Свържи се с нас

Новини

Трифон Панчев е кандидатът на БСП за кмет на Дряново

Published

on

30-годишният адвокат Трифон Панчев е кандидатът на БСП за кмет на Дряново.

Той е решен да промени града на Майстор Колю Фичето към по-добро.

Трифон Панчев е адвокат от пет години. Завършва право в Софийския университет, ангажиран е и в сферата на земеделието.

Влизайки в битката за кметския пост на община Дряново, младият юрист си дава сметка за натрупаните през годината проблеми.

Действително за последните 10 години населението на общината е намаляло с близо 30 процента, като думите на Трифон Панчев бяха потвърдени и от жителите на Дряново.

Особено тежък е проблемът с разбитата инфраструктура в Дряново и съсипаното производство.

Според кандидата за кмет на левицата, общината е придобила различен облик, но не в положителна посока.

Освен всичко друго през последните години в Дряново беше закрита и болницата, инвестициите намаляха драстично, а голяма част от фирмите преустановиха дейността си.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

9 коментара

9 Comments

 1. Път на младите

  17.07.2019 at 16:46

  Общината не открива работни места,тя може да помага и да се старае да не пречи на бизнеса. Ако ви интересува наистина какви са идеите на този млад и амбициозен човек изчакайте още малко и се запознайте с платформата му. Там ще видите много иновативни и напредничави идеи. Като не можете да измислите нищо друго пишете само глупости гербаджийчета жални. Вие кажете за последните 10 години какво направихте освен да крадете от народа.

 2. Dryanovec

  17.07.2019 at 16:47

  Браво!Момчето е младо и амбициозно,нека да има повече такива кандидати, нагледахме се на нашето поколение. На Семов ( Герб) му стига толкова, краде..краде та се ояде!

 3. Гробаря

  17.07.2019 at 17:07

  Кой ви крепи управлението бе Бойче? ДПС и Ахмед Демир Доган, какво построихте вие 10 години окрадохте народа, това дето бабите и дядовците ни са го градили го съборихте и ограбихте. Кой са ви на вас кандидатите ? Крадци!

 4. Go go to victoy

  17.07.2019 at 17:30

  Какво помниш ти бе пукал? Спуснатите ти опорки добре ги дъвчиш! Услужливо си пропуснал в цялото си фелацио разцвета на България по времето на бат Бойко. Що ли? Щото си прозрачен. Кажи две приказки за негласната коалиция ГЕРБ и ДПС

 5. Бял Кон

  17.07.2019 at 17:42

  Налазиха нещо герберчетата. Не знам с каква наглост коментирате, не виждате ли в какво се превърна хубавото ни градче, в една бутафория. Семов освен на прибира и да продава общинска собственост за жълти стотинки, нищо друго не прави. Не благодаря! Не съм гласувал за Бсп-то от 2009, но и за тези крадци и некадърници Герб няма да гласувам! Достатъчно обедняхме, а те забогатяха! Срам и позор за нас!

  • :)

   17.07.2019 at 17:47

   Да, червените паразити обедняхте наистина. Което е добре за всички нормални хора. Когато
   забогатявате, страната изпада в катастрофа. Затова и бедни ще си седите.

 6. Истината

  17.07.2019 at 17:49

  Хохо, глупако, Пеевски си пие уискито с Бойчето, а по-червен от Бойчето няма.За 10 години милиардери станаха, докато ти си седиш, бъркаш си в носа , гласуваш за тях и мразиш червенушковците!

 7. ;)

  17.07.2019 at 17:58

  За глад не знам, но за алчността на ГЕРБ 10 години не стигат. Момчето, дори от БСП да е изглежда и звучи адекватно. По-скоро бих гласувал за него,на другите се нагледахме. А защо сме бедни, защото олигархията трябва да е богата, това е работата на ГЕРБ. Работя на 3 места, за да си плащам сметките, не ми говорете колко е велик Бойко…крадци!

 8. Абе усмивке, ти с колко лева на месец преживяваш? Как си плащаш тока, телефона и как издържаш семейството си днес? Ние бачкаторите на държавата изнемогваме, докато Вие слугите и троловете на Герб събирате трохите( които не са малко) от масата на управленците! Айде стига с вашата наглост,стига сте плюли „момчето“, ставате смешни.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Петър Витанов: България няма план как ще изразходва парите от Европа

Правителството не успява да защити националните интереси в Съвета на ЕС, твърди ръководителят на българските социалисти в Европейския парламент

Published

on

„Големият въпрос са средствата, които идват от Европейския съюз и по какъв начин ние ще ги усвояваме. Имаме ли стратегия, направили ли сме оценка на щетите? Имаме ли готовност да се възползваме от този огромен прозорец, който се отваря с фонда Next Generation и с Многогодишната финансова рамка? Моят отговор е: по-скоро не“, това заяви вчера евродепутатът Петър Витанов в предаването „Още от деня“ по националната телевизия.

Според него основен проблем за България е липсата на дългосрочна стратегия и разработен национален план. „Нямаме и регионален план, дори не знаем кои ще са регионите. Бойко Борисов казва на Съвет, че не иска регионите да са Перник, Стара Загора и Кюстендил – искаме нови региони. А парите се получават под условие – трябва да имаме план, който да съответства на препоръките от Европейския семестър, на оценката, от една страна и на приоритетите на Европейската комисия, от друга. Не виждам кога ще съумеем да го изготвим, да кандидатстваме и евентуално да вземем средства. Проблемът е, че няма визия“, категоричен е Витанов.

В диалог с Андрей Новаков от ГЕРБ той изрази възмущение от неспособността на правителство да защитава българските интереси в Съвета на ЕС и даде за пример ситуацията с природния газ и Фонда за справедлив преход, по който се очаква България да получи близо три милиарда евро. Предложението на Витанов газът да бъде финансиран като преходен енергиен източник беше прието в Комисията по транспорт миналата седмица, в Съвета на ЕС обаче не намери достатъчно привърженици. „Миналата седмица във Великобритания затвори последната електроцентрала на въглища. Пред ТЕЦ „Марица Изток“ има два пътя – или да затвори, или да мине на газ – каза Витанов – изключително важно е да вземем европейски пари, за да си финансираме централите. Но в Съвета нашето правителство не успя да защити този интерес, въпреки че имаше осем държави-приятели на природния газ. Очевидно няма гъвкавост, не се предлагат необходимите компромиси, които да обединят различните позиции, както ние го направихме в Европейския парламент“.

Петър Витанов, ръководител на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент

Като пример за неефективна политика евродепутатът изтъкна и липсата на ясен план по финансовия инструмент SURE, чиято цел е да бъде подпомогната европейската заетост. Общият бюджет е 100 милиарда евро, а финансовата помощ ще се отпуска под формата на заеми. Определени са квоти за участие по държави, с които да се гарантира поетия от ЕС риск. България ще трябва да плати около 100 милиона. За усвояването на средствата впоследствие обаче квоти няма. „В Гърция се ратифицира цял закон с пакет от мерки, които да бъдат финансирани по тази европейска програма. В България миналата седмица поискахме актуализация на бюджета, просто за да дадем тези пари, без да се знае как ние бихме могли да се възползваме от отварящите се пазари. Накрая може да се окаже така, че България дава едни пари, за да се финансират германските програми за заетост, защото ние нямаме готовност да се възползваме“.

По темата за приоритетните направления при усвояването на средствата, които се очаква да получим от ЕС, Витанов изтъкна реиндустриализацията, биоземеделието и иновациите. За да бъдем конкурентноспособни обаче тези средства трябва да се разходват ефективно. Витанов е убеден, че към момента това не се случва – България все още е най-бедната страна в Европейския съюз и държи последно място по всички показатели за развитие.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Лекари от МБАЛ „Света София“ с безплатни прегледи в МБАЛ „Свети Иван Рилски“

Лекари от МБАЛ „Света София“ с безплатни прегледи на 24 юли в МБАЛ „Свети Иван Рилски Габрово“

Published

on

МБАЛ „Свети Иван Рилски Габрово“ работи активно по осигуряването на висококачествена здравна грижа за своите пациенти, като предоставя възможност за консултации на място с водещи медицински специалисти.

По този повод на 24 юли 2020 г., от 11.00 ч. до 18.00 ч., трима лекари от екипа на МБАЛ „Света София“ – д-р Светослав Саджаклиев, д-р Димитър Черкезов и д-р Любен Бозев, ще преглеждат пациенти в базата на МБАЛ „Свети Иван Рилски Габрово“. От безплатните прегледи могат да се възползват пациенти от Габрово и региона с гастроентерологични и дерматологични проблеми или със заболявания на млечните жлези.

Д-р Светослав Саджаклиев

Д-р Светослав Саджаклиев – началник на сектор Гастроентерология на МБАЛ „Света София“. След като завършва медицина, специализира вътрешни болести, гастроентерология и онкология. С 33-годишен опит в сферата на диагностиката и лечението на гастроентерологични проблеми, ехографска и всички други съвременни методи на диагностика.

Д-р Димитър Черкезов

Д-р Димитър Черкезов – следва медицина в Университет „Фридрих Шилер“ в Йена, Германия, завършва с отличие медицина в Медицинския факултет на СУ „Св. Кл. Охридски“, с втора магистърска степен в Медицински Университет-София, специалност „Обществено здраве и здравен мениджмънт“. Преминал успешно редица практически и теоретични обучения в Белгия, Франция, САЩ, Чехия, Грузия и Германия. Със задълбочени професионални интереси с областта на венерологията, хроничните кожни болести, автоимунните и алергичните дерматози, онкодерматохирургията и кожните прояви при вътрешните болести.

Д-р Любен Бозев

Д-р Любен Бозев – завършил медицина в Медицински университет-Пловдив, от началото на 2019 година е част от екипа на отделението по обща, гръдна и съдова хирургия на МБАЛ „Света София“. Професионалните му интереси са сферата на: оперативното лечение на заболяванията на млечната жлеза; ултразвуковата и мамографската диагностика на заболяванията на млечната жлеза; гръдно-коремната хирургия; клиничните мамологични прегледи; ехография на млечната жлеза; пункционна и отворена биопсия при доброкачествени и злокачествени заболявания на млечната жлеза; оперативно лечение при доброкачествени и злокачествени заболявания на гърдата; следоперативно проследяване; прегледи и диагностика на млечните жлези при деца.

Прегледите са безплатни и ще се извършват след предварително записване на тел. 066 / 99 00 90.

Подробна информация за предстоящите здравни инициативи и за дейностите и услугите на МБАЛ „Свети Иван Рилски Габрово“ може да намерите на адрес: www.mbal-ivanrilski.com.

Зареди още

Любопитно

Първи рожден ден на „ТЯ в Габрово“ (Програма)

Published

on

Първият рожден ден на „ТЯ в Габрово“ и 50-то издание на социалния формат в страната, ще бъдат отбелязани със специално събитие на 4-ти юли, събота, от 16.00 в двора на НЧ „Съгласие – 1911“, с. Велковци.

От юли 2019-та „ТЯ в Габрово“ представя активните жени на Габрово и дава възможност на момичета и жени с различни истории, и в различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали.

Организаторите канят всички на празничното издание на ТЯ в…™ по случай 1 година от старта на социалния формат в Габрово и 50-тото му издание на национално ниво. Домакин на събитието е НЧ „Съгласие – 1911“ с.Велковци, само на няколко километра от сърцето на Габрово.

Програма:
16:00-16:30 – Събиране на гостите в двора на читалището и неформално запознаване 16:30-16:45 – Официално откриване на събитието от екипа на ТЯ в Габрово и Марина Кисьова де Хеус, изпълнителен директор на Академия „Екатерина Каравелова“
16:45 – 17:00 – Маргарита Михова разказва за историята на НЧ „Съгласие – 1911“, с. Велковци
17:00-18:00 – Отворено пространство (говорителки на ТЯ в Габрово от изминалата година и доброволци от другите градове, където се организира ТЯ в…™, представят свои дейности и каузи)
18:00-19:00 – Споделена трапеза (гости и организатори споделят вкусотиите, които са донесли)

Входът е свободен!

„Каним всеки, който иска да се включи и има възможност, да донесе нещо домашно приготвено, за да стане едно истинско общностно събитие“, споделят организаторите на социалния формат.

*Събитието ще се проведе на открито при спазване на всички противоепидемични мерки и ще има осигурени дезинфектанти. Предвид динамична обстановка, организаторите запазват правото си да правят промени в програмата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица