Свържи се с нас

Новини

ФК“Янтра“ се изправя в първа контрола срещу „Калиакра“

Published

on

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Първата контрола на ФК“Янтра“ за своята лятна подготовка  е днес с отбора на Калиакра (Каварна). Проверката ще се играе на градския стадион в Дряново от 19.00 часа. В нея ще се включат 20 футболисти. Сред тях са и няколко юноши, които тренират с мъжкия отбор, както и футболисти, които са на проби в ФК“Янтра“.

Възможност за изява ще получат и почти сигурните нови попълнения към отбора Ивелин Момчилов и Даниел Панайотов, които се състезаваха през пролетния полусезон за отбора на „Спарта“ – Самоводене. На вчерашната тренировка момчетата на старши-треньора Радия Дойчев тренираха усилено и в отлично настроение.

„В предвидената среща, която за нас ще е първа от месец и половина насам, ще дам възможност на момчетата, както и на дошлите на проби футболисти да се докажат срещу един класен съперник. Крайният резултат не е толкова важен. Важно е да успеем да сглобим качествен състав, за да можем да започнем есенния полусезон с летящ старт“, заяви след края на тренировката треньорът на габровци Радия Дойчев.

В състава на „Янтра“ няма играчи със здравословни оплаквания, като се очаква всички включени в стартовия списък да запишат участие. Втората контрола през лятната си подготовка габровските футболисти се очаква  изиграят към края на седмицата. Съперник най-веротно ще бъдат юношите старша възраст на „Видима Раковски“ – Севлиево.

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

Започва ремонтът на моста край Дряновския манастир

Вижте как ще изглежда новото мостово съоръжение, свързващо Дряновския манастир и пещерата Бачо Киро.

Published

on

Мостът при Дряновския манастир беше разрушен от наводненията през юни месец миналата година.

След получено финансиране от страна на държавата и изготвяне на проект, съгласуван с всички институции, ремонтът ще започне в началото на юли месец.

Мостът, който свързва Дряновския манастир с пещерата „Бачо Киро“. Визуализация: Община Дряново

Кметът на Дряново Трифон Панчев представи визуализацията на проекта на моста, който свързва манастира с пещерата „Бачо Киро“ и туристическите маршрути в региона.

„Надявам се скоро хиляди туристи да посетят нашата прекрасна община и да си направят красиви снимки за спомен на новия мост“, сподели в социалната мрежа кметът Панчев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Провериха басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи

Published

on

Проверка по обезопасяване на басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи бе извършена в средата на тази седмица.

Комисия в състав: председател – Михаил Йорданов Минчев – гл.специалист „ПБЗН” в Община Трявна и членове инсп.Донка Бойчева – Представител на РЗИ – Габрово, Тотка Христова Димитрова – Председател на ОбС на БЧК-Трявна, п.инсп. Владимир Георгиев – РУ Полиция – Трявна и инсп. инж.Стоян Рачев Стоянов – РС „ПБЗН”- Трявна, обходи открития градски басейн в Плачковци и възможните места за нерегламентирано къпане.

При проверката на басейна комисията не е установила нарушения. Той ще започне да функционира от събота, 6 юни, с разрешение на Комисията за водноспасителна дейност.

снимка: Община Трявна

Възможните места за нерегламентирано къпане са: водоемът в близост до SOS „Детско селище” – Трявна; микроязовир „ Трявна“; водната площ „Яза“; водната площ „Черпи вир“; и водна площ „Минкин бат“.

На посочените обекти има поставени табели, указващи забраната за къпане. Всички условия са спазени.

Дежурните екипи на полицията и специалистите по опазване на чистотата на териториите и контрол на общинските наредби към Община Трявна ще извършват по време на дежурство периодични проверки на бреговата ивица за направени нарушения. При констатиране на такива, ще бъдат налагани санкции на нарушителите.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Първо класиране за първокласниците приключи

Published

on

Триста петдесет и три деца са класирани на първо класиране за прием в първи клас в училищата на община Габрово, информираха от администрацията на кмета.

Тринадесет деца не са класирани, като причината за това е, че при кандидатстването е посочено само едно училище.

Обявените места за първокласници са 422. Резултатите от класирането може да видите оттук.

Записването в първи клас ще се проведе от 8 до 10 юни, а на 11 юни ще бъдат обявени свободните места за второ класиране.

Системата ще се отвори за регистрации на нови заявления на 12 юни. Във второ класиране могат да участват неучаствали в първо класиране деца и да бъдат редактирани заявления на некласираните на първо класиране.

Графикът на дейностите по приема можете да следите в линка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица