Свържи се с нас

Новини

ФК“Янтра“ завърши 1:1 при гостуването си на „Етър“

Published

on

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Отборът на ФК“Янтра“ завърши наравно 1:1 с „Етър“ ВеликоТърново при вчерашното си гостуване в старата столица. Точен за габровци беше юношата на клуба Павел Пенчев. Попаденията в срещата паднаха през първото полувреме, като домакините от „Етър“ откриха първи резултата. Те се възползваха максимално от допусната грешка от защитата на „Янтра“  при едно центриране отдясно и поведоха в резултата.

Момчета на Радия Дойчев съумяха да отговорят адекватно. При изнасяне на играта, топката беше открадната в центъра на терена и с хитър пас в коридор, сам срещу вратаря на „Етър“ беше изведен Пенчев, който не сбърка и възстанови равенството.  Съставът на „Янтра“ изигра  срещата с доста настроение и показа комбинации, оставащи положителни впечатления в наблюдаващите зрители.

След края на двубоя, старши-треньорът на габровските футболисти сподели, че е останал доволен от показаната игра на неговия тим и че се надява доброто качество да бъде запазено за следващите срещи.

В състава на „Янтра“ продължава да лекува травма, контузилият се в мача с „Калиакра“  Ивайло Христов, който най-веротно ще поднови тренировки в началото на другата седмица, а с лекa травма е нападателят Мирослав Косев. Футболистите на „Янтра“ проведоха тази сутрин възстановителна тренировка и си спретнаха двустранна игра помежду си. Следващата им проверка е другата седмица, като този път съперник ще бъде „Академик“ – Свищов. Третата контрола най-вероятно ще бъде играна на стадион „Академик“ в дунавския град.

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

Започва ремонтът на моста край Дряновския манастир

Вижте как ще изглежда новото мостово съоръжение, свързващо Дряновския манастир и пещерата Бачо Киро.

Published

on

Мостът при Дряновския манастир беше разрушен от наводненията през юни месец миналата година.

След получено финансиране от страна на държавата и изготвяне на проект, съгласуван с всички институции, ремонтът ще започне в началото на юли месец.

Мостът, който свързва Дряновския манастир с пещерата „Бачо Киро“. Визуализация: Община Дряново

Кметът на Дряново Трифон Панчев представи визуализацията на проекта на моста, който свързва манастира с пещерата „Бачо Киро“ и туристическите маршрути в региона.

„Надявам се скоро хиляди туристи да посетят нашата прекрасна община и да си направят красиви снимки за спомен на новия мост“, сподели в социалната мрежа кметът Панчев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Провериха басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи

Published

on

Проверка по обезопасяване на басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи бе извършена в средата на тази седмица.

Комисия в състав: председател – Михаил Йорданов Минчев – гл.специалист „ПБЗН” в Община Трявна и членове инсп.Донка Бойчева – Представител на РЗИ – Габрово, Тотка Христова Димитрова – Председател на ОбС на БЧК-Трявна, п.инсп. Владимир Георгиев – РУ Полиция – Трявна и инсп. инж.Стоян Рачев Стоянов – РС „ПБЗН”- Трявна, обходи открития градски басейн в Плачковци и възможните места за нерегламентирано къпане.

При проверката на басейна комисията не е установила нарушения. Той ще започне да функционира от събота, 6 юни, с разрешение на Комисията за водноспасителна дейност.

снимка: Община Трявна

Възможните места за нерегламентирано къпане са: водоемът в близост до SOS „Детско селище” – Трявна; микроязовир „ Трявна“; водната площ „Яза“; водната площ „Черпи вир“; и водна площ „Минкин бат“.

На посочените обекти има поставени табели, указващи забраната за къпане. Всички условия са спазени.

Дежурните екипи на полицията и специалистите по опазване на чистотата на териториите и контрол на общинските наредби към Община Трявна ще извършват по време на дежурство периодични проверки на бреговата ивица за направени нарушения. При констатиране на такива, ще бъдат налагани санкции на нарушителите.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Първо класиране за първокласниците приключи

Published

on

Триста петдесет и три деца са класирани на първо класиране за прием в първи клас в училищата на община Габрово, информираха от администрацията на кмета.

Тринадесет деца не са класирани, като причината за това е, че при кандидатстването е посочено само едно училище.

Обявените места за първокласници са 422. Резултатите от класирането може да видите оттук.

Записването в първи клас ще се проведе от 8 до 10 юни, а на 11 юни ще бъдат обявени свободните места за второ класиране.

Системата ще се отвори за регистрации на нови заявления на 12 юни. Във второ класиране могат да участват неучаствали в първо класиране деца и да бъдат редактирани заявления на некласираните на първо класиране.

Графикът на дейностите по приема можете да следите в линка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица