от втория полусезон. Началото е в 14.00 ч.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Икономика

До края на месеца може да се променя осигуряването

До 31 януари самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си, напомнят от Национална агенция за приходите.

Самоосигуряващите се лица задължително се осигуряват във фонд „Пенсии на държавното обществено осигуряване (ДОО), а по свой избор могат да се осигуряват и във фонд „Общо заболяване и майчинство”.

Самоосигуряващите се лица, които изберат да внасят осигурителни вноски и във фонд „Общо заболяване и майчинство”, могат да се ползват от всички осигурени социални рискове (без трудова злополука и професионална болест и безработица) на ДОО.

Другият вариант е да внасят осигурителни вноски на по-нисък процент само във фонд „Пенсии“ на ДОО (за инвалидност поради общо заболяване, старост и смърт). В този случай обаче, напомнят от НАП, самоосигуряващите се нямат право на парични обезщетения от ДОО в определени ситуации (например т. нар. „майчински” при бременност и раждане).

Видът на осигуряването на самоосигуряващите се лица може да се променя за всяка календарна година, ако е подадена декларация по утвърден образец от изпълнителният директор на НАП.

Срокът за подаване на документа е до 31 януари на съответната година. В 7-дневен срок от започване или възобновяване на трудовата дейност самоосигуряващите се лица определят вида на осигуряването си, като подават декларация по утвърден образец в компетентната териториална дирекция на НАП или чрез е-услугите на приходната агенция с Персонален идентификационен код /ПИК/ или електронен подпис /КЕП/.

При прекъсване и възобновяване на съответната трудова дейност, както и при започване на друга трудова дейност през календарната година не може да се променя вече избрания и декларирания вид осигуряване.

Повече информация и консултации за попълването на данъчни и осигурителни декларации можете да получите на телефон 0700 18 700 /на цена, съгласно тарифата на телефонния оператор/.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Съдът оправда габровец да е извършвал грабеж на ул. „Свищовска“

С присъда по наказателно дело от общ характер, обявена на 24 януари, състав на Окръжния съд оправда мъж от Габрово по обвинение за извършен грабеж.

Съдът призна Н.Б. за невинен в това на 9 септември 2016 г., около 19,30 ч. на ул. „Свищовска“ в Габрово, при условията на опасен рецидив, да е отнел от владението на мъж от същия град мъжка чантичка със съдържащите се в нея вещи, всичко на обща стойност 142,40 лева, като употребил за това сила.

С оглед проведеното съдебното следствие съдът счете, че не са налице категорични доказателства за това, че Н.Б. е извършил престъплението, за което е предаден на съд, поради което го оправда по повдигнатото му обвинение.

Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново в 15-дневен срок.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Изложба – графика: Хубава си, прекрасна си, Унгарийо

„Графиките ми, включени в тази изложба,
целят да припомнят една популярна унгарска песен,
която започва така: Хубава си, прекрасна си, Унгарийо”.

Изложбата на Антал Ревес се състои от 13 по-големи графики – изтънчено изображение на местности в Унгария, включени в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО или отличени с наградата Europa Nostra.

Изображенията представят емблематични места в Унгария като Будапеща, Вишеград, Хортобад, Холокьо, Агтелек, Панонхалма, Токай, Кьосег, Мохач и езерото Фертьо. Антал Ревес е роден през 1931 г. в град Папа.

Завършва Унгарската академия по приложно изкуство, както и специалност Графика в Унгарската академия по изобразително изкуство. Негови преподаватели са: Дьорд Конечни, Ищван Боц Кьопеци, Йеньо Барчаи.

През 1995 г. получава професионалната награда на Националното сдружение на унгарските творци.

Като член на Творческата общност „Деркович” и на Съюза на графичните дизайнери през 1995 г. е организатор и основател на Фондация „За унгарския плакат”.

Като независим дизайнер, съвместно със съпругата си Юдит Вигнер, твори в различни области на графичния дизайн. Съвместно изготвят плакатите си, подписани с инициалите им RW. Паралелно с графиките изработва декоративни пана, календари и други. Антал Ревес умира през есента на 2016 година.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица