Свържи се с нас

Новини

Стълби до нова детска площадка трети месец чакат ремонт

Published

on

Стълби в междублоковото пространство на бул. „Хемус“ в габровския квартал Бичкиня, намиращи се непосредствено до изградената изцяло нова детска площадка за игра и спорт, вече трети месец чакат да бъдат ремонтирани.

Това сигнализира до редакцията на „Габрово Нюз“ жител на квартала, чието търпение вече е изчерпано и потърсил ни за съдействие да дадем гласност на проблема с незавършения ремонт, който тормози местните.

По думите му подготвителните дейности по реновиране на три стъпала започнали паралелно с работата по обновяване на близката детска площадка, но останали недовършени по неизвестни причини, след окончателното завършване на съоръжението.

„Въпросните три стъпала свързват булевардите „Хемус“ и „Столетов“. Те са важна част от стълбището, което ежедневно използваме пред домовете си. Изминаха 3 месеца откакто беше ремонтирана детската площадка, но оттогава съоръжението очаква своя довършителен ремонт“, коментира авторът на сигнала до нас.

Незавършеният ремонт крие опасности, защото децата от квартала ежедневно играят на близката площадка и е възможно при по-малко внимание от тяхна страна някой малчуган да пострада, убеден е жителят на квартала. Според него чакащите ремонт стълби вещаят беди и през тъмната част от денонощието, заради слабата осветеност в района.

„Имам момиченце на 4 години. Когато излизаме пред блока, за да отидем на детската площадка, ни се налага да заобикаляме мястото на незавършения ремонт. Дори детето ми ме пита кога ще бъдат направени стълбите и не мога да му дам смислен отговор. Кажете ми на какво прилича това? Обезопасяващите съоръжения също са под всякаква критика“, гневи се още недоволният човек от квартала.

Кога ще бъде довършен ремонтът на стъпалата, предстои да разберем. А дотогава можете да ни изпращате вашите новини от деня, сигнали, мнения, коментари на редакционната поща: info@gabrovonews.vxpknrygwd-58e609mpx6d7.p.runcloud.link, на фейсбук страницата или на телефон: +359 878 993 779, а ние ще ги правим публично достъпни на вниманието на широката общественост.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

Зимното поддържане в Трявна работи с пълен капацитет

Published

on

Въпреки продължаващия снеговалеж в област Габрово и натрупванията, които на места достигат до 25 см, снегопочистването и поддържането на републиканската и общинската пътна мрежа в община Трявна продължава и към този час. За това информира главен специалист „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Община Трявна Михаил Минчев.

„Фирмите към ДЗЗД „Зимно поддържане – Трявна“ работят с пълен капацитет машини и поддържаме непрестанна връзка с тях относно почистването и опесъчаването на общинската пътна мрежа. В непрестанна връзка сме и с Областно пътно управление – Пътен кантон Трявна, които отговарят за поддържането на републиканската пътна мрежа. Всички входове/изходи на Община Трявна също са проходими при зимни условия“. информира кметът на община Трявна Силвия Кръстева.

Приоритетно продължава почистването и опесъчаването на Централната градска част и високите жилищни квартали в Трявна и Плачковци, както и в районите на училища, детски градини, болници, авто и ЖП гари и пр.

Междувременно се извършва и почистване на пътната мрежа в кметствата и малките населени места. Към момента няма постъпили сигнали за прекъсвания в електрозахранването и водоснабдяването на територията на населените места в Община Трявна.

Не се съобщава за бедстващи хора и животни. Всички сигнали, постъпили от граждани и фирми на тел. 112, се приемат и обработват при дежурния към Общински съвет за сигурност и се реагира незабавно.

Община Трявна призовава всички шофьори да се съобразяват със зимните метеорологични условия и да се движат с повишено внимание с цел избягване на пътно-транспортни произшествия.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината ще се срещне с ръководството на „ТЕЦ“-а в търсене на отговори

Published

on

Системите нарушения на топлоподаването и оплакванията от замърсявания на въздуха в жилищните квартали в района на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД генерират справедливо социално недоволство сред жителите на аброво, от самото начало на настоящия отоплителен сезон.

По този повод Община Габрово отправи към ръководството на „Топлофикация – Габрово“ ЕАД покана за участие в междуинституционална среща, по повод дейността и качеството на услугата, предоставяна от дружеството.

Неговото ръководство отказа среща в Община Габрово и покани нейното ръководството на място в топлоцентралата утре – 7 февруари. Ръководството на Община Габрово ще посети „Топлофикация – Габрово“ ЕАД.

Целта на Община Габрово е габровци да получат категоричен отговор кога „Топлофикация – Габрово“ ЕАД ще предоставя на своите абонати услуга с параметри, адекватни на зимния сезон без да се налага абонатите на дружеството да прибягват до алтернативно отопление и да търпят влошеното качество на въздуха и саждите в района на дружеството.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Уличиха малолетен, откраднал дамски дрехи от магазин ден преди 2 февруари

Published

on

Непълнолетно момче бе уличено в извършването на кражба. На 1 февруари в габровската полиция постъпил сигнал за кражба на дамски дрехи, на стойност 75 лева, от търговски обект.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни мероприятия било установено, че извършител на деянието 15-годишно момче от Габрово.

По случая е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица