Свържи се с нас

Новини

Върнаха контейнера за смет на ул.“Клокотница“ след публикация на „Габрово Нюз“

Published

on

Мистериозно изчезналият преди повече от месец контейнер за събиране на отпадъци на ул.“Клокотница“ в Габрово, принуждаващ хората да изминават по 400 метра от домовете си, за да изхвърлят боклука си, беше върнат на своето старо място.

С проблемния случай на гражданите от габровския квартал „Борово“, живущи на въпросната улица с номера 13, 15, 17 и района, ви запознахме преди близо месец, а отговорните институции предприеха действия по поставяне на съда за отпадъци на мястото му, което не е променяно в последните 40 години.

Около две седмици след извършване на публикацията от нашата медия служители на фирмата, грижеща се за чистота в нашия град, са върнали иззетия контейнер за смет, споделиха наши източници. Това установи и репортерската ни проверка, извършена от екип на „Габрово Нюз“ на място.

Както вече ви разказахме, според живущите в квартала, една сутрин, както обикновено, работници от БКС-то дошли да съберат битовите отпадъци, но заедно с тях „магически изчезна“ и съдът за боклук.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Липсата му обаче създаваше недоволство и неудобство, както у потърпевшите, така и за хората от съседните улуци, които негодуваха, тъй като се оказа, че хора от други части на квартала използват техните контейнери и по този начин съдовете за смет се пълнят много бързо.

Изчезналият контейнер вече е позициониран на мястото си и жителите в този район на Габрово са доволни, че не трябва ежедневно да слизат и качват стръмен баир, за да изхвърлят боклука си.

Пред екип на „Габрово Нюз“ живущи от ул.“Клокотница“ споделиха, че са удовлетворени от реакцията на институциите и за пореден път се убеждават, че за да се случи нещо по думите им „както трябва“, то е нужно да бъде отразено и в медиите.

Автор: Цветелина Христова,
III курс, спец. „Връзки с обществеността“,
ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий“

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Култура

„Познай кой ще дойде на вечеря?“ в Габрово

Published

on

Когато Даниел (Мариан Бачев), преуспяващ адвокат, за поредна вечер се връща в малките часове на нощта при съпругата си Катрин (Диана Любенова), с оправданието, че е бил при най- добрия си приятел, който е в депресия, тя не може да приеме това извинение.

Още повече, че никога всъщност не е виждала въпросния приятел Чарли (Антоан Петров – Анди). Притиснат от Катрин, Даниел е принуден да покани Чарли на вечеря.

Но липсата на реално съществуващ приятел поставя изобретателния адвокат в безумната ситуация да прибегне до услугите на случайно срещнат клиент на един бар.

Как ще протече вечерята, какви рискове и обрати ще се стоварят върху главата на Даниел и дали Катрин ще познае кой всъщност е дошъл на вечеря? Това ще разберете, само ако гледате пиесата на Адриен Ракка “Познай кой ще дойде на вечеря?”.

Спектакълът ще се играе този петък – 26 април, в зала „Възраждане“ в Габрово, от 19.00 часа.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Новини

ДГ „Явор“ отбеляза Деня на Земята с „Азбука на щастието“

Published

on

„Азбука на щастието“ бе мотото на инициативата , с която ДГ „Явор“ отпразнува Деня на Земята.

В парка „Колю Василев – Обов“ усмихнати деца и родители се срещнаха, за да си спомнят как се случват приятелствата.

Бяха организирани няколко къта със занимания по интереси „Йога“, „забавно рисуване с пръсти“, „Ритъм и ударни инструменти“, „Весела паяжина“.

Рисунки върху асфалтовите алеи украсиха Деня на всички. Естествено, децата получиха подаръци от учителите – балони и специална книжка, посветена на празника.

Дейностите бяха част от проект на МОН, посветен на благополучието на децата.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица