Свържи се с нас

Новини

Кметът на Севлиево посети обновената сграда на ДК „Йовко Йовков“

Ремонтът на сградата е извършен със средства от капиталовата програма на Община Севлиево

Published

on

За началото на учебната година Община Севлиево обнови Центъра за подкрепа за личностно развитие – детски комплекс „Йовко Йовков“. Кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов посети ремонтираната сграда на детския комплекс днес.

снимка: Община Севлиево

„Ремонтът на детски комплекс „Йовко Йовков“ е част от програмата на Община Севлиево за подобряване социалната среда и ние се бяхме ангажирали да приключим дейностите в срок. Благодаря на изпълнителите на проекта и се надявам всички учители и деца, които работят и учат тук, да се чувстват комфортно в обновената сграда“, каза кметът д-р Иван Иванов при откриването на комплекса.

снимка: Община Севлиево

Директорът на комплекса Венета Петкова подари символично колаж от снимки преди и след ремонта, с благодарност за спазеното обещание. Сега децата ще могат да започнат заниманията си от 1 октомври в модерна и уютна обстановка“, коментира тя.

снимка: Община Севлиево

Сградата на ЦПЛР – детски комплекс „Йовко Йовков“ е изцяло санирана, за да могат децата да продължат да изразяват талантите си тук.

снимка: Община Севлиево

По време на ремонта е поставен нов ламинат, подменено е осветлението в стаите на третия етаж от комплекса с нови енергоспестяващи лампи.

снимка: Община Севлиево

Благодарение на изпълнените мерки за енергийна ефективност, сградата ще постигне значителни икономии в изразходваната енергия за отопление и климатизация, ще се подобрят и експлоатационните характеристики на сградата.

снимка: Община Севлиево

С обновяването на комплекса ще се осигурят и по–комфортни условия на жизнената среда за децата и персонала в заведението. Финансирането на проекта е осигурено от общинския бюджет и е на стойност 84 269,96 лв. с ДДС. През 2017 г. Община Севлиево подмени дограмата на цялата сграда, като това начинание също бе финансирано чрез капиталовата програма на Общината.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Симона Петкова смени отбора в Швейцария

Published

on

Габровската футболна звезда Симона Петкова смени отбора в Швейцария, съобщи електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Футболистка №1 на България за 2021 година подписа договор за година и половина със състава на „Аарау“. Тимът от едноименния град се състезава Супер лигата и преди старта на втория полусезон заема осмата позиция в подреждането.

Това ще бъде третия тим от страната на шоколадите, банките и часовниците, за който Симона Петкова ще играе. Тя вече носила екипите на „Лугано“ и „Йънг Бойс“.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Представят книгата „Физическа и емоционална трансформация“

Published

on

Представяне на книгата „Физическа и емоционална трансформация“ ще се състои в Габрово на 10 февруари от 17.00 часа в Ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието е част от програмата на седмия фестивал „Здраве, здраве“ в Габрово. Авторът на книгата Коко Ковачев се занимава активно с кинезитерапия от 2003 г., а от 2015 г. задълбочава работата си в приложната кинезиология.

През 2019 г. създава методът “Active sitting” и първата в България цялостна програма за Физическа и емоционална трансформация (ФЕТ), базирана на приложна кинезиология.

Как да подобрим емоционалното и физическото си здраве чрез приложна кинезиология посетителите на фестивала Узана поляна видяха за първи път през 2022 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затварят за посещения НМО – Габрово до края на март

Published

on

Поради ремонтни дейности Националният музей на образованието ще бъде затворен за посещения до края на месец март, информират от институцията. Ремонтът, който ще се реализира е част от инвестиционен проект „Основен ремонт, реставрация и модернизация на стара сграда на НАГ и НМО – Габрово”, който бе разработен и одобрен в три етапа при изпълнение на предвидените ремонтни и реставрационни дейности.

През 2018 год. бе финансирана и завършена първа част „Спешен ремонт на сутерен и английски двор в Национален музей на образованието” от първия етап на проекта.

През 2022 год. бе изпълнена втората част от първия етап на проекта включващ „Основен ремонт на покрива на Националната Априловска гимназия и Национален музей на образованието”.

След проведена процедура по ЗОП на 14.12.2022 г. бе сключен договор със строител за изпълнение на дейностите по втория етап на проекта, включващ „Подмяна дограма и реставрация фасада на сградата на Априловска гимназия и НМО“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица