Свържи се с нас

Икономика

Севлиево с голямата награда за образцова община

Регионалният министър Петя Аврамова връчи наградата на кмета д-р Иван Иванов

Published

on

снимка: Община Севлиево

Севлиево е с голямата награда за „Образцова община“ за Северен централен регион в престижна класация. Наградата е за комплексно развитие на Общината и бе връчена на кмета д-р Иван Иванов от министъра на регионалното развитие Петя Аврамова в ритуалната зала на Община Велико Търново. В оспорваната надпревара участваха 41 общини от региона.

В старата столица се проведе и дискусия по инициативата „Образцова община“ с участието на кметове от региона, които също получиха отличия. Целта на кампанията е да се откроят добрите практики в общините у нас като се направи обективно сравнение за тяхното развитие.

Община Севлиево е първата, която получава най-високото отличие и не е областен център, стана ясно по време на дискусията. Експертният анализ, определил победителите, е направен на база на показатели като БВП на глава от населението, работна заплата, поддържане на здравната, образователната и социалната инфраструктури, нивото на безработица, развитието на имотния пазар и др. В Севлиево е и най-ниската безработица в региона – само 4,8%. Множеството производствени предприятия и чуждите инвестиции тук са основополагащи за добрата икономическа среда в града и общината.

снимка: Община Севлиево

„С тази класация всички могат да разберат, че освен София, Пловдив и Бургас, има и по-малки общини, които се развиват чудесно и то не от вчера. Тези примери трябва да бъдат показвани. Наградата е плод на труда на всички предприемчиви севлиевци и мисля, че те я заслужават“, каза по време на тържествената церемония градоначалникът д-р Иван Иванов.

„Севлиево е пример как местната власт и бизнесът работят заедно за развитието на Общината. В града ни, освен „Идеал Стандарт“, има работещи над 1 200 фирми, има големи предприятия с по над 1 000 работници. През миналата година няколко дружества инвестираха по над 20 млн. лв. в разширяване и модернизиране на своите производства. Това показва, че компаниите се чувстват комфортно в Севлиево”, каза още д-р Иванов.

Според него най-важното към момента е транспортната свързаност на бизнеса в Севлиево с останалата част на страната и на света.

„Надявам се, че с развитието на транспортните коридори, Севлиево няма да бъде забравен“, сподели кметът. Пред регионалния министър Петя Аврамова той отново постави въпроса за обходния път на Севлиево, тъй като в момента 6 км от натовареното трасе за Габрово минава през целия град, което натоварва допълнително трафика и създава проблеми.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси работник

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица