Свържи се с нас

Крими

Габровец пак без книжка подкара мотопед без номера

Published

on

© Copyright 2019 — Gabrovo News. All Rights Reserved

34-годишен мъж от Габрово е поредният водач, хванат да шофира без книжка. Нарушението му било установено миналата седмица, съобщиха днес, 8 юли, от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Около 20:30 часа на 3 юли, полицейски автопатрул при обход на града, забелязал движещ се мотопед, който без поставена регистрационна табела. Водачът не спрял на подадения му от униформените служителите звуков и светлинен сигнал, отдалечавайки се от тях.

След кратко преследване, той бил засечен и спрян. При последвалата проверка в информационните масиви на МВР станало ясно, че 34-годишният габровец, управлявал без да притежава шофьорска книжка, санкциониран и друг път за същото провинение.

Започнато е бързо производство под наблюдение на Районната прокуратура в Габрово.

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

На следващия ден, 4 юли, около 22.30 часа, в централната част на града, полицейски автопатрул спрял за проверка мотопед, управляван от друг 34-годишен местен жител.

Тестът му за алкодрегер показал, че мъжът шофирал след употребата му, за което му е бил съставен акт за административно нарушение.

Започнато е и бързо производство под надзора на районната прокуратура.

снимка: Пресцентър МВР, Архив

За същото провинение е наказан и 41-годишен мъж от Велико Търново, който бил засечен да шофира лек автомобил в ранните часове на 5 юли на един от булевардите в Габрово.

След отчетен алкохол в кръвта му, му е съставен акт за установяване на административно нарушение и срещу него е започнато бързо производство, под надзора на районната прокуратура на Габрово.

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

По отношение на пътната безопасност на движението, от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово информираха още, че на 4 юли в Трявна е била проведена специализирана полицейска операция.

В хода на полицейските действия, по метода за „широкообхватен контрол“, са били проверени общо 61 моторни превозни средства.

Установени са 41 нарушения, за които на водачите им са наложени 30 глоби с фиш и съставени 11 акта.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Крими

Контрольор в градския транспорт на Габрово пострада при инцидент

Published

on

52–годишна жена, контрольор в автобус от обществения транспорт на Габрово, пострада при инцидент, станал във вторник, около 16.50 часа, на ул.“Свищовска“.

Водачът на превозното средство, приближавайки пешеходна пътека, намалил скоростта с цел да пропусне преминаващи пешеходци, в резултат на което жената паднала напред и си ударила главата в таблото на рейса.

Пострадалата била транспортирана в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ с комоцио, без опасност за живота.

Пробите за алкохол и на двамата са отрицателни. Пътнотранспортното произшествие е било обслужено по административен ред.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Мащабна полицейска акция срещу престъпността в Габровско

Published

on

Акцията се проведе вчера, като част от превантивните мерки за противодействие на престъпността, гарантиране на обществения ред, осигуряване на полицейско присъствие в уязвимите райони и пътната безопасност, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

В полицейската операция участваха служители от Районните управления в Габрово, Севлиево, Дряново Трявна, секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР Габрово, Зонално жандармерийско управление Плевен, Регионална дирекция по горите, НАП Габрово.

Обект на проверка бяха различни направления – криминална, икономическа престъпност, както и спазване на Закона за движение по пътищата от водачи на моторни превозни средства.

Проверени са били общо 414 граждани, 320 автомобила, 32 лица с криминални прояви, 22 сборища на криминално проявени, 13 пункта за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали, 7 заложни къщи, 15 автоморги, автосервиза и депа, 18 питейни и увеселителни заведения и 27 търговски обекта. Издирено е 1 лице.

Съставени са били 11 протокола по чл. 64 и чл. 65 от ЗМВР. Съставени са 75 акта за установяване на административни нарушения. Разкрити са 9 престъпления. Образувани са 2 бързи и 3 досъдебни производства. Задържани са 6 лица.

Криминалисти от габровската полиция задържали мъж и жена за притежание на наркотици. В хода на извършено претърсване в жилището, обитавано от лицата, служителите са намерили и иззели 2,8 грама пико; 2,4 грама екстази; 8,3 грама амфетамин и над 17 грама марихуана.

Около 16.45 часа на ул. „П.Р. Славейков“ в Севлиево, полицейски екип спрял за проверка 43-годишен мъж. Установено, че той е придобил и държи в себе си близо 2 грама марихуана.

Близо час по-рано, в 15.30 часа в севлиевския ж.к. „Д-р Атанас Москов“ бил спрян за проверка 17-годишен местен жител. Установено било, че момчето придобило и държи в себе си над 3 грама амфетамин.

Полицейски екипи съвместно със служители на  РДГ – Габрово извършили проверки на адреси на територията на областта. В склад в Габрово били намерени 10 куб. метър дърва за огрев „, немаркирани с контролна горска марка.

В 13.40 часа в района на село Ловнидол бил спрян за полицейска проверка лек автомобил “Киа Рио“, управляван от 55-годишен габровец. Мъжът не представил шофьорска книжка, като при извършената справка било установено, че е неправоспособен и управлява автомобила в едногодишния срок от наказанието му по административен ред за същото деяние.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Хванаха петима дрогирани водачи в региона само през миналата седмица

Published

on

Петима са водачите, шофирали след употреба на наркотици, които бяха установени на територията на областта през изминалата седмица. Данните оповестиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Проверките са били извършвани в хода на полицейска акция по безопасност на движението, проведена в периода от 16 до 22 януари. В рамите на седмицата униформените служители извършили проверки на 1 290 автомобила и 1 685 лица.

Съставили са били 53 акта и са наложили 286 глоби по фиш. Контролните органи установили петима водачи, шофирали след употреба на наркотици, а трима отказали да бъдат тествани.

Един водач е установен да управлява автомобил след употреба на алкохол. Неправоспособните са трима. Четирима са санкционирани за неправилно изпреварване, а един за отнето предимство на друго пътно превозно средство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица