Свържи се с нас

Икономика

Майските празници са стрували над 280 000 лева на габровци

Published

on

280 736 лева е сумата, която е струвала на габровския данъкоплатец, похарчена от Община Габрово за провеждане на майските празници.

Това става ясно от отговор на кмета Таня Христова до общинския съветник на БСП Николай Григоров, поискал финансовия разчет на средствата, изразходени за карнавала, международното биенале и всички мероприятия, съпътстващи честването на Празника на Габрово, 17 май.

Според данните откритата сцена на пл. „Възраждане“ е струвала на габровци 149 522 лева, като от тях 128 048 лв са били похарчени за концертите на 17, 18 и 19 май на група Д2, Badaloop, Акага, изпълнители от сборен концерт Музиката на 90-те, Филатов и Карас, СоулБемол и фойерверкшоу.

Община Габрово е дала общо 94 155 лв за случването на Карнавала. „Най-тлъст“ е хонорарът за изработка на макети, разпределен между 10 художници и изпълнители, в размер на 25 300 лв. Сценарият на Карнавала е струвал 5 660 лв, а помощник режисьорът му е взел 1 000 лв.

Проектирането на 15 светещи карнавални костюма, 9 вида костюми за масови сцени на прасенца, митични същества, роботи за художественото оформление на картините, участвали в шествието, е „глътнало“ 4 120 лв. Шивашките услуги, които Община е ползвала, са за 5 448 лв.

Закупеният карнавален реквизит е на стойност 1 341 лв, а наемът за ползване на карнавални костюми от Ню Бояна Филмс БНТ и театралните гардероби, закупени костюми втора употреба, платове и шивашки материали е за 5 453 лв, в т.ч. наем на костюми – 1 850 лв и химическо им чистене за 428 лв.

Петима организатори на карнавала са получи сумата от 3 950 лева.

Деветимата водещи на карнавалното шествие и празничния концерт са си разделили сумата от 3 100 лв, а пунктовете за грим – 1 160 лв.

10 083 лева са били похарчени за материали за макети, изработка на декор за платформи, платове за обличане на камиони.

Рекламата на майските празници е струвала на данъкоплатеца 30 334 лв, заделени от местния Бюджет.

12 000 лв са били преведени по сметката на групата на Нет ФМ. Кампанията е включвала в периода 6-10 май игра с въпроси в сутрешния блок на БГ Радио и анонси за събитията в Габрово. В периода 13-17 май е имало специално издание на предаването Любими песни за любими хора от Габрово. 75 са излъчванията в промосигналите на предаването от 11 до 17 май. Поствани са събития на фейсбук страницата на радиото, информация на сайта, по 110 излъчвания на рекламен клип в БГ Радио, Радио 1, Радио Енерджи, Радио Вероника, Радио Сити, Радио 1 Рок.

Отпечатаните и раздадени 15 000 броя на карнавалния вестник възлиза 2 340 лв, а отпечатването на рекламни материали е било за 7 780 лв. Малко на 4 000 лева са дадени за поставяне на реклама на билборди: 2 на АМ „Хемус“, 2 на АМ „Тракия“ и по 1 във Велико Търново, Пловдив и Стара Загора. За дизайн на рекламата са похарчени 3 440 публични лева.

103 029 лева са били разходите за провеждането на 24. Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата, като за случването на събитието е била получена и финансова подкрепа от общо 46 609 лева.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Икономика

Габрово привлече интерес на „Ваканция и СПА Експо 2020“

Published

on

снимка: Община Габрово

За поредна година Община Габрово участва в едно от най-важните събития в календара на туристическата индустрия в България – „Ваканция и СПА Експо 2020“.

37-то издание на най-голямата международна туристическа борса у нас се провежда в Интер Експо център – София и предлага на посетителите огромно разнообразие от туристически продукти.

На изложението Община Габрово участва като Творчески град на занаятите и народните изкуства към ЮНЕСКО, разкривайки специфичните традиции за нашия регион и многообразието от възможности за развитие на креативен туризъм.

В сътрудничество с културните институти в града – Музей ДХС, РИМ, РЕМО Етър, Боженци, и в партньорство с туристическия бранш, бяха представени основните туристически забележителности и събития от културния календар на Габрово, както и възможностите за настаняване в общината.

снимка: Община Габрово

Най-голям интерес от страна на посетителите предизвика „габровският шоколад“.

Уникалният продукт се оказа изключително харесван, което гарантира на Габрово нов поток от туристи, на които няма да се спестят приятни и интересни преживявания в Столицата на хумора.

На щанда на „Ваканция и СПА Експо 2020“ Община Габрово участва в партньорство с Трявна и допълни представянето си с възможностите на регионалните туристически продукти.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Гарант Имоти раздава до 20 % отстъпки

Published

on

“Не си бил никъде, докато не си се прибрал вкъщи“. За всеки това „вкъщи“ е различно, но със сигурност ще се съгласите с нас, че това е мястото, където правиш всичко с любов, където храната е най-вкусна, където можеш да твориш и да се усамотиш.

Със започването на новото десетилетие, започна и нашата нова кампания. Ние, екипът на ГАРАНТ Недвижими имоти, сме наясно колко отговорна е работата по намиране на място, което да бъде превърнато в дом и сме готови и през тази година да Ви помогнем с правилния избор.

Разбира се, за да се осъществи едно цялостно преобразяване или освежаване на закупеното чрез нас жилище е необходима екипна работа и професионално обслужване.

ГАРАНТ НЕДВИЖИМИ ИМОТИ

Във връзка с това, заедно с нашите партньори, имаме удоволствието да ви предоставим отстъпки в посочените по долу обекти за избрани от тях продуктови гами:

• До 20 % в Магазини „ПАРОС“ – при тях може да намерите всичко, необходимо за довършителните ремонтни дейности – строителни материали; стенни и подови настилки; топлоизолации; хидроизолации; всичко за вашата баня; домакинско обзавеждане.

• до 20 % в Магазин „Стройко“ – с техния пълен асортимент строителни материали за изграждане на жилища и сгради – груб строеж, ВиК и материали за довършителни ремонтни дейности; изолация и други, можете да довършите „грубата“ ремонтна част.

• до 20 % в Мебелна къща „САРАКТА“ – мястото, където можете да „премените“ цялостно своя дом чрез широкия си диапазон от артикули – кухни; маси; столове; мека мебел; скеции и модулни системи; спални; бебешки легла; детски мебели; антрета; център за матраци.

• 10 % при Застрахователен брокер „АМАРАНТ“ – офис „ЕСА“ – професионалистите в имущественото застраховане, които ще ви насочат към най-добрата защита за вашия дом от събития като кражба, пожар, земетресение, природни бедствия, ВиК аварии, наводнения, причинени от съседи, токов удар и късо съединение.

Свържете се с нашите брокери и превърнете мечтата си в реалност! Станете част от кампания 2020 г на ГАРАНТ НЕДВИЖИМИ ИМОТИ „Ние продаваме имоти, вие създавате Дом“.

Зареди още

Икономика

Бизнесът в региона е вложил над 231 милиона за материални активи

Published

on

През 2018 г. разходите за придобиване на дълготрайни материални активи във всички сектори на икономиката в област Габрово възлизат на 231.2 милиона лева и в сравнение с предходната година нарастват с 5.8%.

Това съобщиха от Териториалното статистическо бюро – Север, отдел „Статистически изследвания – Габрово“.

Най-голям обем инвестиции в дълготрайни материални активи са вложени в промишления сектор – 106.9 млн. лв., което е с 5.7% по-малко спрямо 2017 година.

Следващ по обем на направените инвестиции е секторът на услугите (търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети, транспорт, складиране и пощи, хотелиерство и ресторантьорство) – 50.4 млн. лева, което в сравнение с предходната година е повече с 19.4%.

През 2018 г. в структурата на разходите за придобиване на дълготрайни материални активи по видове се наблюдава нарастване на направените инвестиции в сгради, строителни съоръжения и конструкции, като относителният им дял нараства с 4.3 пункта, в сравнение с предходната година.

Разходите за придобиване на ДМА през отчетния период включват фактически извършените разходи за закупуване на земя и за изграждане на сгради, строителни съоръжения и конструкции, чрез възлагане и по стопански начин, за доставка и монтаж на ДМА, за закупуване на машини, съоръжения, оборудване и транспортни средства, за геоложки и хидроложки проучвания, за проучвателни и проектантски работи, обслужващи строителството, и други разходи, свързани с придобиването им.

В обема на разходите за придобиване на ДМА не се включват текущите разходи по поддържане на наличните активи.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица